Garmin Edge 500

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.
masterolo
Nowy

Re: Garmin Edge 500

Post autor: masterolo »

Witam
Jestem użytkownikiem Edge 500; a pytanie dotyczy stref tętna po wykonaniu treningu.
Czy jest możliwość zestawienia jak długo przebywałem w poszczególnych strefach tętna.
dzięki z góry; pozdrawiam
masterolo
kresowiakkrk
Nowy

Post autor: kresowiakkrk »

nie wiem czy o to chodzi ale strefy tętna można zestawiać w programie training center, też od garmina.

a tak w ogóle witam wszystkich to mój pierwszy post.

Moje zapytanie: w Garmienie 500 mam ustawione jednostki kilometr i celsjusz. tym czasem po przesłaniu aktywności do garmin connect dane wyświetlają sie w milach, stopach i fahrenheitach. jak można to zmienić?

pozdrawiam forumowiczów

edit:
już sobie poradziłem.
Norgal
Początkujący

Post autor: Norgal »

Witam
Jak włączyć w edge 500 zapis śladu na mapie i profil wysokości tak jak np w Garmin Forerunner 305. Bo widziałem zdjęcia z ujęć mapy z śladem, a niemoge tego znaleść.
POZDRAWIAM

forerunner 305
igor
Nowy

Post autor: igor »

Mam pytanie o ustawianie stref tętna w Garminie Edge 500. W menu niestety nie ma możliwości zmiany.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
olpi
Bywalec

Post autor: olpi »

Ustaw strefy tętna w profilu na Garmin Connect lub Garmin Training Center i wyślij je do urządzenia.
pozdrawiam
Piotr

Colorado 300 + Forerunner 50 + Edge 500 + Nuvi 255W + Forerunner 220 +
Edge 800
igor
Nowy

Post autor: igor »

Na Garmin Connect nie mogę ustawić tętna spoczynkowego, nie zapisuje mi w profilu.
Slawek_Mat
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Slawek_Mat »

po co Ci tętno spoczynkowe do stref ?
tętno spoczynkowe to przeżytek - tylko test i wyznaczenie stref na jego podstawie
Pozdrawiam Sławek
bociek28
Nowy

Post autor: bociek28 »

czy da się odczytać z garmina edge 500 kąty nachylenia które pokazuje ?? jak z wiarygodnością tych pomiarów??
lukikosa
Nowy

Post autor: lukikosa »

Witam wszystkich,
Mam od pewnego czasu problem z Garmin Edge 500 z komunikacją z komputerem tzn. Gramin jest ładowany ale nie zawsze wykrywany prze pc. Wygląda to tak jak łączność była by ok tylko nie widzi pamięci garmina.
Nie można zrzucać treningów w garmin connect . Wymieniałem kabel. reset urządzenia do ustawień fabrycznych nic nie pomaga . soft najnowszy . Miał może ktoś taki problem . przy podłączeniu pod pc wyskakuje komunikat nie rozpoznane urządzenie (awaria urządzenia). Z moich obserwacji wynika jakby było uszkodzone usb w urządzeniu.
Awatar użytkownika
olpi
Bywalec

Albo problemy z oprogramowaniem Garmina. Miałem podobne problemy przy którejś aktualizacji GarminExpress. Przeinstalowanie GE pomogło.
pozdrawiam
Piotr

Edge 800
Awatar użytkownika
olpi
Bywalec

Witam
Mam prośbę do posiadaczy E 500, którzy ostatnio "bawili" się ustawieniami. Nie mogę znaleźć miejsca gdzie wpisuje się obwód koła. Kiedyś sobie wpisałem i zaznaczyłem, żeby nie kalibrował się z GPS'em. Teraz wymieniam opony i potrzebuję zmienić rozmiar.
Albo skleroza albo Garmin coś pozmieniał bo za jasną cholerę nie mogę trafić do tych ustawień. Obecnie mam soft 3.20.
----------------
EDYT
Załatwione.
Po długich poszukiwaniach doszedłem. Swoją drogą to z intuicyjne nie jest.
pozdrawiam
Piotr

Edge 800
esdopedoen
Nowy

Post autor: esdopedoen »

cześć!

Jakiś czas temu zauważyłem bardzo wolne zgrywanie aktywności do Garmin Connect. Dla przykładu 2 aktywności zgrywają się kilka minut. Czy wiecie może co może być przyczyną takiej sytuacji?

z góry dzięki
GUCIO_705
Nowy

Post autor: GUCIO_705 »

olpi pisze:Można ustawić "OSZCZĘDNIE" (ja tak zapisuję) lub "CO SEKUNDĘ". Nie pamiętam dokładnie co znaczy oszczędnie ale chyba na prostych odcinkach stawia mało punktów a zaczyna zagęszczać przy zakrętach. Nie "wgryzałem się w to zbytnio. Dla moich potrzeb jest OK.
Pytanie: gdzie w MENU 500 jest ta opcja zapisu danych co 1 sekundę? Jest mi bardzo potrzebna ale nigdzie nie znalazłem (ani w menu, ani w google ;) ) informacji na ten temat gdzie to jest??? Jeżeli było na forum to przepraszam ale przekopałem i to źródło i nie znalazłem :(
Pozdrawiam - GucioBikeAddicted/Garmin Edge 705 -> 800
xmartin
Początkujący

Post autor: xmartin »

Witam

Mam taki problemik z funkcją wyścigi.

Wszystkie trasy planuję w BaseCamp.
Zrobiłem export trasy z BaseCamp do gpx i wczytałem do GPSIES potem wyeksportowałem do tcx.
Tcx wczytałem do edge 500 bezpośrednio do folderu new files.
Garmin wczytał traskę.
W opcji mapa pokazuje ją w całości.
Jak uruchomię wyścig i podaję tą trasę to:
Garmin wyswietla ją kiedy chce, czyli raz ją pokazuję a raz nie.

Czy mieliście taki problem i rozwiązaliście go?
Byłbym wdzieczny za propozycje wyjścia z problemu,

Dzięki
Pozdrawiam
serav
Nowy

Post autor: serav »

Mam problem ze swoim Edge 500. Od jakiegoś czasu przy przenoszeniu danych na garmin connect czy Endomondo nie pokazuje mi kalorii. Zapis tętna jest, wszystkie inne dane również, natomiast liczba kalorii zawsze 0. Czy to kwestia ustawienia urządzenia, mogłem coś przestawić ? Będę wdzięczny za pomoc.
ODPOWIEDZ