O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
zmiany jakie zauważyłem w województwie pomorskim:
- w Gdańsku więcej obrysów budynków
- Trasa Słowackiego - aktualny przebieg na całej trasie (w tym od ul. Potokowej do Al. Grunwaldzkiej)
- Most w okolicach Kwidzyna (otwarty 26 lipca 2013) - jest !!! - włącznie ze zjadem z autostrady A1 (w tym widok skrzyżowania)
- węzeł drogowy ul.Elbląska/ Obwodnica Południowa Gdańska
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 15:46 przez lotiss, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
zmiany jakie zauważyłem w województwie pomorskim:
- w Gdańsku więcej obrysów budynków
- Trasa Słowackiego - aktualny przebieg na całej trasie (w tym od ul. Potokowej do Al. Grunwaldzkiej)
- Most w okolicach Kwidzyna (otwarty 26 lipca 2013) - jest !!! - włącznie ze zjadem z autostrady A1 (w tym widok skrzyżowania)
- węzeł drogowy ul.Elbląska/ Obwodnica Południowa Gdańska
co jeszcze zauważyłem na mapie Gdańska- to dodanie ścieżek w ogrodach działkowych ....
Witam wszystkich miłośników City Navigatora.
Dziś znalazłem taką ciekawostkę, Poznań ul.Bukowska - jedna z ważniejszych bo w końcu prowadzi na i z lotniska. Myślałem że jeśli jest widoczna przerwa w drodze to znajdzie jakiś objazd a tu takie coś.
Załączniki
Pozdrawiam Włodek
SP3WBW
Serwis Garmin - Poznań
Z Garminem od 2003r.
wlodek_mega pisze:Myślałem że jeśli jest widoczna przerwa w drodze to znajdzie jakiś objazd a tu takie coś.
Jest gorzej niż myślisz. Przy większym zoomie próbują ukryć tego buga pod etykietą z numerem drogi
Różne zoomy (BC)
Z takich szyn tramwaj musi wypaść.
Pozdrawiam, mariuszD
Czy jest jakiś myk aby autostrady w CNE wyglądały tak jak w UMP ? Niezależnie czy oglądam mapę CNE w urzadzeniu (nuvi 765) czy MapSource czy BaseCamp to nigdy nie wiem czy dana droga to autostrada czy zwykła. Jak ogladam UMP to bez problemu widać czy to jest autostrada czy nie. Planowałem drogę z Gdyni do Warszawy via Łódż. I chyba CNE 2014.20 zaplanował mi jazdę nieistniejącym odcinkim pomiędzy Toruniem a Łodzią (te nieszczęsne 60km obok Włocławka). Oczywiście UMP "wiedział" i zaplanował przez Włocławek.
Ma. Jeszcze wersja 2013.40 próbowała mnie przeciągnąć po nieczynny jeszcze odcinku autostrady już na początku sierpnia, a pod koniec lipca jeszcze nie.
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM