Współpraca NUVI z telefonami komórkowymi NOKIA?

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Yugolek
Nowy

Współpraca NUVI z telefonami komórkowymi NOKIA?

Post autor: Yugolek »

Chciałbym uprzejmie zapytać szanownych użytkowników forum, czy wiecie skąd wziąć listę telefonów w pełni współpracujących (kompatybilnych) z Nuvi (konkretnie model) 760 w zakresie połączenia bluetooth (udostępnienie kontaktów telefonicznych, smsów, list połączeń)?

Testowałem połączenie bluetooth pomiędzy NUVI 760 i telefonem Nokia 9300i oraz Nokia E50, ale niestety dane, kontakty itp. nie zostały przekazane.

Bardzo zależy mi na tej funkcji dlatego uprzejmie proszę o informację czy popełniłem jakiś błąd czy to normalne, że telefon nie współpracuje w pełni z NUVI. Być może dysponujecie listą telefonow w pełni kompatybilnych.

Z góry bardzo dziękuję za informacje
Krzysztof
kichu1979
Początkujący

Post autor: kichu1979 »

Ja majac N95 i nuvi760 wszedlem w telefonie do kontaktow, zaznaczylem wszystkie -> wyslij za pomoca bluetooth -> wybralem nuvi i po chwili wszystkie kontakty znajdowaly sie w nuvim.

smsy nie dzialaja

a lista polaczen obejmuje chyba tylko polaczenia wybierane/odbierane przez nuvi w czasie gdy telefon jest sparowany z nuvi... tzn. nuvi zapamietuje wlasnie te polaczone w "historii"
frasun
Radny

Re: Współpraca NUVI z telefonami komórkowymi NOKIA?

Post autor: frasun »

Yugolek pisze:Testowałem połączenie bluetooth pomiędzy NUVI 760 i telefonem Nokia 9300i oraz Nokia E50, ale niestety dane, kontakty itp. nie zostały przekazane.
Kontakty działają, ale wymagają zainstalowania dodatkowej aplikacji.
Dla Nokii 9300: http://nds1.nokia.com/phones/files/soft ... nd_S80.sis
Dla Nokii E50 i N95: http://nds1.nokia.com/phones/files/soft ... 60_3rd.sis
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
Yugolek
Nowy

kichu1979 pisze:Ja majac N95 i nuvi760 wszedlem w telefonie do kontaktow, zaznaczylem wszystkie -> wyslij za pomoca bluetooth -> wybralem nuvi i po chwili wszystkie kontakty znajdowaly sie w nuvim.

smsy nie dzialaja

a lista polaczen obejmuje chyba tylko polaczenia wybierane/odbierane przez nuvi w czasie gdy telefon jest sparowany z nuvi... tzn. nuvi zapamietuje wlasnie te polaczone w "historii"
Sprawdziłem przed chwilą i moja Nokia 9300i nie ma opcji grupowego wysyłania kontaktów przez bluetooth :( Niestety musiałbym wysyłać kontakty pojedynczo, a to kłopotliwa sprawa...
Yugolek
Nowy

frasun pisze: Dla Nokii E50 i N95: http://nds1.nokia.com/phones/files/soft ... 60_3rd.sis
To oprogramowanie będzie funkcjonowało również z Nokią E51? Pytam, gdyż przymierzam się do zmiany telefonu i zakupu właśnie tego modelu.
Yugolek
Nowy

A jak wygląda sytuacja z innymi markami niż Nokia?

Wiem już jak wygląda sytuacja z Nokią. A jak wygląda sytuacja z innymi markami?

Być może ktoś z Was dysponuje listą telefonow w pełni kompatybilnych?
Jeśli nie ma takiej listy to proponuję w tym wątku umieścić listę marek z którymi NUVI współpracują bez problemów.
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Re: A jak wygląda sytuacja z innymi markami niż Nokia?

Post autor: GPS Maniak »

Yugolek pisze:A jak wygląda sytuacja z innymi markami?
Może warto sprawdzić u źródeł? http://www8.garmin.com/bluetooth/phones.jsp
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
frasun
Radny

Yugolek pisze:To oprogramowanie będzie funkcjonowało również z Nokią E51?
To forum o Garminach, a nie Nokii. :? Na 99% będzie działać, ale ja Ci gwarancji nie dam. :lol:
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
Yugolek
Nowy

Re: A jak wygląda sytuacja z innymi markami niż Nokia?

