Garmin Fenix 3
Re: Garmin Fenix 3
Witam,
synchronizuje się poprzez WiFI czy aplikację telefonu?
Proponuję następujące środki, po kolei i sprawdzać czy pomogło:
1. usunięcie wszystkich aktywności.
2. reset do ustawień fabrycznych.
3. wgranie softu beta - działa u mnie całkiem stabilnie i ma kilka dodatkowych funkcji:
https://forums.garmin.com/showthread.ph ... ta-Release
synchronizuje się poprzez WiFI czy aplikację telefonu?
Proponuję następujące środki, po kolei i sprawdzać czy pomogło:
1. usunięcie wszystkich aktywności.
2. reset do ustawień fabrycznych.
3. wgranie softu beta - działa u mnie całkiem stabilnie i ma kilka dodatkowych funkcji:
https://forums.garmin.com/showthread.ph ... ta-Release
Ostatnio zmieniony 02 sty 2016, 20:06 przez sdsyc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta znacznika url
Powód: Korekta znacznika url
Fenix 3| Dakota 20|Tempe|HRM| GPSWielkopolska | UMPpcPL
Spotkał się ktoś jeszcze z tym problemem, bo od kilku dni mam dokładnie ten sam objaw. Lecz nie pamiętam żadnej aktualizacji.erwin0917 pisze:Co z tym Fenixiem po ostatniej aktualizacji w trybie zegarka bateria pada bardzo szybko. 50% potrafi w jeden dzień zlecieć. Wie ktoś o co może chodzić?
Problem jest znany, szczególnie jeżeli zegarek ma włączone BT, a nie jest połączony z telefonem.
Ludzie relacjonują nawet kilkanaście procent na godzinę.
Ja działam od kilku dni na oprogramowaniu beta - link w poprzednim moim poście - i zdaje się,że jest rozwiązny już ten problem - schodzi mi jakieś 7-8% dziennie (bez GPSu).
Pozostaje czekać jak Garmin zaimplementuje to do oficjalnego softu.
Ludzie relacjonują nawet kilkanaście procent na godzinę.
Ja działam od kilku dni na oprogramowaniu beta - link w poprzednim moim poście - i zdaje się,że jest rozwiązny już ten problem - schodzi mi jakieś 7-8% dziennie (bez GPSu).
Pozostaje czekać jak Garmin zaimplementuje to do oficjalnego softu.
Fenix 3| Dakota 20|Tempe|HRM| GPSWielkopolska | UMPpcPL
-
serekmedia
- Początkujący
Ja miałem w trybie smartwatch 2 tyg na 1 ładowaniu, po przejściu na 5.1 mam około tygodnia i dodatkowo większy spadek zużycia acu w telefonie. Bety nie sprawdzałem.
U mnie ostatnio problem z bateria zniknął, dzisiaj weszła aktualizacja 6.5 które wiele wnosi zobaczymy jak to będzie działac
Dokładnie jak i u mnie problem z baterią zniknął. Tylko, że ja mam wersje oprogr. 5.1. Dopytam jeszcze czy zdarzają wam się czasem takie chwile że zegarek jest blisko telefonu a w ciągu 2min. potrafi się kilka razy rozłączyć i podłączyć (bluetooth).
Nie mogę znaleźć w ustawieniach tel. ani zegarka, żeby przez BT przychodziły tylko powiadomienia o połączeniach i sms. Przychodzą również maile i to dość dziwnie, jak odblokuję telefon z trybu czuwania, to przychodzą za każdym razem powiadomienia o wszystkich mailach z całego dnia. Czy da się wyłączyć powiadomienia mail? Wydaje mi się, że gdzieś to widziałem, ale nie mogę tego odnaleźć. tel. to Iphone 6.
garmin connect
Ostatnio zmieniony 05 lut 2016, 18:50 przez sdsyc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta literówki
Powód: Korekta literówki
Panowie mam pytanie o sterowniki i aktualizację, co jakiś czas pojawia się nowy firmware np teraz wersja 6.80, ale zauważyłem też że pojawia się display firmware, wgrywa się on razem z firmwarem normalnym czy osobno jakoś trzeba go wrzucić ?
Panowie mam problem w swoim fenixie a mianowicie menu nie jest całkowicie po polsku, część jest część nie. O co może chodzić?
-
serekmedia
- Początkujący
Używaj po angielsku. Na prawdę nie rozumiesz tych kliku słów w menu?
Przyczyna jest prosta: niepełna translacja i nowe opcje nie mają wpisów w pliku tłumaczenia. Z resztą ono jest niedoskonałe, np timer i stopwatch miały to samo tłumaczenie (stoper) co komplikowało opcje w menu.
Aha, nie wiem czy poprawili, ale przełączenie lokalizacji na Polskę miało też dużo gorsze konsekwencje. Otóż w PL separatorem dziesiętnym jest przecinek, a w Angielskim kropka. Niestety waypointy ze współrzędnymi 51,1 18,3 były źle interpretowane przy różnych exportach i importach z basecampem co powodowało że precyzja POI zaokrąglana była do pełnych stopni, co powodowało ich bezużyteczność. Po tych doświadczeniach w ogóle zrezygnowałem z lokalizacji. Problem zgłosiłem na forum Garmina, ale nie śledziłem czy został rozwiązany.
Przyczyna jest prosta: niepełna translacja i nowe opcje nie mają wpisów w pliku tłumaczenia. Z resztą ono jest niedoskonałe, np timer i stopwatch miały to samo tłumaczenie (stoper) co komplikowało opcje w menu.
Aha, nie wiem czy poprawili, ale przełączenie lokalizacji na Polskę miało też dużo gorsze konsekwencje. Otóż w PL separatorem dziesiętnym jest przecinek, a w Angielskim kropka. Niestety waypointy ze współrzędnymi 51,1 18,3 były źle interpretowane przy różnych exportach i importach z basecampem co powodowało że precyzja POI zaokrąglana była do pełnych stopni, co powodowało ich bezużyteczność. Po tych doświadczeniach w ogóle zrezygnowałem z lokalizacji. Problem zgłosiłem na forum Garmina, ale nie śledziłem czy został rozwiązany.
Witam czy, ktorys z uzytkownikow spotkal sie z takim problemem. Na widgecie pogody w fenixie 3 najczesciej mam napis „Oczekiwanie na dane” i nijak nie umiem tego zsynchronizowac z telefonem (android). Czasem zaskoczy i pogoda jest wyswietlana ale to zadkosc. Nadmieniam, iz np. widget kalendarza chodzi plynnie i praktycznie natychmiast sie odswieza.
Co moze byc przyczyna tego stanu? Czy w telefonie powinna byc zainstalowana jakas konkretna pogoda?
Pozdrawiam.
Co moze byc przyczyna tego stanu? Czy w telefonie powinna byc zainstalowana jakas konkretna pogoda?
Pozdrawiam.