eTrex 20/30 & OSM - przymulanie wyszukiwarki

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
Jml
Początkujący

Re: eTrex 20/30 - aktualizacje firmware

Post autor: Jml »

@Marko, GPS Maniak
Moje wyniki dla porównania:

Zainstalowane mapy EU Topo CS, WNE i PL Topo:
wyszukiwanie POI po nazwie*: 15sek.
wyszukiwanie POI bez wpisywania: 9-10sek.

Zainstalowane mapy OFM East(3.86GB) i OFM West(3.41GB):
wyszukiwanie POI po nazwie: 18-21sek.
wyszukiwanie POI bez wpisywania: 3-3.5sek.

Zainstalowana mapa OFM West:
wyszukiwanie POI po nazwie: 10sek.
wyszukiwanie POI bez wpisywania: 1-1.5sek.

*wyszukiwanie POI po nazwie: kursor w miejscowości Rougon, wpisywanie nazwy “Cime”
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

@Jml Dzięki. Wynika z tego, że przymulanie na jakie narzekał Marko, to w dużym stopniu kwestia naszej (azymutowej) wersji EU. Nie wiem czy z kompilacją mapy można coś zmienić, więc zdobędę się na "odkrywczą radę": Marko - musisz się przesiąść na 62-kę, 64-kę bądź ... Oregona 6xx :wink: :mrgreen:

Zmiany mapy nie polecam, byłoby to zbyt banalne rozwiązanie :wink: :lol:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
Marko
Garniak
Has thanked: 8 times

Re: eTrex 20/30 & OSM - przymulanie wyszukiwarki

Post autor: Marko »

@Jml
Dzięki!
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
Awatar użytkownika
Marko
Garniak
Has thanked: 8 times

Post autor: Marko »

kagb pisze:I jak Marku, jest ta trasa przejezdna wózkiem, cośmy wcześniej gdybali ? ;)
Nie, nieprzejezdna:
WP_20140406_046.jpg
GPS Maniak pisze:Marko - musisz się przesiąść na 62-kę, 64-kę bądź ... Oregona 6xx :wink: :mrgreen:
Zgadza się. Również niemal każdemu polecałbym teraz w/w odbiorniki :!: , a zwłaszcza Oregona 6xx :D
Jednak dla mnie to eTrex jest obecnie "the best" w kategorii: "GPS outdoor", choć nadal nie w pełni spełnia oczekiwania jakie stawiam outdoorowemu odbornikowi GPS, tj. długi czas pracy :D , niezawodność ? :? i... szybkość działania :( .
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
ODPOWIEDZ