O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Witam.
Kupiłem w Ameryce 2 obroże DC40 i Garmin Astro 220 (nie w zestawie, osobno). Po uruchomieniu sparowałem Astro i jedną z obroży (id.3). Pojawiła się informacja o numerze id, częstotliwości odświeżania itp, jednak w oknie ,,dokładnych informacji o nadajniku" nie pojawia się żadna informacja (wszystkie pola są puste/wyzerowane). Nie można odczytać stanu baterii, siły sygnału GPS nadajnika. Sparowałem także 2 obrożę, z takim samym wynikiem. Obroże łapią GPS (lampka miga: 3 sygnały-stop-3 sygnały). Astro także pokazuje, że ma sygnał. Połączenie nadanik-astro występuje, ponieważ mogłem zgrać/usunąć stare ścieżki. Próbowałem parować na wersjach oprogramowania 3.2, 3.52, 3.7 bez skutku. Obroże mają oprogramowanie 4.2, najnowsze.
Proszę o szybką pomoc
O ile pamietam to w DC 40 po zlapaniu fixa lampka miga dwukrotnie. Moze masz obroze z Usa a odbiornik na innych czestotliwosciach np europejski. Wtedy nie ma szans na dzialanie. Upewnij sie ze masz fix przed parowaniem, ze masz zgodne wersje radia i sprobuj parowac. Jak nic to nie da wtedy serwis. Garmin tez miewa akcje wymiany sprzetu z USA na legalny w Polsce w dobrej cenie.
Jestem nowy i pewno mam stare pytanie. Czy jest jakas mozliwosc ze obecnie przywieziony astro 220 z DC 40 z USA ma szanse pracowania w Polsce przy malych poprawkach??
Nie sądzę, nie słyszałem nigdy aby ktoś "bawił się" w łamanie zabezpieczeń Garmina na tym polu.
Dodatkowo jest kwestia częstotliwości, te, których Garmin używa dla Astro w USA są w PL w posiadaniu bodajże telekomunikacji kolejowej, co teoretycznie może oznaczać problemy prawne dla użytkownika.
Witam
Proszę o pomoc. Jak znaleźć w garmin astro 220 pliki językowe? Kiedyś był język polski. Aktualizacja przez komputer zmieniła język na angielski. Trzeba podłączyć do komputera? Potrzebny jakiś specjalny program?
Musialbys sam sobie zrobić taki plik. Tej wersji Garmin nie wspiera w EU. Sprawę postawili jasno, Astro jest podzielone na regiony, z uwagi na częstotliwości radiowe. Gotowca nie znajdziesz raczej.