Garmin Fenix 3
Re: Garmin Fenix 3
Naprawdę świetna właśnie zainstalowałem i widzę, że zagości u mnie na dłużej
Jeśli chodzi o mnie to chciałęm właściwie drobną przeróbkę standardowego cyfrowego zegarka w postaci dodania małej grafiki
Co do projektów to jak jest z tym sekundnikami bo te wbudowane tarcze maja normalnie sekundniki a pobrane niby maja ale raz je widać raz nie.
-
serekmedia
- Początkujący
Tarcze ze store mają takie ograniczenie niestety że nie mają sekundnika na stałe. Ja i pozostali devele przestaliśmy już o to męczyć ciq team bo ich upór jest nieugięty i wymówka kondycją acu niezmienna 
Po prostu oni dają nam "prąd" raz na minutę i musimy narysować tarczę w czasie 100ms i koniec. A jak zegarek wyczuje spojrzenie to się włącza high power mode i na kilka sekund możemy rysować tarczę co sekundę - wtedy sekundnik widać. Wyjątkiem są eventy - typu połączenie/rozłączenie bt, zmiana % baterii itp.
Po prostu oni dają nam "prąd" raz na minutę i musimy narysować tarczę w czasie 100ms i koniec. A jak zegarek wyczuje spojrzenie to się włącza high power mode i na kilka sekund możemy rysować tarczę co sekundę - wtedy sekundnik widać. Wyjątkiem są eventy - typu połączenie/rozłączenie bt, zmiana % baterii itp.
szkoda sekundnik przydatna sprawa ;/ A nie wyodniej co do tej ostatniej tarczy zegarka byłoby przekręcić ją w drugą strone? tak żeby była w strone właściciela przez co mniej trzeba obracać nadgarstek
WIe ktoś czy coś się zmieniło odnosnie krokomierzy? Czy nadal fenix tempo może czytać tylko z GPS albo tylko z krokomierza?
Nieerwin0917 pisze:A nie wyodniej co do tej ostatniej tarczy zegarka byłoby przekręcić ją w drugą strone? tak żeby była w strone właściciela przez co mniej trzeba obracać nadgarstek
Serio musisz odwracac nadgarstek, aby odczytac godzine?
Gdybym projektujac ta tacze sugerowal sie tylko tym "co latwiej", to powstalaby kolejna z dziesiatek zwyklych tarcz w appstore Garmina...
Ale projektowanie graficzne to temat troche jakby nie na to forum
Np jak sie prowadzi samochód mogłoby być łatwiej ;P jesli gorzej będzie wyglądała no to nie warto zmieniać. Brakuje mi jeszcze stanu baterii
Jak wrażanie po najnowszej aktualizacji? Mam wrażenie, że zegarek zaczął chodzić trochę wolniej. Mam na myśli przełączania pól danych/opcji
E tam, marudziszerwin0917 pisze:Np jak sie prowadzi samochód mogłoby być łatwiej ;P jesli gorzej będzie wyglądała no to nie warto zmieniać.
Fakt, ze tarcza w odwrotnym ustawieniu bedzie paskudna to ja wiem, ale jak ktos nie potrafi sobie tego wyobrazic, to wystarczy wgrac tarcze w zegarek, zdjac go z reki, zaslonic pasek / bransoletke aby nie sugerowala kierunku i odwrocic zegarek o 90 stopni - sam zobaczysz, ze wtedy wyglada to jak... jak cos nieladnego
To tylko wyglad, a jest jeszcze kwestia oddzialywania podswiadomego na odbiorce, a tutaj nachylenie ma bardzo duzy wplyw, ale jak juz mowilem - nie to forum.
Bateria pokazuje sie tylko jak jest niski poziom naladowania.erwin0917 pisze:Brakuje mi jeszcze stanu baterii
Tez mam takie wrazenie. Dodatkowo wibracja przy rozlaczaniu / polaczaniu BT jest teraz duzo mocniejsza. Moze reki nie urywa, ale gdybym w momencie rozlaczenia akurat sikal, to moglbym przypadkowo zrobic sobie dobrzeerwin0917 pisze:Mam wrażenie, że zegarek zaczął chodzić trochę wolniej. Mam na myśli przełączania pól danych/opcji
-
serekmedia
- Początkujący
Bateria jest tylko indicator na 15%, dokładny dodaliśmy do calendar widget - można go sobie wgrać zaraz obok zegarka i odczytać, a sam kalendarz dobrze się sprawuje jako secondscreen.
Wibracja po rozłączeniu BT już kilka razy uratowała mi "życie", nie zapomniałem zabrać słuchawki z biura
Więc jest to przydatne do pilnowania telefonu 
Obróconą wersje zrobimy, ale ja również twierdzę za cubemanem że to nie jest dobra opcja, ale w natłoku próśb trzeba ją chyba zrobić.
Wczoraj robiłem testy personalizacji apek przez GCM i w ramach tych testów dodałem zmianę palety w Rugged i zmianę kolejności mm.dd dd.mm wg upodobań użytkownika.
Garmin znowu mnie wkurzył, bo nie dał opcji testów zmian z telefonu. Można testować tylko na emulacji, a opcje przez GCM są dostepne tylko dla apek ładowanych przez store - co jest po prostu niedorzeczne, bo muszę testować na upublicznionej aplikacji. Jest jakiś workaround, ale nie jest kompletny - nie idzie i tak przetestować zmian "w locie", tylko załadować pliki z emulatora na zegarek, ale to procedury podmiany setupu w czasie działania apki i tak się nie przetestuje.
Dziwi mnie to ograniczenie, bo ono chyba z tego jak się zachowuje musiało być wprowadzone z premedytacją i specjalnie zablokowane.
