Ten wątek wydaje się sensowny do zadania mojego pytania.
Czy istnieje format zapisu tracków czytalny przez etrexa 30, tak, aby w jednym obiekcie w Medadżerze śladów mieć kilka różnych śladów, ale nie złączonych w jeden?
Konkretna potrzeba:
W różnych rejonach polskich gór (i nie tylko) są rowerowe ścieżki, tzw. single. Chciałbym cały taki rejon (np okolice Bielska - wszystkie single jakie tu występują) zgrupować w jeden obiekt i gdy tam jestem, włączyć pokazywanie tego jednego obiektu na mapie.
Nie chcę przy tym łączyć wszystkich tracków w jeden bo wtedy koniec jednego singla zostanie połączony linią prostą z początkiem następnego co mocno zaciemni prezentację.
EDIT:
Z szybkich testów formatu GPX w Basecamp
* wrzucenie kilku osobnych sekcji "trk" do jednego pliku nie daje efektu bo Basecamp widzi każdą sekcję jako osobny ślad
* wrzucenie kilku osobnych sekcji "trkseg" do jednej sekcji "trk" też nie daje efektu bo Basecamp to łączy w jeden ślad
EDIT2:
Testy na urządzeniu (etrex 30) na szczęście wyszły lepiej

* kilka sekcji trk w jednym pliku gpx nadal jest widocznych jako trzy różne ślady (trzy obiekty w Menadżerze śladów)
* trzy sekcje trkseg są widoczne jako jeden obiekt (gut!) a na mapie nie są połączone w jeden ślad (nie ma prostych linii pomiędzy ostatnim trkpt pierwszego trkseg, a pierwszym trkpt drugiego trkseg) (GUT!) - warunek - do uploadu takiegoż pliku nie można użyć basecampa bo on wszystko popsuje i zrobi z tego jeden ślad z połączonymi segmentami.
Problem chyba rozwiązany, dzięki!