Grupowy serwer

O współczesnych poszukiwaczach skarbów.
Awatar użytkownika
Artix
Początkujący

Post autor: Artix »

Kasa na serwer powinna byc wydana na serwer lub kwestie techniczne zwiazane z funkcjonowaniem opencaching.pl
Na imprezy etc etc mozna zrobic zupelnie inna ściepe.
A nadwyżka, no coz nie ma czegos takiego jak najwyzka, mozna dokupic np limit przesylu, cos wiem na ten temat ze kiedy nagle pojawia sie duzo nowych userow to w oczach topi sie limit. Tak czy inaczej, grunt ze kasa szybko sie znalazla i o to wlasnie chodzilo :)
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bas
Garniak

Post autor: Bas »

Artix pisze:Kasa na serwer powinna byc wydana na serwer lub kwestie techniczne zwiazane z funkcjonowaniem opencaching.pl
Jesli juz nie bardzo bedzie wiadomo na co wydac te pieniadze, to moze wykupic dluzszy czas/na dluzej?

A moze wiecej miejsca na serwerze?
Pomysl, zeby kazdy mial kilka MB dla siebie? Hmmm, chyba zbyt uciazliwe, zeby kazdemu zakladac konto... - nie znam sie na tym...
A moze wydzielic troche miejsca na takie wspolne ftp dla nas wszystkich?
Fotki pewnie i tak wszyscy umieszcza na serwerach Picasa/Opera/inne... ALE gdyby przyszlo podzielic sie danymi byloby jak znalazl. Ogolnie dostepne, zeby nie zawracac glowy adminowi w sprawie kazdego pliku.

To absolutnie luzne pomysly - do rozwazenia lub odrzucenia ;)

Pozdrawiam,
Tomek
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL
trojka
Nowy

Post autor: trojka »

200 postów niepotrzebnego gadania o kasie i ani jednego z podziękowaniem, dla chłopaków, że się im chciało zadziałać, by nam było dobrze.
Kłóćmy się tak dalej, a zobaczymy, jak wyrywają się kolejni chętni do pomocy i zorganizowania następnej zbiórki.
PatrykG
Początkujący

Post autor: PatrykG »

trojka pisze:200 postów niepotrzebnego gadania o kasie i ani jednego z podziękowaniem, dla chłopaków, że się im chciało zadziałać, by nam było dobrze.
Kłóćmy się tak dalej, a zobaczymy, jak wyrywają się kolejni chętni do pomocy i zorganizowania następnej zbiórki.
Normalnie z ust mi to wyjąłeś!!!
To ja zacznę -> DUŻE DZIĘKI dla Staregopatyka za ruszenie tematu z miejsca!!! Oczywiście nie mniejsze DZIĘKI dla Flilipsa i Waldka za wsparcie!!!
To Dzięki Wam (i innym zaangażowanym w poszukiwania osobom) udało się znaleźć nowy, fajny (chyba fajny nie?) serwer - ku chwale GEOCACHINGU!!!

O tyle chciałem powiedzieć tylko :D

Patryk

P.S. Zupełnie nie wiem o co w tej całej dyskusji chodzi, ale jeżeli o mnie chodzi to chłopaki mogą nadwyżkę kasy przepić 8) , czemu by nie -> w końcu poświęcają swój czas na sprawy OC więc im się należy!
Ostatnio zmieniony 25 sty 2008, 12:15 przez PatrykG, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
ilneptuno
Początkujący

Post autor: ilneptuno »

...bo kasa budzi emocje!!!

Dla wszystkich osób zaangażowanych w nasz nowy serwer WIELKIE PODZIĘKOWANIA + (na razie tylko) wirtualne piwko!!!!

:D :D :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Bas
Garniak

trojka pisze:ani jednego z podziękowaniem
moze nie wiesz wszystkiego 8)
ale nawet wsrod postow, ktore sa tutaj sa podziekowania...
Awatar użytkownika
tboniasty
Radny
Kontakt:

Post autor: tboniasty »

Przecież to prestiż :)
Ostatnio zmieniony 25 sty 2008, 12:27 przez tboniasty, łącznie zmieniany 1 raz.
OBECNIE - ASFALT: Nuvi 3490LMT, SZLAK: eTrex 30
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
PatrykG
Początkujący

Post autor: PatrykG »

tboniasty pisze:
Nie odbieram dorobku chłopakom, ale uważałbym z takimi wypowiedziami bo wiele osób szukało serwera i wklejało tu linki do firm hostingowych (z serwerami spełniającymi kryteria) i komuś mogło się przykro zrobić po takim tekście.
Się wyedytowało - sorka wszystkim którzy się również angażowali w poszukiwania właściwego serwera i poczuli się urażeni... :roll:

Howgh!
Obrazek
Dziku
Bywalec

Post autor: Dziku »

Maacek pisze:(...)Byłem agresywny w swoich postach???
(...)Dziku sądzisz według siebie.
A czy możesz podać przykład? :roll:
Bo ja takowy z Twojego (i tylko Twojego postu) podać niestety mogę.
Spójrz na reakcje (i pytania) innych nieco bardziej wyrozumiale. Przestań szukać w nich drugiego dna i podstępnej nieuczciwości czy zachęty do kłótni - a wszystko bedzie dobrze. Jednym słowem - nie osądzaj reakcji innych - wedle reakcji swoich. Czego Ci z serca życzę.

