donBike pisze:
Zapytam jeszcze, co masz na myśli pisząc o klikaniu punktów?
To chyba nawet nie jest konieczne jeśłi mówimy o śladzie z BikeToaster. Dla tego serwisu przy eksporcie do Gpx ( tylko tak robiłem
nie do Garmin) ślad=trasa. W Garminie po wczytaniu zmontowanego w Route Toasterze gpx-a będziesz widział dokładnie taką samą
trasę -śład jaką zaplanowałeś w Toasterze , mi tylko o to chodzi, żeby Garmin nie cudował i bzdur nie malował.
Dla mnie rozgraniczenie na ślad i trasę w Garminie to jakieś nieporozumienie. (Takie przyzwyczajenie z Locusa -app na androida, ktory działa identycznie jak Road Toaster ale może jest jakiś ukryty sens)
Taki prosty ale najbardziej bolesny przykład -kiedy w Etrexie dajemy
Dokąd i wybieramy jakiś punkt, Garmin zaproponuje trasę ale będzie to
Trasa a nie Ślad i nie dostaniemy
,,ikonek'' wzniesień.
donBike pisze:
Zapytam jeszcze, co masz na myśli pisząc
albo tu:
Jedyny minus to podkłady mapowe ( choć mapka OUTDOOR daje radę)- na IGN francuskim nie pokreślisz ale i tak w porownaniu do Base Compa ślad zmontujesz dużo szybciej.
To nie jest specjalne utrudniejnie ale czasem na mapach typu OSM choć są b.przyzwoite
jeśli idzie o treść to jednak brakuje trochę dróg czy szlaków do tego turystyczne są ładniejsze. Nie mówię, że te mapki e typu IGN albo Digitall Kompass czy Cycloatlas są bezbłędne bo tak nie jest . Ale gdyby w Toasterze była możliwość kreślenia trasy na mapkach jak tu
Ign
Kompass
to byłoby w ogóle prawie idealnie
Dla porównania ta sama okolica co na Ign w mapie Open Cycle
Open Cycle
albo ten sam obszar co w Kompasie
Open cycle
A czemu nie Base Comp ???- choćby z powodu
problemów z zoomowaniem. Te ,, kółko'' w lewym górnym rogu to jakaś porażka. Bike Toaster nie działał kilka miesięcy i kiedy miałem wykreślić trasę kilkuset km dla auta to robiłem to w MapSource , do Base Compa ( choć jest dużo mądrzejszy) nie miałem cierpliwości . Do tego szukanie Poi, adresów katastrofa. Zmiany trasy z roweru na auto czy pieszego też coś ten program tak jakby ,, nie uwzględniał''