Wibracja po rozłączeniu BT już kilka razy uratowała mi "życie", nie zapomniałem zabrać słuchawki z biura
Obróconą wersje zrobimy, ale ja również twierdzę za cubemanem że to nie jest dobra opcja, ale w natłoku próśb trzeba ją chyba zrobić.
Wczoraj robiłem testy personalizacji apek przez GCM i w ramach tych testów dodałem zmianę palety w Rugged i zmianę kolejności mm.dd dd.mm wg upodobań użytkownika.
Garmin znowu mnie wkurzył, bo nie dał opcji testów zmian z telefonu. Można testować tylko na emulacji, a opcje przez GCM są dostepne tylko dla apek ładowanych przez store - co jest po prostu niedorzeczne, bo muszę testować na upublicznionej aplikacji. Jest jakiś workaround, ale nie jest kompletny - nie idzie i tak przetestować zmian "w locie", tylko załadować pliki z emulatora na zegarek, ale to procedury podmiany setupu w czasie działania apki i tak się nie przetestuje.
Dziwi mnie to ograniczenie, bo ono chyba z tego jak się zachowuje musiało być wprowadzone z premedytacją i specjalnie zablokowane.
a czy wiecie o jakiejś możliwości zmiany głośności alarmów dzwiękowych? Zima idzie a spod kurtki nic nie słychać, ratuje tylko wibracja. DLa przykładu w modelu FR620 dźwięk jest mocniejszy, 910xt też głośniej krzyczało i chyba można było regulować intensywność tych dźwięków.
Fajnie byłoby też, gdyby przy otrzymywaniu notyfikacji piknęło jakimś dźwiękiem a nie tylko vibra.
czemu w iOS można odrzucić połączenie przychodzące, a w androidzie klikając odrzuć tylko usuwamy komunikat z zegarka? To normlane czy u mnie coś jest nie tak?
Witam serdecznie. Chciałbym się zapytać a właściwie poprosić czy ktoś z obeznanych w aplikacjach mógłby stworzyć coś takiego....przy połączeniu przychodzącym wyświetla się dużą i wyraźną czcionką numer i lub nazwa dzwoniącego. Podczas aktywności jest problem z odczytaniem tych małych literek. Pobrałem Dialer for Garmin bo myślałem że tak jak zapisane są kontakty w zegarku (rewelacja) tak będą wyświetlane podczas dzwonienia i tu się grubo przeliczyłem. Dzięki za odpowiedzi czy jest to w ogóle możliwe. Pozdrawiam Grzegorz
- gregorio1972
- Początkujący
Witam 
Proszę o poradę - mam Oregona 600 - rozważam zakup fenix3 a możne Sunto tylko zastanawiam się czy mając Oregona jest sens wydawać tyle kasy. Fenix3 kusi mnie mnogością funkcji i jest chyba praktyczniejszy. Dużo łażę po górach a poza tym chodzi mi o codzienny monitor aktywności oraz na treningach (czujnik tętna). Może lepszą inwestycją będzie do Oregona Opaska najnowsza Vivosmart HR. Nie biegam i nie uprawiam Triatlonu więc nie wiem czy dedykowane urządzenia bedą zadawały egzamin.
Proszę o poradę - mam Oregona 600 - rozważam zakup fenix3 a możne Sunto tylko zastanawiam się czy mając Oregona jest sens wydawać tyle kasy. Fenix3 kusi mnie mnogością funkcji i jest chyba praktyczniejszy. Dużo łażę po górach a poza tym chodzi mi o codzienny monitor aktywności oraz na treningach (czujnik tętna). Może lepszą inwestycją będzie do Oregona Opaska najnowsza Vivosmart HR. Nie biegam i nie uprawiam Triatlonu więc nie wiem czy dedykowane urządzenia bedą zadawały egzamin.
Pozdrawiam Grzegorz
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Sprzedaj Oregona. Mapę w razie czego zawsze można zobaczyć w komórcegregorio1972 pisze: zastanawiam się czy mając Oregona jest sens wydawać tyle kasy
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
- gregorio1972
- Początkujący
Witam panowie, planuję zakup Fenixa 3, ale mam co do niego parę pytań :
1. Obecnie mam Casio G-Shocka Gulfmastera, czyli wiadomo, najwytrzymalsze co może być... a jak to jest w przypadku tego Garmina ? jest równie wytrzymały czy jest z nim trochę gorzej niż z GShockiem ?
2. Planuję kupić wersję tańszą, bez szafirowego szkiełka, natomiast chce kupić do tej tańszej wersji folie ochronną na ekran... dobry pomysł ??
3. Oprócz paska metalowego i szkiełka szafirowego to wersja Saphhire czymś jeszcze istotnym się różni od tej tańszej ?
4. Ostatnie pytanie o funkcjonalność, czy jest w tym urządzeniu taki banał jak sygnał pełnej godziny ? można to ustawić ?
1. Obecnie mam Casio G-Shocka Gulfmastera, czyli wiadomo, najwytrzymalsze co może być... a jak to jest w przypadku tego Garmina ? jest równie wytrzymały czy jest z nim trochę gorzej niż z GShockiem ?
2. Planuję kupić wersję tańszą, bez szafirowego szkiełka, natomiast chce kupić do tej tańszej wersji folie ochronną na ekran... dobry pomysł ??
3. Oprócz paska metalowego i szkiełka szafirowego to wersja Saphhire czymś jeszcze istotnym się różni od tej tańszej ?
4. Ostatnie pytanie o funkcjonalność, czy jest w tym urządzeniu taki banał jak sygnał pełnej godziny ? można to ustawić ?