popej napisał(a):Też się przymierzam do Note 4, tej na Snapdragonie. Ale Note 3 Pro jest bardziej wydajne, więc wybór nie jest prosty

.
Tak, dokładnie o tej samej myślę, choć na papierze porównując oba telefony N4 wydaje się mocniejszy od N3P choć działanie jest dla mnie tajemnicą, miałem Xiaomi w rękach kilkukrotnie i to nie długo ale wystarczyło bym się nim zainteresował, marką Xiaomi zainteresowałem się bo pracuje ze mną dużo Ukraińców a Xiaomi to podstawowy telefon "najemników" z Ukrainy

Na początku pogubiłem się w wersjach tego telefonu ale doczytałem że za różnymi oznaczeniami chowają się po prostu inne części. W poznaniu znalazłem sklep gdzie XN4 na Snapdragonie z europejską dystrybucja kosztuje 719 zł. Cena jest na prawdę dobra.
popej napisał(a):Wgranie Miui EU wymaga tych samych operacji co wgranie Linage OS. Jak spróbujesz jednego to pewnie potem sprawdzisz drugi system.
Pewnie tak, choć czytałem że zmiana systemu kasuje telefon i pewnie powtórna konfiguracja i wgrywanie programów na nowo by mnie powstrzymywało. Zdecydowanie się na smartfon w obecnych czasach w ogóle nie jest łatwe, moja Xepria Z działała ponad 4 lata i w tym czasie specjalnie nie interesowałem się światem smartfonów.