Garmin Fenix 3
-
serekmedia
- Początkujący
Re: Garmin Fenix 3
Można. Musisz zainstalować sobie pakiet developerski do conectiq i jechane. Pisze się w monkeyc, dość proste API.
Przepraszam ,ze z innej beczki.
Może ktoś z użytkowników fenix 3 mi odpowie czy cała koperta tego zegara jest metalowa czy plastikowa ,czy tylko bezel wokoło szkła ,ktory jest antena gps???????
Może ktoś z użytkowników fenix 3 mi odpowie czy cała koperta tego zegara jest metalowa czy plastikowa ,czy tylko bezel wokoło szkła ,ktory jest antena gps???????
Czy ktoś orientuje się jak jest z wytrzymałością szkiełka NIEszafirowego na zarysowania? Czy skoro nie jest szafirowe, to rysuje się przy byle okazji?
Zamiast ankiety nt. zarysowania zainwestowałbym w profilaktykę:
http://www.amazon.com/gp/product/B00UO5 ... 1_9&sr=8-9
http://www.amazon.com/gp/product/B00UO5 ... 1_9&sr=8-9
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Czy to co piszesz, jest na tyle czarną magią dla laika, że lepiej nawet tego nie instalować czy jest jakaś nikła szansa, że uda mi się to opanować?serekmedia pisze:Można. Musisz zainstalować sobie pakiet developerski do conectiq i jechane. Pisze się w monkeyc, dość proste API.
Dodam, że cała moja wiedza programistyczna to zapomniane już podstawy BASICa na Amidze 25 lat temu :/
Jak przedmówca - też chciałbym zrobić kilka tarcz do Fenixa (chociaż go jeszcze nie mam
No dobra, doczytałem. Nie ma szans abym to ogarnął
Może ktoś, komu programowanie nie straszne, chciałby się w to wspólnie pobawić?
-
serekmedia
- Początkujący
Tzn jak masz tarczę w "rysunku" to zrobię z niej zegarekcubeman pisze: No dobra, doczytałem. Nie ma szans abym to ogarnął![]()
Może ktoś, komu programowanie nie straszne, chciałby się w to wspólnie pobawić?
Tylko kilka wytycznych co do samego rysunku: używasz rozdziałki zegarka 218x218 i palety 12 kolorowej takiej jak w zegarku - bo inaczej wyjdzie "kupa" - weź poprawkę na to że biały jest szary, czarny też jest szary, a kolory pastelowo/wyblakłe. Sekundnik nie działa w zegarku - w sensie tarczas w większości czasu jest odświeżana raz na minutę, tylko wybudzając zegarek pokazuje sekundnik.
Co do szkiełka to biorąc pod uwagę moje doświadczenie to plastiki to porysujesz swetrem
Witam ponownie i ponawiam pytanie .Chciałem sie dowiedzieć czy zapisane punkty na fenixe 3 można gdzieś przeglądać bo na garmin basecamp ich nie widać pewnie dlatego że zapisane są w formacie fit. a w tym programie widoczne jest gpx.
Czy ktoś mógłby uświadomić mnie odnośnie sterowania muzyką?
Widziałem na YT filmik jak facet w telefonie z Androidem zaznaczył w aplikacji na telefonie, który odtwarzacz muzy ma mu Fenix obsługiwać.
Ja niestety nie mogę znaleźć takowych ustawień w aplikacji Connect na swoim iPhonie
Wiem - pewnie robię to źle
- ale co?
Widziałem na YT filmik jak facet w telefonie z Androidem zaznaczył w aplikacji na telefonie, który odtwarzacz muzy ma mu Fenix obsługiwać.
Ja niestety nie mogę znaleźć takowych ustawień w aplikacji Connect na swoim iPhonie
Wiem - pewnie robię to źle
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Hmm. Dziwna sprawa. Jeżeli chodzi o punkty zapisane w EPIXie, może nie w 100% bliźniaczym, ale jednak koncepcyjnie podobnym urządzeniu (także pliki FIT) BaseCamp bez trudu "widzi" punkty zapisane bezpośrednio w zegarku. Podobnie zresztą jak aktywności w plikach FIT.brodos81 pisze:Chciałem sie dowiedzieć czy zapisane punkty na fenixe 3 można gdzieś przeglądać bo na garmin basecamp ich nie widać pewnie dlatego że zapisane są w formacie fit. a w tym programie widoczne jest gpx.
Dla pewności czy coś się nie zmieniło wyszedłem przed chwilą na balkon, zapisałem punkt opcją: "Zapisz pozycję" i jest:
Więc to raczej nie problem tego, że BaseCamp "nie widzi" plików FIT.
Informacyjnie: Używam BC w wersji 4.5.2
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
No dzięki za zainteresowanie ale u mnie również widać trasę biegu w basecamp w formacie fit. Tylko nie wiem czemu nie widzi zapisanych punktów 
grzebie w pamieci wewnętrznej i nie widać w basecamp.
grzebie w pamieci wewnętrznej i nie widać w basecamp.
No to właśnie było przyczyną. Teraz jest dobrze.Dziękuję za pomoc, A prośba do serekmedia czy dasz radę zrobic dla mnie tarczę do fenixa3? bo ja programistą nie jestem i za to się nie biorę
będę wdzięczny
-
serekmedia
- Początkujący
Hahha, tzn mój czas nie jest z gumy
a muszę też co zrozumiałe programować dla $$$ 
Z cubeman już skończyliśmy jedną, poleci dziś do store w inicjacyjnej wersji - tak więc polecamy.
Nie będę się deklarował może na tak/nie, ale wrzućcie propozycje na web i zobaczymy
Z cubeman już skończyliśmy jedną, poleci dziś do store w inicjacyjnej wersji - tak więc polecamy.
Nie będę się deklarował może na tak/nie, ale wrzućcie propozycje na web i zobaczymy
Mała zajawka dla garniakowych userów 
Projekt tarczy "Rugged", który dzisiaj znajdzie się w store Garmina, chwilowo będzie w jednej opcji kolorystycznej, ale opracowanych wersji jest więcej. Czekamy tylko, aż Garmin udostępni możliwość ustawień dla tarcz, aby nie trzeba było instalować każdego koloru osobno.
Projekt wygląda tak:

Instalujcie, używajcie, komentujcie
Enjoy
Projekt tarczy "Rugged", który dzisiaj znajdzie się w store Garmina, chwilowo będzie w jednej opcji kolorystycznej, ale opracowanych wersji jest więcej. Czekamy tylko, aż Garmin udostępni możliwość ustawień dla tarcz, aby nie trzeba było instalować każdego koloru osobno.
Projekt wygląda tak:

Instalujcie, używajcie, komentujcie
Enjoy