O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
Zainstalowałem wersję 2.2.14 dzięki czemu mogłem pobrać CNE 2014.10 tylko na komputer (dla MapInstall/MapSouce/BaseCamp). Wcześniej zaktualizowałem urządzenie i innego kompa poprzez GarminMapUpdatera.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2013, 06:00 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Tomek B. pisze:Może jestem staroświecki , ale używam WebUpdatera i wszystko idzie gładko i tak jak oczekuję. I na razie nic nie będę zmieniał
Jak Twój WebUpdater aktualizuje mapy ?
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
W moim przypadku Garmin Ekspress zaczął ściąganie mapy jak odłączyłem M10 od kompa. Jak był podłączony to cały czas wyskakiwał błąd. Do końca nie czekałem i mapę ściągałem GarminMapUpdater.
Witam, czy ktoś wie jak zainstalować tym programem mapę na komputerze, nie tylko na urządzeniu? Mi ta opcja nie wchodzi, urządzenie to nuvi 1490 dzięki za ewentualną informację
Pozdrawiam, mariuszD
Pozdrawiam, mariuszD
Zauważyłem przy ściąganiu CNE2014.20 i po wcześniejszym pobraniu GE, że zniknęła możliwość zapisania instalki w komputerze.
W związku z powyższym "przeprosiłem się" ze starym Map Updaterem, gdzie wszystko poszło bez zarzutu.
Od wersji 2.3.8 interfejs GE wygląda nieco inaczej. Być może stąd to zamieszanie.
A jest już wersja 2.3.9
Ekran startowy GE
Opcje zaawansowane instalacji map
Pozdrawiam, mariuszD