Garmin Express
- piotrek.sz
- Bywalec
Re: Garmin Express - nowy program
Mi też przy aktualizacji ściągnął się Express, w niecałe pół godziny ściągnął 99% mapy po czym wszystko stanęło. Po ponownym włączeniu kompa dociągnął ten brakujący procent, pół godziny instalacja i w urządzeniu pokazuje nową mapę:)
Póki co nie mam nic przeciw niemu:)
Póki co nie mam nic przeciw niemu:)
Pozdrawiam, Piotrek.
Nuvi 300+ CNE NT 2008+ UMP-pcPl+ GPMapa 2010.3
Nuvi 2495LMT+ CNE NTU 2017.10All+ UMP-pcPl
Nuvi 300+ CNE NT 2008+ UMP-pcPl+ GPMapa 2010.3
Nuvi 2495LMT+ CNE NTU 2017.10All+ UMP-pcPl
Nie wiem czy w dobrym temacie ale takie zapytanie.
Kolega po zakupie nawigacji przez mój komputer rejestrował i aktualizował mapy a ma aktualizacje "dożywotnią". Ja po podłączeniu swojej nawigacji na moim koncie wyskakuje że moge pobrać Expressa i aktualizować mapy. Nie klikałem dalej żeby nie wyszło że koleś nie będzie mógł zaktualizować swojej nawigacji. Czy to tak może być?
Kolega po zakupie nawigacji przez mój komputer rejestrował i aktualizował mapy a ma aktualizacje "dożywotnią". Ja po podłączeniu swojej nawigacji na moim koncie wyskakuje że moge pobrać Expressa i aktualizować mapy. Nie klikałem dalej żeby nie wyszło że koleś nie będzie mógł zaktualizować swojej nawigacji. Czy to tak może być?
1390
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Jak się domyślam wątpliwości są związane z tym, że na Twoim PC za pomocą Twojego konta zainstaluje się mapa, co może utrudnić instalację mapy w odbiorniku kolegi z jego konta? Moim zdaniem nie będzie żadnych problemów, bo te garminowskie wynalazki typu mapupdater sprawdzają to co jest w odbiorniku.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
A w Expressie można dodać parę urządzeń, co widać na obrazkach w załącznikach.
Jak Garmin coś daje, to brać 
To, co Garmin pokazuje na Twoim koncie, to są Twoje aktualizacje. Wg mojej wiedzy Garmin wysyła aktualizacje na podstawie numeru ID odbiornika i nie ważne kto, gdzie i ile razy pobiera, więc raczej nie ma ryzyka, że coś sobie czy koledze popsujesz.
To, co Garmin pokazuje na Twoim koncie, to są Twoje aktualizacje. Wg mojej wiedzy Garmin wysyła aktualizacje na podstawie numeru ID odbiornika i nie ważne kto, gdzie i ile razy pobiera, więc raczej nie ma ryzyka, że coś sobie czy koledze popsujesz.
Przekonali mnie do siebie.
Zainstalowane mapy gdzie i jak chcę, bez problemu. Najpierw zainstalował w urządzeniu, bez pytania gdzie ja chcę. Potem w zakładce "urządzenie ----->zainstaluj ponownie" zapytał grzecznie gdzie ma zainstalować i pokazałem komputer.
Zainstalowane mapy gdzie i jak chcę, bez problemu. Najpierw zainstalował w urządzeniu, bez pytania gdzie ja chcę. Potem w zakładce "urządzenie ----->zainstaluj ponownie" zapytał grzecznie gdzie ma zainstalować i pokazałem komputer.
Witam,
U mnie przy aktualizacji map z użyciem tego programu pojawia się możliwość tylko częściowej aktualizacji mapy CNE do terytorium - Northwest Eastern Europe do wersji 2013.40. W odbiorniku zumo660 miałem wcześniej wgraną tą część mapy - pozostałą na karcie w odbiorniku.
