MarekD pisze:Oczekiwałbym w MENU profile jakiegoś podmenu, gdzie mógłbym poustawiać różne rzeczy, np dodać odpowiednią mapę.
Będąc w określonym profilu musisz - zgodnie z podpowiedzią Wodzireja tzn. będąc na ekranie mapy i korzystając z przycisku Menu - włączyć i wyłączyć odpowiednie mapy, a odbiornik to zapamięta. Operację - w ograniczonym zakresie - będzie trzeba powtórzyć po wgraniu nowych map, które z reguły aktywują się we wszystkich profilach.
Przy okazji taka uwaga techniczna dotycząca zmiany profilu czy raczej konfiguracji odbiornika.
W Menu Głównym
(wywoływanym m.in. przez 2x krotne naciśnięcie klawisza Menu) znajdziesz coś co nazywa się: "Sekwencje stron" czy jakoś tak. Jak już wejdziesz w tę opcję, to po naciśnięciu Menu będziesz miał możliwość skonfigurowania ilości i kolejności "stron". M.in. można tam dołożyć "Zmiana Profilu", a wyrzucić to czego nie potrzebujesz "od ręki".
Oczywiście nie wiem z czego najczęściej będziesz chciał korzystać, ale np. w moim przypadku wyglądało to tak że zostawiłem sobie tylko 3 strony do "przewijania":
* Mapa
(jeżeli jest na pierwszym miejscu to po włączeniu odbiornika zobaczysz właśnie mapę
)
* Komputer Podróży
* Zmiana Profilu.
W ten sposób wykorzystując przyciski "in/out"
(chyba - piszę z pamięci) mogłem błyskawicznie przejść z ekranu mapy na komputer podróży bądź na zmianę profilu, co w konsekwencji - w moim przypadku - oznaczało zmianę mapy. Jeżeli ni stąd ni z owąd potrzebowałem innej funkcji - np. Kompas, wówczas wywoływałem to z poziomu Menu Głównego, czyli po 2x krotnym naciśnięciu Menu.