Fenix 5X - podstawowe informacje w pytaniach i odpowiedziach
Re: Fenix 5X - podstawowe informacje w pytaniach i odpowiedziach
Witam, czy Fenix 5ma opcje kontroli tempa tzn. jeśli chcę np przebiegnąć 1km w czasie np 3 minut to zegarek daje mi sygnał czy przyspieszyć czy zwolnić ?
Witam, tak jest wiele możliwości np ustawiasz sobie przed biegem w opcji - Trening - Ustaw cel - i tam masz do wyboru - Tylko dystans - Dystans i czas - Dystans i tempo
Podczas biegu zegarek wyświetla dodatkowy ekran z animacją biegacza i cenia - pokazuje czas u góry czy biegniesz gorzej, czy przed czasem który wcześniej zdefiniowałeś. Na samym dole masz szasowany czas ukończenia biegu. W zależności jak biegniesz tak animacja będzie się zmieniać cień będzie przed albo za tobą (bliżej lub dalej)
Podczas biegu zegarek wyświetla dodatkowy ekran z animacją biegacza i cenia - pokazuje czas u góry czy biegniesz gorzej, czy przed czasem który wcześniej zdefiniowałeś. Na samym dole masz szasowany czas ukończenia biegu. W zależności jak biegniesz tak animacja będzie się zmieniać cień będzie przed albo za tobą (bliżej lub dalej)
Panowie mam problem. Dzisiaj chciałem zaktualizować mapy w zegarku i ku mojemu zdziwieniu po podłączeniu zegarka do usb nie widzę zegarka w urządzeniach w moim komputerze. Zegarek ma ustawiony tryb usb - pamięć masowa. Oprogramowanie 3.30. Wcześniej nie było problemu. Dodam że zegarek po podłączeniu do usb normalnie się ładuje.
PS. sprawdzone na 2 komputerach. Brak specyficznego dźwięku po podłączeniu urządzenia do usb, jedynie zegarek za wibruje że się ładuje.
PS. sprawdzone na 2 komputerach. Brak specyficznego dźwięku po podłączeniu urządzenia do usb, jedynie zegarek za wibruje że się ładuje.
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Na początek proponuję miękki reset: przytrzymanie przycisku power, aż do zaniku obrazu na ekranie.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
miękki oraz twardy nic nie dał. Nadal po przez kabel tylko się ładuje...
Dzisiaj odkryłem że mimo nie podłączonego zegarka do usb, przy wyłączonym bluetooth/wifi w laptopie i uwaga przy wyłączonym zegarku! Nowo zainstalowana aplikacja Garmin Express wyszukuje mój zegarek - Dodaj urządzenie - i po chwili pojawia się zegarek. Ma ktoś jakiś pomysł?
Witam.
Chciałbym się zapytać czy to normalne,że w tygodniowym fenixie 5x przy małej aktywności jest tylko 5 GB wolnej pamięci ? Jak skutecznie odinstalować mapy które przy pierwszej aktualizacji niepotrzebnie zainstalowałem przez garmin express ?
Jeśli to możliwe to czy jest ktoś z Warszawy kto dość dobrze ogarnia ten model i byłby w stanie poświęcić mi kilka chwil, ponieważ ja jestem kompletnym laikiem a to jest mój pierwszy taki zegarek.
Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów.
Chciałbym się zapytać czy to normalne,że w tygodniowym fenixie 5x przy małej aktywności jest tylko 5 GB wolnej pamięci ? Jak skutecznie odinstalować mapy które przy pierwszej aktualizacji niepotrzebnie zainstalowałem przez garmin express ?
Jeśli to możliwe to czy jest ktoś z Warszawy kto dość dobrze ogarnia ten model i byłby w stanie poświęcić mi kilka chwil, ponieważ ja jestem kompletnym laikiem a to jest mój pierwszy taki zegarek.
Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów.
-
przemko.ga
- Nowy
Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość
.
Planuję zakup Fenixa 5x w US. Będzie miał mapy TOPO US.
Jak najlepiej "zeuropeizować" zegarek?
Czy lepiej dokupić mapy, np. TOPO PL w eazymut czy też poszukać niekomercyjnych map np. na garmin.osmapa.pl?
Zegarek będzie wykorzystywany do turystyki górskiej oraz do biegania, głównie w mieście.
Szukałem informacji w wątku, ale dotyczą one głównie rasowania już istniejących map.
pozdrawiam,
Przemek
Planuję zakup Fenixa 5x w US. Będzie miał mapy TOPO US.
Jak najlepiej "zeuropeizować" zegarek?
Czy lepiej dokupić mapy, np. TOPO PL w eazymut czy też poszukać niekomercyjnych map np. na garmin.osmapa.pl?
Zegarek będzie wykorzystywany do turystyki górskiej oraz do biegania, głównie w mieście.
Szukałem informacji w wątku, ale dotyczą one głównie rasowania już istniejących map.
pozdrawiam,
Przemek
To zależy od Ciebie. Jeżeli TOPO_PL jest dla Ciebie ok - kup ją. Jak starczy Ci np mapa od OpenStreetMap to używaj darmowej OSM i już.przemko.ga pisze: Czy lepiej dokupić mapy, np. TOPO PL w eazymut czy też poszukać niekomercyjnych map np. na garmin.osmapa.pl?
Masz produkt płatny i darmowy. Ty decydujesz jako konsument.
W przypadku moich aktywności mapy OSM wystarczają w zupełności.
eTrex 30/TomTom trucker/fēnio 5X
Moje problemy z zegarkiem zakończyły się wymianą gwarancyjną na nowy model 
Witam,
działa Wam funkcja Ostrzegania przed burzą? Wczoraj przechodziły burze przez moją miejscowość i zero informacji.
działa Wam funkcja Ostrzegania przed burzą? Wczoraj przechodziły burze przez moją miejscowość i zero informacji.
Witam,
Przeczytałem wszystkie wątki na forum dotyczące fenixa 5x i mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedz. Czy jest możliwość z poziomu zegarka zaplanować trasę. Na przykład z birzącej lokalizacji do punku docelowego - konkretny adres , miasto ulica. Czy jest możliwość wpisania konkretnego adresu?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Przeczytałem wszystkie wątki na forum dotyczące fenixa 5x i mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedz. Czy jest możliwość z poziomu zegarka zaplanować trasę. Na przykład z birzącej lokalizacji do punku docelowego - konkretny adres , miasto ulica. Czy jest możliwość wpisania konkretnego adresu?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Żarty se robisz?
Zacznij od początku ten temat czytać.
Zacznij od początku ten temat czytać.
Przeczytałem, nie jestem jeszcze użytkownikiem tego sprzętu i ciężko mi się połapać.
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
To akurat rozumiem że na "sucho" ciężko się połapać.
Jak myślisz co to jest ta różowa krecha na obrazkach ze strzałkami? Nigdy nie widziałeś na oczy nawigacji?
Jak myślisz co to jest ta różowa krecha na obrazkach ze strzałkami? Nigdy nie widziałeś na oczy nawigacji?