Przy instalacji 2013.40 nie pojawia się nigdzie informacja o możliwości wyboru obszaru do zainstalowania. Pomijam fakt, iż cały proces instalacji zakończył się sukcesem - ale mapa nie jest widoczna w urządzeniu a na stronie mygarmin w Download History występuje błąd - Map Instal Feild.
Co powinienem w takiej sytuacji zrobić, aby mieć całego CNE wgranego do urządzenia i na PC?
Czy coś wykasować po wcześniejszej instalacji z urządzenia?
Jak wgrać mapę za pomocą GarminMapUpdater'a kiedy podczas Downloadu automatycznie wgrywa się Express?
Dzięki za Wasze sugestie.
U mnie przy aktualizacji map z użyciem tego programu pojawia się możliwość tylko częściowej aktualizacji mapy CNE do terytorium - Northwest Eastern Europe do wersji 2013.40. W odbiorniku zumo660 miałem wcześniej wgraną tą część mapy - pozostałą na karcie w odbiorniku.
Przy instalacji 2013.40 nie pojawia się nigdzie informacja o możliwości wyboru obszaru do zainstalowania. Pomijam fakt, iż cały proces instalacji zakończył się sukcesem - ale mapa nie jest widoczna w urządzeniu a na stronie mygarmin w Download History występuje błąd - Map Instal Feild.
Co powinienem w takiej sytuacji zrobić, aby mieć całego CNE wgranego do urządzenia i na PC?
Czy coś wykasować po wcześniejszej instalacji z urządzenia?
Jak wgrać mapę za pomocą GarminMapUpdater'a kiedy podczas Downloadu automatycznie wgrywa się Express?
Dzięki za Wasze sugestie.
Pozdrawiam
Grzegorz
Zumo 660
Ja odpuściłem Expressa. Mam kartę 2GB i przy próbie instalacji krzyczał, że brak miejsca do instalacji 2013.40...
Zatem na karte przerzuciłem mapę UMP a do urządzenia i na kompa wgrałem update przez MapUpdater i wszystko poszło gładko.
Coraz większa lipa się robi z Garminem....
Zatem na karte przerzuciłem mapę UMP a do urządzenia i na kompa wgrałem update przez MapUpdater i wszystko poszło gładko.
Coraz większa lipa się robi z Garminem....
Jacek
Nuvi310, Nuvi 1490T, Nuvi 3590
CNE, UMP-pcPL
CNE, UMP-pcPL
-
Zachu
- Radny
- Kontakt:
bmelon prześledź cały temat od początku. Express zachowuje się różnie za każdym uruchomieniem. Garmin Map Updatera umożliwi wszelkie kombinacje, tylko będziesz musiał ściągać znowu Gb danych.
Hej,
nie ma problemu ze ściągnięciem danych - ale jak spowodować, aby aktualizacja robiła się przez Map Loadera a nie przez Expressa?
Po tym jak odpalam download map z mygarmin automatycznie wgrywana jest mapa przez Express'a.
nie ma problemu ze ściągnięciem danych - ale jak spowodować, aby aktualizacja robiła się przez Map Loadera a nie przez Expressa?
Po tym jak odpalam download map z mygarmin automatycznie wgrywana jest mapa przez Express'a.
Pozdrawiam
Grzegorz
Zumo 660
Odisntaluj Expressa i zrób update przez MapUpdater ...
Tak jak pisał Zachu "Konsultant starał się /taka rola/ przekonać mnie że wszystko jest OK i działa prawidłowo.
Jednak jest dużo głosów że to nie tak ma działać i może ktoś się ugnie i poprawi. NA dziś proponują użyć Garmin Map Updater "
i Beetle-m "GarminMapUpdater naprawił wszystko, co GarminExpress zepsuł."
Zobacz co pisał Sdyc (tam masz potem link do innego wątku i mapupdatera):
"Tak, widziałem. Próbowałem .gmap przemieszczać tu i ówdzie, aby BC zobaczył mapę, ale mi się nie udało.
