O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Tak. W ustawieniach aplikacji pojawiła się możliwośc wyłączenia LapKey, na co narzekaliśmy z Jerzym.
Super
Trochę udziwnili sprawę z tą czerwoną kropką namiaru w widoku mapy. Wolałbym by przy kolejnych nawigacjach w ramach jednej sesji pojawiała się - na ekranie mapy - typowa linia namiaru, tzn. taka jaka jest przy aktywowaniu pierwszej nawigacji - przed włączeniem aktywności. Z drugiej strony kropka namiaru skacząca po ekranie komputera podróży, psująca co prawda nieco estetykę całości, ma naprawdę sens. Przynajmniej dla mnie.
No dobra coś popsułem. Podłączyłem epixa do kompa i wyskoczył komunikat o możliwości naprawy dysku, z której skorzystałem. (wielokrotnie wyskakiwał mi ten komunikat jak wkładałem pendriva) No i niestety po tej "naprawie" zegarek nie uruchamia się. Podczas włączania zaświeca się napis GARMIN i nic się nie dzieje. Reset 25sek nie pomaga. Najgorsze, że jak podłączam ponownie kablem do kompa to nie wykrywa zegarka :/ Jakieś sugestie? Pozdrawiam serdecznie
Przejście w tryb pamięci masowej po podłączeniu do PC: "Connect epix to the pc and press the start/stop button for 30 seconds. After 15 seconds a "software loader" message appears on the display, ignore it and keep pressing the button."https://forums.garmin.com/showthread.ph ... post701880
Na tym samym forum, gdzieś obiła mi się o uszy taka rada na reset: Start-Power-Lap. Chyba wszystko razem nacisnąć i przytrzymać.
A tak na marginesie. Mój PC chce naprawiać prawie wszystko. EPIXa, Oregona, karty pamięci. Póki co staram się pilnować
Thx udało mi się dzięki Twojej pomocy podłączyć zegarem z kompem. Przeinstalowałem jeszcze raz software za pomocą Base Camp. Niestety nic to nie dało. Zegarek nadal przy włączaniu ma wyświetlony napis GARMIN i dalej nie idzie:/ Może ktoś wie jaki plik usunąć lub jaki plik zastąpić innym? Pozdrawiam serdecznie
Zacząłbym od wyrzucenia wszystkiego co nie jest związane z systemem. Kursy, aktywności etc. Trudno wyczuć czy to pomoże. Domyślam się, że nie robiłeś kopii zegarka? Ja mam, ale zrobioną chyba ze 2 FW wstecz. W razie czego mogę ważniejsze foldery wrzucić gdzieś na serwer, ale czy takie podmiany to w czymś pomogą? Nie znaju ...
Proszę Cię wrzuć jak możesz. Mam wrażenie, że kilka plików mogło u mnie przepaść w wyniku "naprawiania" dysku. Pozdrawiam serdecznie
PS. Jeśli dużo nie zajmują może drogą emailową prześlesz?\
PS2 Już nieaktualne. Wywaliłem całość i zadziałało:) Znów jestem w grze:)
wgrałem sobie przez basecampa ślad gpx z cyklokarpat. odłączyłem zegarek od komputera. wszystko ładnie wyświetliłem na mapie w Epixie. Nacisnąłem trackbac chcąc zobaczyć jak to działa i zegarek zaczął się w kółko resetować.
zresetowałem go i dalej to samo. ciągle Garmin na ekranie, ciąg literek na dole pojawia się i znika. i tak w kółko.
grrr. co popsułem?