O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Rozpakowane
Trwa kopiowanie do Garmin Alpha
Dam znać jak odpali
Dziękuję
Ps.
Jeżeli się uda to może warto by na stronie aktualizacji podać informację o tym czym rozpakowywać ?
--
Jest i działa
Dziękuję Leszku za pomoc.
Przyjmij proszę pozdrowienia od leśnika z Warmii który tym bardziej ucieszony bo widzi własne - tzn państwowe oddziały
Teraz będzie jeszcze łatwiej namierzyć miejsce gdzie jest mój pies.
ESRI rządzi
Na stronie są umieszczone sklepy, które powinny mieć mapę na półce od ręki.
Z tego terenu można natomiast pytać o mapę w "SG Profil" w Bielsku-Białej oraz w "Paragrafie" we Wrocławiu. Jest szansa, że będą ją posiadać. A jeśli nie, to zapewne ściągną ją dla zainteresowanego klienta.
A tymczasem... można już pobierać najnowszą PL Topo 2013.4 oraz najnowszą EU Topo 2013.4.
Zgodnie z obietnicą, mapa Europy otrzymała możliwość współpracy z autoroutingiem.
W związku z pojawieniem się mapy PL Topo 2013.40, mam pytanie do pana Leszka,
czy będzie nowa wersja nakładki ścieżki Pro, czy należy używać PL_Ścieżki_PRO w wersji 2013.30?
Witam, ja też zakupiłem ostatnio mapę PL Topo 2013.30 zalogowałem się na stronę z aktualizacjami i na początku też wyskakiwał mi błąd przy próbie ściągnięcia najnowszej wersji, ale po paru próbach się udało. Ściągnąłem też najnowszą aktualizację do EU Topo 2013.4 i po rozpakowaniu tego 7zip wrzucam to na kartę pamięci i te pliki nie chcą się podmieniać choć mają taką samą nazwę i ten sam format .img.
Nie bardzo czuję sformułowanie "nie chcą się podmienić". Komputer odmawia skopiowania? Czy komputer kopiuje, ale odbiornik nadal widzi starą wersję? Spróbuj może - przed kopiowaniem - usunąć stary plik z mapą Europy.
Jak próbuję je wkleić do folderu garmin na karcie z mapami to nie ma opcji zamiany tylko wyświetla się komunikat że na karcie jest mało pamięci.
Jak pobrałem PL Topo 2013,4 i skopiowałem go na kartę pamięci to była opcja zamiany plików a w tym przypadku pomimo że pliki tak samo się nazywają te oczywiście po rozpakowaniu eu_cs.img i eu_wne.img i takie same są na oryginalnej karcie pamięci to nie mogę ich podmienić?
Tak działa kopiowanie na kartę , jeżeli jest mało miejsca na karcie nie ma możliwości nadpisania pliku.
Skopiuj plik z karty na dysk, usuń z karty i wklej nowe pliki.
PS.
Według mnie kopiowane odbywa się w transmisji sekwencyjnej ( pakietowej), więc potrzebne jest miejsce na kacie dla tworzenia plików tymczasowych.
Mapa świetnie współpracuje z Cyklo Czech 2010; sprawdziłem routing Szklarska Poręba - Liberec.
Niestety nie udało mi się uzyskać w/w trasy z mapą Topo Czech 2013.
Czy powodem jest słaby procesor eTrexa, czy też PL Topo nie ma węzłów wspólnych z Topo Czech 2013
Mało prawdopodobne by Czesi zmienili lokalizację punktów granicznych w nowszej mapie.
W każdym bądź razie Oregon 600 z aktywnymi mapami PL_Topo_2013.40 oraz Topo Czech 2013 PRO liczy tę trasę (tryb: kolarstwo):
! Załącznik 1.jpg (82.12 KiB) Przejrzano 9328 razy
GPS Maniak pisze:W każdym bądź razie Oregon 600 z aktywnymi mapami PL_Topo_2013.40 oraz Topo Czech 2013 PRO liczy tę trasę (tryb: kolarstwo):
Próbowałem w eTrexie 30, ale - żeby nie było za trudno - w trybie samochodowym (dojazd do kolejki na Jested), ale nie dał rady.
Topo Czech 2013 PRO to zbyt złożona mapa dla eTrexa.
Błąd w PL Topo 2013.40 na Stogu Izerskim. Przebieg szlaku powinien być taki jak na Topo Czech i na rastrze:
Izery.png
Ścieżką oznaczoną na PL Topo jest bardzo trudno (młodnik i wiatrołomy); z wózkiem bez szans.