Język Polski w "amerykańskim" żółtku
Język Polski w "amerykańskim" żółtku
Język Polski w "amerykańskim" żółtku :
Żółtki w wersji USA nie posiadają możliwości wyboru języka. Odrobinkę poeksperymentowałem i udało się wgrać firmware europejski, który daje możliwość ustawienia języka polskiego.
Po pierwsze ściągamy ze stron Garmina firmware w wersji 2.14 http://www.garmin.pl/tech/download.php? ... ex_214.exe
oraz 2.20 multilanguage http://www.garmin.pl/tech/download.php? ... ge_220.exe.
Przy pomocy rar-a wypakowujemy pliki do katalogów. W tych katalogach widzimy pliki xxxxxxxxxxxx.rgn i updater.exe,
w katalogu 2.14 mamy plik 013001000214.rgn, a w 2.20 015601000220.rgn.
Teraz zmieniamy nazwę pliku w katalogu 2.20 na 013001000220.rgn i uruchamiamy updater.
W ustawieniach wybieramy język polski i gotowe.
jgj
Żółtki w wersji USA nie posiadają możliwości wyboru języka. Odrobinkę poeksperymentowałem i udało się wgrać firmware europejski, który daje możliwość ustawienia języka polskiego.
Po pierwsze ściągamy ze stron Garmina firmware w wersji 2.14 http://www.garmin.pl/tech/download.php? ... ex_214.exe
oraz 2.20 multilanguage http://www.garmin.pl/tech/download.php? ... ge_220.exe.
Przy pomocy rar-a wypakowujemy pliki do katalogów. W tych katalogach widzimy pliki xxxxxxxxxxxx.rgn i updater.exe,
w katalogu 2.14 mamy plik 013001000214.rgn, a w 2.20 015601000220.rgn.
Teraz zmieniamy nazwę pliku w katalogu 2.20 na 013001000220.rgn i uruchamiamy updater.
W ustawieniach wybieramy język polski i gotowe.
jgj
- andrzejski
- Bywalec
- Kontakt:
Masz rację, w tej chwili ściąganie pliku 2.14 jest zbędne - opisałem jak ja to robiłem, skądś musiałem wytrzasnąć nazwę pliku .rgn z wersji 2.14.
Ewentualnie możemy użyć firmware 2.14 gdyby coś poszło źle przy wgrywaniu wersji 2.20.
pozdrawiam
jgj
Ewentualnie możemy użyć firmware 2.14 gdyby coś poszło źle przy wgrywaniu wersji 2.20.
pozdrawiam
jgj
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 12:53 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
- andrzejski
- Bywalec
- Kontakt:
ale zmieniłeś na dysku nazwę wypakowanego pliku ?
jeśli tak to uruchom updater.exe z katalogu 2.20
j.
j.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 12:53 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Język Polski w "amerykańskim" żółtku
Niestety, u mnie nie wyszłojgj pisze:Język Polski w "amerykańskim" żółtku : Żółtki w wersji USA nie posiadają /..ciach../ W ustawieniach wybieramy język polski i gotowe.
że jest to niemożliwe
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 12:55 przez beetle-m, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Skrócono cytat
Powód: Skrócono cytat
Re: Język Polski w "amerykańskim" żółtku
ale co jest nie możliwe ? napisz dokładnie co robiłeś...
ew. wypakuj ponownie sam updater.exe wgraj do katalogu 2.20 i ponów próbę
j.
ew. wypakuj ponownie sam updater.exe wgraj do katalogu 2.20 i ponów próbę
j.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 12:56 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozpakowałem plik w katalogu Garmin, potem zmieniłem nazwę pliku na podaną przez Pana. Updater przez kilka sekund coś tam wprowadza, a potem wyświetla komunikat, że :" The GARMIN device is unable to program the requested memory region. This could by due incomability between this aplication and the GARMIN device. If this error continues is occur, please contact GARMIN Technical Support."jgj pisze:ale zmieniłeś na dysku nazwę wypakowanego pliku ?
j.
Trudno, bedę musiał zostać przy angielskim
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 12:57 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono BBCode w cytacie.
U mnie dokładnie tak samoAuglech pisze:jgj pisze:Rozpakowałem plik w katalogu Garmin, potem zmieniłem nazwę pliku na podaną przez Pana. Updater przez kilka sekund coś tam wprowadza, a potem wyświetla komunikat, że :" The GARMIN device is unable to program the requested memory region. This could by due incomability between this aplication and the GARMIN device. If this error continues is occur, please contact GARMIN Technical Support."Auglech pisze:ale zmieniłeś na dysku nazwę wypakowanego pliku ?
Trudno, bedę musiał zostać przy angielskim
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 12:59 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.