GPS Maniak pisze:
Yugolek pisze:A jak wygląda sytuacja z innymi markami?
Może warto sprawdzić u źródeł? http://www8.garmin.com/bluetooth/phones.jsp
Bardzo dziękuję, to bardzo cenny link.

Sprawdziłem kompatybilność mojej Nokii 9300i na stronie http://www8.garmin.com/bluetooth/compat ... g=2&id=133 i odziwo z informacji zamieszczony na stronie wynika, ze ten model jest w pełni kompatybilny :lol:

Nic już z tego nie rozumiem, na stronie piszą, że telefon jest w pełni kompatybilny a moich testów wynika kompletnie co innego :?:
Awatar użytkownika
Double
Nowy

kompatybilnosc Nokii

Post autor: Double »

Mój Garmin działa bez zarzutów z Nokią 6310i.
Natomiast drugim moim telefonem jest Nokia N73. I tutaj niestety niektóte funkcje nie działają.
Garmin nuvi 660FM
GPMapa 2007.1
City Navigator Europe NT v9 [1]ALL
frasun
Radny

Re: kompatybilnosc Nokii

Double pisze:Mój Garmin działa bez zarzutów z Nokią 6310i.
Natomiast drugim moim telefonem jest Nokia N73. I tutaj niestety niektóte funkcje nie działają.
To normalne, SMSy w Nuvim nie działają z niektórymi telefonami. ;-)
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
Obrazek
Yugolek
Nowy

frasun pisze:
Double pisze:Mój Garmin działa bez zarzutów z Nokią 6310i.
To normalne, SMSy w Nuvim nie działają z niektórymi telefonami. ;-)
Pozdrawiam,
Na SMSach akurat aż tak bardzo mi nie zależy. Najważniejsze jest dla mnie skopiowanie kontaktów. Mam nadzieje, że ten problem się rozwiąże po zainstalowaniu w telefonie w/w oprogramowania :P
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Yugolek pisze:Najważniejsze jest dla mnie skopiowanie kontaktów. Mam nadzieje, że ten problem się rozwiąże po zainstalowaniu w telefonie w/w oprogramowania :P
Tyle, że zapewne będziesz je musiał kopiować przy każdym włączeniu Nuviego.

Ręki nie dam sobie uciąć, ale na 99% NUVI tego nigdzie nie archiwzuje, lecz na bieżąco ściąga po każdym włączeniu i wykryciu sparowanego telefonu. Zresztą słusznie - nawigacja może być używana przez różne osoby, a kontakty z telefonu to jednak informacje w pewnym sensie poufne.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Czasem problem z transferem kontaktów pojawia się gdy w telefonie mamy zawaloną skrzynkę z SMSami.

Osobiście spotkałem sie kiedyś z takim przypadkiem, ze na jednym N660 nie byłem w stanie przesłać listy kontaktów z K800i, a drugim N660 nie było najmniejszego problemu.

Oba N660 miały ten sam soft.
Yugolek
Nowy

GPS Maniak pisze:
Yugolek pisze:Najważniejsze jest dla mnie skopiowanie kontaktów. Mam nadzieje, że ten problem się rozwiąże po zainstalowaniu w telefonie w/w oprogramowania :P
Tyle, że zapewne będziesz je musiał kopiować przy każdym włączeniu Nuviego.

Ręki nie dam sobie uciąć, ale na 99% NUVI tego nigdzie nie archiwzuje, lecz na bieżąco ściąga po każdym włączeniu i wykryciu sparowanego telefonu. Zresztą słusznie - nawigacja może być używana przez różne osoby, a kontakty z telefonu to jednak informacje w pewnym sensie poufne.
Szczerze powiedziawszy obawiam się tego, że NUVI tego nigdzie nie archiwizuje. Jeśli za każdym razem będę musiał odpalać w swojej Nokii program do wysyłania kontaktów to takie rozwiązanie będzie delikatnie mówiąc mało komforowe...
ODPOWIEDZ