Mapy wydawnictwa Compass w GPS Garmin *** DYSKUSJE ***
Mapy wydawnictwa Compass w GPS Garmin *** DYSKUSJE ***
Szanowny Rangerze! Nowa strona internetowa Compassu ładuje się pół godziny. Pewnie serwer chodzi na telefonie komórkowym. Ale to betka. Gorsze jest to, że C wymusza rejestrowanie się! Omijam z dala takie strony. Według mnie jest to zwykłe CHAMSTWO! I powinno być sądownie zakazane. To tak jak by żądano w kiosku przy kupnie gazety legitymowanie się dowodem osobistym. Chcę wejść na stronę, kupić mapy, i zapłacić! Nie mam ochoty figurować w rejestrach takiej czy innej firmy! 
Etrex "żółtek" jako pamiątka (działa). Oregon 600 + mapy UMPowe
+ kmz-y. I PLTopo oczywiście.
Re: Mapy wydawnictwa Compass w GPS Garmin *** DYSKUSJE ***
@dziad_Jag
Rozumiem, że jesteś co nieco sfrustrowany zakupami produktów elektronicznych na odległość
Skierowałeś swoje uwagi do niewłaściwej osoby, pisuję na forum o mapach Compass-u jako ich użytkownik i nie mam nic wspólnego z tym na jakim serwerze pracuje sklep producenta, ani jaki jest jego regulamin. Mniejsza z tym, chyba uwagi i tak trafią gdzie powinny
A tak na logikę - sprzedaż produktów elektronicznych jest formą zawarcia umowy i wymaga podania danych (chociażby adresu e-mail po to by złożone zamówienie zostało zrealizowane). Masz ochotę to klepać każdorazowo ?
IMHO, zdaje się nie omijasz np. pisania na Garniaku z powodu ... wymogu rejestracji ?
Pozdrawiam
Ranger
Rozumiem, że jesteś co nieco sfrustrowany zakupami produktów elektronicznych na odległość
Skierowałeś swoje uwagi do niewłaściwej osoby, pisuję na forum o mapach Compass-u jako ich użytkownik i nie mam nic wspólnego z tym na jakim serwerze pracuje sklep producenta, ani jaki jest jego regulamin. Mniejsza z tym, chyba uwagi i tak trafią gdzie powinny
A tak na logikę - sprzedaż produktów elektronicznych jest formą zawarcia umowy i wymaga podania danych (chociażby adresu e-mail po to by złożone zamówienie zostało zrealizowane). Masz ochotę to klepać każdorazowo ?
IMHO, zdaje się nie omijasz np. pisania na Garniaku z powodu ... wymogu rejestracji ?
Pozdrawiam
Ranger
Jestem sfrustrowany WYMUSZANIEM rejestrowania. Kupuję wiele rzeczy przez internet, i zawsze jest możliwość zakupu bez rejestrowania. Rejestrowanie występuje masowo na stronach gdzie można coś ściągnąć ZA DARMO. Ale tutaj kupuję. Poza ty rejestracja na forum to chyba coś innego niż w sklepie? Zakładam, że GPSmaniak nie sprzeda naszych danych do firmy reklamowej w Heidarabadzie. 
Rejestracja to rejestracja, co za różnica gdzie ma miejsce (forum, sklep) ?
Zazwyczaj jest ZA DARMO
Są też fora, gdzie wymogu rejestracji w ogóle nie ma, tylko co z tego ma niby wynikać ?
Pozdrawiam
Ranger
Zazwyczaj jest ZA DARMO
Są też fora, gdzie wymogu rejestracji w ogóle nie ma, tylko co z tego ma niby wynikać ?
Pozdrawiam
Ranger
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Re: Mapy wydawnictwa Compass w GPS Garmin *** INFO ***
Taka mała sugestia. Mi najwygodniej o nowościach czyta się w RSS. Na stronie www ni ma takiej opcji.
Takiej opcji jak rss-feed rzeczywiście nie ma, są bieżące informacje na fejsie
https://www.facebook.com/pages/Compass/ ... 952?ref=mf
przy czym ich zakres jest nieco szerszy niż niniejszy temat.
Pozdrawiam
Ranger
https://www.facebook.com/pages/Compass/ ... 952?ref=mf
przy czym ich zakres jest nieco szerszy niż niniejszy temat.