Support sam dał mi sugestię viewtopic.php?p=159039#p159039 i GarminMapUpdater wszystko ładnie posprzątał."
-> "Nie z myGarmin. Pobierz z http://download.garmin.com/lmu/GarminMapUpdater.exe - polecane przez Product.Support@garmin.com "
Ja tak zrobiłem tj odinstalowałem to badziewie express i potem poszło dobrze....
Tak jak pisał Zachu "Konsultant starał się /taka rola/ przekonać mnie że wszystko jest OK i działa prawidłowo.
Jednak jest dużo głosów że to nie tak ma działać i może ktoś się ugnie i poprawi. NA dziś proponują użyć Garmin Map Updater "
i Beetle-m "GarminMapUpdater naprawił wszystko, co GarminExpress zepsuł."
Zobacz co pisał Sdyc (tam masz potem link do innego wątku i mapupdatera):
"Tak, widziałem. Próbowałem .gmap przemieszczać tu i ówdzie, aby BC zobaczył mapę, ale mi się nie udało.
Support sam dał mi sugestię viewtopic.php?p=159039#p159039 i GarminMapUpdater wszystko ładnie posprzątał."
-> "Nie z myGarmin. Pobierz z http://download.garmin.com/lmu/GarminMapUpdater.exe - polecane przez Product.Support@garmin.com "
Ja tak zrobiłem tj odinstalowałem to badziewie express i potem poszło dobrze....
Jacek
CNE, UMP-pcPL
CNE, UMP-pcPL
-
Zachu
- Radny
- Kontakt:
Ja skorzystałem z Expressa, ściągnęło się moment i bez przygód. Na penie przeniosłem na drugiego kompa i tyle.
Starą odinstalowałem i wszystko mam jak było.
Starą odinstalowałem i wszystko mam jak było.
Mariusz, jesteś teraz pewny, że to wina GE?beetle-m pisze:Oczywiście GE wyciął mi BaseCampa z komputera (Win7)
Auto: Android Auto + OsmAnd+ + UMP, mapy.cz + OSM, Google Maps
Nadgarstek: Fenix 5 Plus Sapphire + TopoActive Europe + OSM Freizeikarte + UMP
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd+ + OSM + UMP, mapy.cz
Nadgarstek: Fenix 5 Plus Sapphire + TopoActive Europe + OSM Freizeikarte + UMP
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd+ + OSM + UMP, mapy.cz
- beetle-m
- Garniak
Oszzzz kurde. Znów się dałem nabrać na coś, co już raz się przytrafiło ? Zwalę to na wiek i nawał pracy. Dzięki.
Faktycznie, usuwałem stare CNE ratując wolną przestrzeń również na PC.
Dzisiaj zacznę na nowo ze wszystkim - dam GE jeszcze jedną szansę. Jakby coś - odszczekam.
Faktycznie, usuwałem stare CNE ratując wolną przestrzeń również na PC.
Dzisiaj zacznę na nowo ze wszystkim - dam GE jeszcze jedną szansę. Jakby coś - odszczekam.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
- beetle-m
- Garniak
Re: [Nuvi 34xx] Firmware i aktualizacje
Mam podejrzenie, że po aktualizacji do ver. 7.90 lub aktualizacji CNE do wersji 2013.41 przestało działać wyszukiwanie POI w kategoriach.
Przykład:
Dokąd? -> Kategorie -> Zakupy -> Dom i ogród
Widzę na liście sklepów Castoramę: ale gdy wpisuję to słowo do wyszukiwarki to zwraca: "Brak wyników": Czy ktoś może to potwierdzić u siebie ?
Przykład:
Dokąd? -> Kategorie -> Zakupy -> Dom i ogród
Widzę na liście sklepów Castoramę: ale gdy wpisuję to słowo do wyszukiwarki to zwraca: "Brak wyników": Czy ktoś może to potwierdzić u siebie ?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, 06:22 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, mariuszD