Pozdrawiam
P.S
Żałuje tylko że jak był tutaj zlot garniaka na Roztoczu to nie zjawiłem się, ale kiedyś to nadrobię
OK i obiecaj, że będziesz testował dla nas...michal13031986 pisze:...ja wybieram etrex10
Względne, dopóki nie zdarzysz tego z osobistymi preferencjami i cechami rozwiązań.Ranger pisze: No daj spokój, co to znaczy długo ? Pojęcie względne. Dwa tygodnie ?![]()
I nie ma w tym żadnego oszustwa. W smartfonie podświetlanie to konieczność, a ręczniaki w stosowanych warunkach zapewniają dobrą czytelność bez podświetlenia.Ranger pisze: Podświetlenie używane w smartfonie to rzecz normalna, a superwyniki w ręczniakach to zazwyczaj wyniki bez podświetlenia.
Twoja opinia negująca sens zasilania popularnymi ogniwami może nie pasować osobie preferującej ostrą jazdę na góralu w trudnym terenie. Może też nie pasować osobie, która chce mieć odbiornik i na rower, i na dłuższą pieszą wyprawę i ściąga go często z kierownicy.Ranger pisze: Z zasilaniem stałym na rowerze to właściwie dyma, czy coś świeci ekranem czy nie świeci, podobnie jak w samochodzie. A jakieś oświetlenie roweru też jest czasem potrzebne. Następny pakunek bateryjek ?![]()
I git. Jak się rozwiązanie sprawdza w konkretnych okolicznościach i koszt jest akceptowalny - OK.Ranger pisze: Niektórzy to załatwiają np. tak jak poniżej, jest zarazem zasilanie urządzeń elektronicznych i oświetlenie.
Ty tworzysz filozofię, negując znaczenie czasu pracy urządzeń na akumulatorach. Powtórzę pytanie: po co informacje nt. czasu pracy smartfonów bez zasilania?Ranger pisze: Bez filozofii o działajacych długo czy wkładanych setki razy akumulatorach![]()
Marko: Będę to robił, to chyba na prawdę najkorzystniejsze będzie dla mnie że brać etrex10 i wystarczyMarko pisze:OK i obiecaj, że będziesz testował dla nas...
bo Zamojszczyzna to biała plama.michal13031986 pisze:kiedyś dodałem poprawkę do ump z moim okolic Zamościa
Jako przedstawiciel tych niektórychRanger pisze:... Niektórzy to załatwiają np. tak jak poniżej, jest zarazem zasilanie urządzeń elektronicznych i oświetlenie.
Co do rowerów z fabrycznym wyposażeniem, to jeszcze na nic takiego nie trafiłem, ale i nie szukałem takich bajerów (kasaMarko pisze:@KKL
Czy wiadomo Ci coś o rowerach wyposażonych już fabrycznie w przetwornik prądu i wyjścia na kierownicy do podłączenia urządzeń typu smartfon czy GPS?
P.S. Coś a'la: http://www.thinkbiologic.com/products/r ... -usb-cable
Czy jest do kupienia w RP?