Garmin EPIX - opinie, pytania użytkowników
Re: Garmin EPIX - opinie, pytania użytkowników
Z forum Garmina:
Forerunner 935 na codzień, Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1030 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30, Edge 1000
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 3 times
Wg Alexa EPIX jest wciąż "unsupported" w zakresie "własnych" JNX-ów:
http://whiter.brinkster.net/en/Versions.shtml
http://whiter.brinkster.net/en/Versions.shtml
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
Szukasz dziury w całymMarko pisze:jest wciąż "unsupported" w zakresie "własnych" JNX-ów:
Ps.
Kupując Epixa otrzymujesz bezpłatną licencję BirdsEye ..... patcher na razie nie jest nikomu potrzebny
Oregon 650 T
Dzis bieg 3,5h tym razem ponownie odpalilem glonass i zabrało ponownie ok 5% prądu na godzię. Dużej różnicy w poborze nie ma więc coś mi się wydaje że glonass jest aktnywny/nieaktywny niezależnie od przełącznika. W czasie biegu wszedlem do sklepu po wode a pozniej trafilem na bardzo bardzo gęste krzaki. Epix nie zgubił zasięgu ani razu.
-
Rewolwerowiec
- Początkujący
U mnie niestety na razie epix wypada słabo. Jeździłem na rowerze i równolegle nawigowałem Edge1000 i Epixem. Niestety Epix systematycznie podczas nawigowania resetował się. Szczerze to jest to bardzo uciążliwe. Dodam, że działałem na pl topo2015. U kogoś ma miejsce podobna sytuacja? Pozdrawiam
A ile map masz jednocześnie włączonych? On znosi tylko jedna
Forerunner 935 na codzień, Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1030 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30, Edge 1000
-
Rewolwerowiec
- Początkujący
Topo2015 i adresy 2015. Myślisz, że to jest przyczyną?
Wyłącz adresy i spróbuj ponownie
-
Rewolwerowiec
- Początkujący
I tak zrobiłem. Jutro dam znać czy pomogło. Pozdrawiam serdecznie.
-
Rewolwerowiec
- Początkujący
Bingo. Wielkie dzięki, strzał w 10. Po wyłączeniu adresów nawigacja śmiga bez zarzutu. Pozdrawiam serdecznie
http://fellrnr.com/wiki/Garmin_Epix
Pan od "naukowych" testów przebadał Epixa i nie jest zachwycony modułem GPS.
Może jednak zegarek turystyczny nie jest dla biegających?
Może próbkowanie jest za wolne dla "myszkujacych" biegiem po ścieżkach?
Ja jestem zadowolony i nie odbiega dokładność od innych GPS.
Pan od "naukowych" testów przebadał Epixa i nie jest zachwycony modułem GPS.
Może jednak zegarek turystyczny nie jest dla biegających?
Może próbkowanie jest za wolne dla "myszkujacych" biegiem po ścieżkach?
Ja jestem zadowolony i nie odbiega dokładność od innych GPS.
Najlepsze jest to ze poza tempem chwilowym nic sie mi nie zgadza z jego recka. Mam dokladny i dobry zapis. Zreszta w f2 tez mialem nienajgorszy. Coz moze sie nie znam. Jak bym sie znal to bylby niedokladny 
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Nie wierzę. Naprawdę nie wierzęGPS Maniak pisze: * Brak możliwości konfiguracji przycisków sprzętowych. Dokładniej chodzi o przycisk prawy dolny ...
Co prawda jeszcze nie wgrywałem nowego FW (2.70), ale ...
"Added Hot Keys press-and-hold START and BACK key customization (Settings > System > Hot Keys)"
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Zaiste cos drgnęło w fw do Epixa. Wgrywam zaraz....
Jup. Do tego w czasie nawigacji jest wskaznik kierunku na polach danych. Co prawda sugerowalem inny a ta kulka taka nieciekawa ale jest. No i niby naprawili timer z autolapu, co pewnie sprawdze w niedziele. Konfigurowalne przyciskidzialaja bardzo ladnie. Brakuje tylko wylaczenia informacji o polaczeniu/rozlaczeniu z telefonem przez bt. Te rzeczy i mozliwosc dezaktywacji przycisku lap w appce to bylo to czego mi brakowalo