Podczas połączenia Montany 600 z komputerem nie pojawia się komunikat (czy chcesz przejść do pamięci masowej)
od razu przechodzi do trybu pamięć masowa.Nie mogę mieć włączonej Montany normalnie z zasilaniem przez USB.
Wcześniej miałem tą opcje.
Problem z USB mini w Montana 600
Re: Problem z USB mini w Montana 600
Witam
Musisz zmienić ustawienia,
Ustawienia > System > mogą być takie opcje do wyboru, Garmin serial, NMEA, RTCM > wybierz Garmin Spanner.
Piszę na podstawie innego odbiornika,
ale chyba dasz sobie radę.
andrzej
Musisz zmienić ustawienia,
Ustawienia > System > mogą być takie opcje do wyboru, Garmin serial, NMEA, RTCM > wybierz Garmin Spanner.
Piszę na podstawie innego odbiornika,
ale chyba dasz sobie radę.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
-
oolsztyniak
- Początkujący
Podkleję się do tematu coby nowego nie zakładać.
Montana 600 po podłączeniu do kabla usb pokazuje wymianę danych ale się nie ładuje.
Przewód grzeje się dość mocno a GPS nie rusza.
Z początku myślałem, że jest to problem baterii ale nie, baterie podmieniłem z 650 i jest tak samo a bateria z 600 poszła do 650 i w uchwyt Garmina, ładuje się normalnie, urządzenie po naładowaniu działa bez problemu.
Czyżby gniazdo USB szlak trafił? Ładowarka sieciowa Garmina też nie ładuje urządzenia.
Montana 600 po podłączeniu do kabla usb pokazuje wymianę danych ale się nie ładuje.
Przewód grzeje się dość mocno a GPS nie rusza.
Z początku myślałem, że jest to problem baterii ale nie, baterie podmieniłem z 650 i jest tak samo a bateria z 600 poszła do 650 i w uchwyt Garmina, ładuje się normalnie, urządzenie po naładowaniu działa bez problemu.
Czyżby gniazdo USB szlak trafił? Ładowarka sieciowa Garmina też nie ładuje urządzenia.
Jest : Monterra i 276 CX
Był : Oregon 300, Oregon 450t, 60 CSx, 62s, Montana 600, Montana 650t
Podczas podłączenia do peceta i podłączenia ładowarki sieciowej korzystasz z tego samego przewodu USB ?oolsztyniak pisze:Przewód grzeje się dość mocno a GPS nie rusza................. Ładowarka sieciowa Garmina też nie ładuje urządzenia.
jeżeli tak, zastosuj inny przewód USB.
-
oolsztyniak
- Początkujący
Nie rób ze mnie amatora 
Mam oryginalną sieciową ładowarkę Garmin, którą dostałem do Montany 650t i na niej 600 nie rusza a 650t ładuje się normalnie.
Nie rusza na przewodzie, z którego korzystam do połączenia z komputerem i na kilku innych również.
Po podłączeniu do takiego uchwytu jak poniżej na zdjęciu urządzenie uruchamia się, ładuje i pracuje bez zastrzeżeń.
Komunikacja przez kabel USB również działa, nie działa tylko ładowanie. I bądź tu człowieku mądry

Mam oryginalną sieciową ładowarkę Garmin, którą dostałem do Montany 650t i na niej 600 nie rusza a 650t ładuje się normalnie.
Nie rusza na przewodzie, z którego korzystam do połączenia z komputerem i na kilku innych również.
Po podłączeniu do takiego uchwytu jak poniżej na zdjęciu urządzenie uruchamia się, ładuje i pracuje bez zastrzeżeń.
Komunikacja przez kabel USB również działa, nie działa tylko ładowanie. I bądź tu człowieku mądry
Jest : Monterra i 276 CX
Sprawdź pin + w montanie, czy nie jest skrzywiony, przewodzi.
Po zdrówka Wiesiek
kręcę, kręcę pedałami aż głowa boli
Montana 600 + UMP_PC.PL + PL Topo
Faja (Wiesiek)
kręcę, kręcę pedałami aż głowa boli
Montana 600 + UMP_PC.PL + PL Topo
Faja (Wiesiek)