PS
Wątku tego kontynuować nie zamierzam. Jeśli Jacku masz taki zamiar - zapraszam na priva (jeśli juz musisz...) Moje namiary przecież masz.
Obrazek
Dziku
Bywalec

Bas pisze:Jesli juz nie bardzo bedzie wiadomo na co wydac te pieniadze, to moze wykupic dluzszy czas/na dluzej?

A moze wiecej miejsca na serwerze?
Ten pomysł z miejscem dla siebie na serwerze to bym raczej odpuścił.
Natomiast pomysł ftp z możliwością pobrania np fotek z imprez czy choćby logbooków itp wydaje sie ciekawy.

Zastanawiam się również czy miejsca potrzebnego na Forum nie oszacować z wiekszym "okładem" pozwalającym na umieszczanie publikowanych na Forum zdjęć na naszym serwerze (nasz serwer - jakże miło to brzmi swoją drogą). Oczywiście zdjęcia takie musiałyby posiadać rozsądna "wagę" - czego z kolei pilnować musieliby Moderatorzy... Ale za to fotki w relacjach z imprez mielibyśmy u siebie - bez konieczności przedzierania się przez rózne gościnne serwery...

Poza wszytkim - gdyby "zakonserwować" serwer droga przepicia nadwyżki mieli Koledzy, którzy podjęli się trudnego zadania przenosin i wyboru firmy - to byłbym jak najbardziej ZA 8)
Obrazek
Awatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
Kontakt:

Post autor: sp2ong »

Dziku pisze: Natomiast pomysł ftp z możliwością pobrania np fotek z imprez czy choćby logbooków itp wydaje sie ciekawy. ......

Zastanawiam się również czy miejsca potrzebnego na Forum nie oszacować z wiekszym "okładem" pozwalającym na umieszczanie publikowanych na Forum zdjęć na naszym serwerze (nasz serwer - jakże miło to brzmi swoją drogą). Oczywiście zdjęcia takie musiałyby posiadać rozsądna "wagę" - czego z kolei pilnować musieliby Moderatorzy... Ale za to fotki w relacjach z imprez mielibyśmy u siebie - bez konieczności przedzierania się przez rózne gościnne serwery...
Nie wiem czy ftp to dobre na skladowanie zdjec moze raczej jakis system "Galeria zdjec" a jest w czym przebierac patrz tu: http://www.hotscripts.pl/PHP/Skrypty-i- ... ty/Galerie

Niektorzy mowia ze 4images, IMGallery lub Imageview sa jednymi z lepszych

Wszystkie wersje sa dostepne w j. polskim
Waldek
Dziku
Bywalec

sp2ong pisze:Nie wiem czy ftp to dobre na skladowanie zdjec
Waldku - źle opisałem swój pomysł. Nie chodziło m i o składowanie zdjęć na ftp
Ftp widziałbym jako taką "pobieralkę" do zdjęć. Zresztą tymczasową. Np na jakiś czas po imprezie można tam wrzucić fotki coby inni mogli sobie pobrać... Potem zdjęcia usunąć, bo będzie nowa impreza i nowe foty...
Obrazek
Awatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
Kontakt:

Post autor: sp2ong »

A to faktycznie zle zrozumialem wiec nie ma co sie interesowac tym co podalem wyzej.
Waldek
Dziku
Bywalec

Natomiast z tym publikowaniem na Forum to widziałbym to po prostu tak, żeby owe zdjęcia (publikowane w tematach) mozna było po prostu wrzucać na nasz serwer. A nie tylko linkować z zewnętrznych. Relacje z imprez byłyby bardziej trwałe i nienarazone na "kaprysy" darmowych serwerów.

Ale zaznaczam, że się na tym nie znam. Więc jeśli takowe rozwiązanie np znacznie zmniejsza bezpieczeństwo serwisu - to w ogóle nie ma tematu...
Obrazek
Awatar użytkownika
Bas
Garniak

Pomysly byly luzne ;)
Raczej chodzilo o wykorzystanie potencjalnych nadwyzek, niz jakas szczegolna mysl.

ftp - wydaje mi sie, ze kiedys byla potrzeba wiekszej ilosci na dysku, zeby podac dla innych (co to bylo, kiedy i czy w ogole - nie pamietam ;)) i stad taki pomysl...

Poki sa mozliwosci - mozna sie zastanowic. Szkoda byloby za pol roku zalowac, ze sie czegos nie rozwazylo i... przepadlo.
ODPOWIEDZ