Pozdrawiam
Ranger
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Między fejsem a rss jet taka sama różnica jak z tym kupnem i logowanie 
Zachu pls, Lechu się narobił by oddzielić informacje o mapach od dyskusji na ich temat 
Pozdrawiam
Ranger
Pozdrawiam
Ranger
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
"Dyskusje" trzeba jeszcze przejrzeć i z 30 stron, zostawić góra ze dwie. Podobnie zresztą w wielu innych wątkach. Ba! Trzeba wręcz pousuwać całe wątki. Powoli, powoli ale wyglancujemy w końcu Garniaka 
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Szanowny Rangerze! Już nie pierwszy raz zauważyłem ( a czytam forum Garmina/Garniaka od wielu lat), że kiedy Compass zrobi jakąś głupotę, zamieniasz się w Winkelrieda i nadstawiasz pierś na groty krytyki. Dobrze pamiętam dyskusję nt. likwidacji siatki kilometrowej. Z tego mniemam, co byś tam nie pisał, o Twych bliskich związkach z Compassem. Może ich jednak przekonasz, że zrobili głupio z tą rejestracją? Nienawidzę się rejestrować w sklepach i koniec. Co do rejestracji na forach, to jestem zarejestrowany na dokładnie dwóch.
@dziad_Jag
Tia, mowa trawa. Najlepiej zawrzeć umowę nie będąc jej stroną
Przecież problem rejestracji bierze się m.in. stąd, że nie można wyrazić oświadczenia woli incognito.
Przynajmniej zgodnie z obowiązującymi w tym kraju od maja ubiegłego roku przepisami o sprzedaży na odległość.
By Cię nie odsyłać do Dziennika Ustaw - wystarczy się zapoznać z § IX punkt 16 m aktualnego regulaminu sklepu
http://compass.krakow.pl/content/zakupy/regulamin
mówiącym jak transakcja wygląda w sytuacji, gdy produkt elektroniczny nie znajduje się na fizycznym nośniku.
A potem już możemy sobie pogadać o różnych chciejstwach
Albo ... wal od razu do ustawodawcy 
Pozdrawiam
Ranger
Tia, mowa trawa. Najlepiej zawrzeć umowę nie będąc jej stroną
Przecież problem rejestracji bierze się m.in. stąd, że nie można wyrazić oświadczenia woli incognito.
Przynajmniej zgodnie z obowiązującymi w tym kraju od maja ubiegłego roku przepisami o sprzedaży na odległość.
By Cię nie odsyłać do Dziennika Ustaw - wystarczy się zapoznać z § IX punkt 16 m aktualnego regulaminu sklepu
http://compass.krakow.pl/content/zakupy/regulamin
mówiącym jak transakcja wygląda w sytuacji, gdy produkt elektroniczny nie znajduje się na fizycznym nośniku.
A potem już możemy sobie pogadać o różnych chciejstwach
Pozdrawiam
Ranger
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Taka oto mapka Compassu wisi w pobliżu mojego domu
Pozdrawiam Lechu
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Miłe
Uzupełniając: Tablica, którą widzimy na prawej fotce na tle synagogi (nomen omen jeszcze bliżej mojego domu), to inna tablica niż opublikowana przeze mnie. Ta "moja" - ze schematem szlaków spacerowych stoi bliżej parku, bliżej Sanu.
Uzupełniając: Tablica, którą widzimy na prawej fotce na tle synagogi (nomen omen jeszcze bliżej mojego domu), to inna tablica niż opublikowana przeze mnie. Ta "moja" - ze schematem szlaków spacerowych stoi bliżej parku, bliżej Sanu.
Pozdrawiam Lechu
- yossarian1981
- Początkujący
Cześć!
To jak jest z tymi mapami compassa opłaca się je instalować do urządzenia czy macie jakąś lepszą alternatywę?
Może jakieś aktualne podsumowanie posiada któryś z doświadczonych kolegów / koleżanek?
Ogólnie w wersji papierowej jestem ich wielkim fanem map compass'u mam całą półkę z tymi mapami.
( Przyznaję się bez bicia, że 30 stron przerzucania mnie przeraża!
)
Pozdrawiam Yoss..
To jak jest z tymi mapami compassa opłaca się je instalować do urządzenia czy macie jakąś lepszą alternatywę?
Może jakieś aktualne podsumowanie posiada któryś z doświadczonych kolegów / koleżanek?
Ogólnie w wersji papierowej jestem ich wielkim fanem map compass'u mam całą półkę z tymi mapami.
( Przyznaję się bez bicia, że 30 stron przerzucania mnie przeraża!
Pozdrawiam Yoss..