Garmin Fenix 3
Re: Garmin Fenix 3
ja mam cały czas problem z połączeniem przez USB, laduje sie ale garmin expres nie wykrywa polaczenia. W dodatku jak chce dac auto przesyalnie przez Wi Fi to tez sie nie da bo zegarek nie chce mi wyszkujac sieci wifi w domu mimo ze jakis czas temu wykrywal...
@erwin0917 - A masz możliwość sprawdzić pod innym kompem ? Możliwe, że to jakieś sterowniki USB albo coś.
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Na Forum Garmina podobne problemy zgłaszali użytkownicy jednej z wersji Windows 10. Dosłownie "przed chwilą" Garmin wypuścił Ekspressa, w którym problem - ponoć - rozwiązano: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9 ... 25#p193482
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
faktycznie po przesiadce na win 10 tak zaczęło się robić. Będę testował zaraz z nowym oprogramowaniem
Witam,
Jak mogę ustawić pomiar wysokości z GPS a nie z czujnika podczas jakiejś aktywności, w której używam GPS??
Pozdrawiam, 7
Jak mogę ustawić pomiar wysokości z GPS a nie z czujnika podczas jakiejś aktywności, w której używam GPS??
Pozdrawiam, 7
-
serekmedia
- Początkujący
Ja mam ustawione pole 'GPS Elevation' bo jest też 'Elevation' - domniemam że to drugie to z ciśnienia.
Ustawiasz w setings - apps - (twoja aktywnosc np Hike, Climb) - data screens - screen (tu musisz wybrac np screen 2, albo włączyć nowy screen) - podział na 1,2,3,4 kawąłki - i w jakimś field masz do wyboru w podmenu "elevations fields"
Ustawiasz w setings - apps - (twoja aktywnosc np Hike, Climb) - data screens - screen (tu musisz wybrac np screen 2, albo włączyć nowy screen) - podział na 1,2,3,4 kawąłki - i w jakimś field masz do wyboru w podmenu "elevations fields"
-
esdopedoen
- Nowy
cześć,
Mam dziwny problem ze swoim F3. Zegarek od czasu do czasu sam zmienia mi jednostki z metrów na mile itd.
Czy komuś się takie coś zdarza? mi dzieje się to średnio raz na tydzień.
z góry dzieki za pomoc
Mam dziwny problem ze swoim F3. Zegarek od czasu do czasu sam zmienia mi jednostki z metrów na mile itd.
Czy komuś się takie coś zdarza? mi dzieje się to średnio raz na tydzień.
z góry dzieki za pomoc
@serekmedfia
Te opcje są do wyświetlania w czasie aktywności i obie mam włączone. Mi chodzi o zmianę wysokości w Connect zakończonej już aktywności aby rejestrowało wysokość także z lokalizacji GPS.
Te opcje są do wyświetlania w czasie aktywności i obie mam włączone. Mi chodzi o zmianę wysokości w Connect zakończonej już aktywności aby rejestrowało wysokość także z lokalizacji GPS.
Witam, wszystkich. Od 2 dni jestem użytkownikiem F3, generalnie dla mnie nowość
Ale do rzeczy, zegarem nie znajduje mi sieci wifi pisze, że nie można znaleźć znanej sieci wifi. Dziwna sprawa, bo sieć normalnie działa. nie wiem co z tym fantem zrobić. Normalnie sięć po podłączeniu kablem do garmin express wykrywa. ale nic pozatym. Druga sprawa temperatura masakra, wskazania z kosmosu, ale to zapewne ze czujnik jest na rece i stad takie różnice. Pewnie osobny czujnik by załatwił sprawę.
Witam serdecznie wszystkich Garniaków.
Moj egzemplarz sprawuję się rewelacyjnie , jednak mam kłopot z ustawieniem "śledzenia aktywności". Komunikaty w tym module: STAN- Nie, ALERT RUCHU- Nie GOAK ALERT- nie.
W jaki sposób włączyć te funkcję?
Proszę o odpowiedź.
P.S w aplikacji Connect funkcje są włączone. Pozdrawiam
Moj egzemplarz sprawuję się rewelacyjnie , jednak mam kłopot z ustawieniem "śledzenia aktywności". Komunikaty w tym module: STAN- Nie, ALERT RUCHU- Nie GOAK ALERT- nie.
W jaki sposób włączyć te funkcję?
Proszę o odpowiedź.
P.S w aplikacji Connect funkcje są włączone. Pozdrawiam
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Może prawym, górnym przyciskiem?
Najpierw STAN. Bez tego zapewne nie uda się włączyć pozostałych opcji.
Najpierw STAN. Bez tego zapewne nie uda się włączyć pozostałych opcji.
Pozdrawiam Lechu
"może prawym górnym przyciskiem". Błyskotliwa odpowiedź. Dziękuję.
Należało by może zapytać, czy powiadomienie NIE z zielonym suwakiem u boku oznacza, że funkcje działają prawidłowo??
Nie powinien widnieć napis "włączone" albo "tak".
Niestety jest to mało jednoznaczne.
Należało by może zapytać, czy powiadomienie NIE z zielonym suwakiem u boku oznacza, że funkcje działają prawidłowo??
Nie powinien widnieć napis "włączone" albo "tak".
Niestety jest to mało jednoznaczne.
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Konkretne pytanie, konkretna odpowiedźpollaney pisze: Błyskotliwa odpowiedź.
Mam EPIXa. U mnie wygląda to nieco inaczej. Po prostu jest jednoznaczny napis: "Wyłączony" albo "Włączony". Przy "Włączony", suwak jest na zielono.
To czy funkcja śledzenia aktywności działa, najłatwiej sprawdzić śledząc licznik dziennej ilości kroków. Jeżeli licznik nabija - śledzenie aktywności jest włączone. Przy wyłączonym, ilość kroków pozostaje na poziomie "0". Przynajmniej tak jest w EPIXie. Nie sądzę jednak by w Fenxie3 było inaczej.
Pozdrawiam Lechu
-
Krystian1224
- Nowy
Witam , użytkuję fenixa 3 od ok 3 miesięcy, dzisiaj podczas treningu interwałowego zauważyłem że dźwięk przypominający o zmianie "bieg/odpoczynek" jest bardzo słaby , do tego stopnia że musiałem kontrolować dystans patrząc na tarczę.
Wcześniejsze treningi były ok.
Czy jest możliwość regulacji dźwięku? Czy może to być wina aktualizacji? teraz 7.50 , a może coś z głośniczkiem ?
Pozdrawiam.
Wcześniejsze treningi były ok.
Czy jest możliwość regulacji dźwięku? Czy może to być wina aktualizacji? teraz 7.50 , a może coś z głośniczkiem ?
Pozdrawiam.