O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.
fascik pisze:Mam podobny przypadek z Huawei Mate 10 Lite oraz Vivoactive. Robiłem reset zegarka i dalej nic. Paruje się OK i pierwszy raz prawidłowo przeysła dane o aktywności, porze snu i krokach. Kolejna synchronizacja to klapa.
Robiłem podobny test z Huawei P8 Lite. Jest dokładnie tak samo. Pozostaje czekać na poprawki.
U mnie na h9 lite jest podobnie :-\ ale obejściem jest wymuszenie synchronizacji z zegarka i wtedy się przesyła. Mi to nie przeszkadza bo i tak brąz dziennie to robię bo nie muszę być on-line ale obejście jest
Auto : Nuvi
Na szlaku : Colorado, Fenix2, FR 735 XT
Ja akurat wykorzystuję 2 zegarki:
- FR920XT do biegania ew. rower
- Vivoactive jako codzienny tracker kroków i snu ew. czasami pływanie.
W FR920XT aktywności przesyłają się po WiFi. Z Vivoactive wykorzystuję tylko przesyłanie przez bluetooth raz dziennie, nie korzystam z komunikacji z telefonem w sposób ciągły. Dlatego też na razie podłączam zegarek przewodem raz dziennie do kompa.
Ale fakt faktem - złapałem się w sidła, bo zachciało mi się nowego telefonu - zamiast Lenovo P2 jest Huawei Mate 10 Lite ;D
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 21:12 przez sdsyc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Usunięcie cytatu całości poprzedzającego postu
Garmin mi odpisał, że problem został zidentyfikowany i trzeba czekać na aktualizacje softu do telefonu.
Czyli teraz piłeczka po stronie Huawei...
Jakąś aktualizacja się pojawiła ale nie pomaga.
Starsze wersje GC też nie pomagają.
Tak też myślałem. Chociaż nie chcę krakać ale wczoraj zrobiłem restart telefonu i Vivoactive ładnie zgrał mi dane dot. kroków i snu. Do tej pory zgrywał tylko dane o krokach. Zobaczymy jak będzie w kolejnych dniach.
Co do update Huawei - wszystko fajnie jak ktoś ma niebrandowany telefon, aktualizacje zejdą natychmiast. Jeśli ktoś ma telefon od operatora a ten nie kwapi się z aktualizacjami to ręka w nocniku :/
Oczywiście Huawei sie wszystkiego wypiera i twierdzą, że to wina Garminaa nie urządzenia pod które ma Garmin działać. No w sumie tak... Aleto wtedy Garmin by nie działał z żadnym producentem telefonów a nie tylko Huawei i dodatkowo chyba tylko Lite?
No właśnie tak to teraz wygląda.
Jesteśmy tą piłeczką.
Ja czekam do końca msc i potem Huawei won do kosza.
Pozostaje Szajsung, Sony, LG.
Ciekaw jestem jak Xiaomi ale bym się bał kolejnego chińskiego wynalazku.
Trzeba napierać wsparcie techniczne Huawei, do bólu.
Niektóre modele są przez właścicieli garniakowych zegarków używane:
GPS Maniak pisze:
Jeżeli chodzi natomiast o Xiaomi, to do tego modelu:
goose pisze:Zakupiłem dziś Xiaomi Redmi Note 4 w wersji ze Snapdragonem 625, 3GB Ram/32GB ROM, Android 7.0 MIUI 8.5 Global Stablny, ... Co do Bt z F3 jak i eTrexem sparował się bez kłopotu i utrzymuje połączenie,
Dopisałbym jeszcze Xiamomi Mi Max 2, którego używam od miesiąca. Parowanie z F5X odbyło się bez problemów. Połączenie stabilne aż do bólu
Wczoraj pojawił się update aplikacji Connect na Androida. Zerknijcie i sprawdźcie. U mnie o dziwo od 3 dni jest OK, tzn. zegarek Vivoactive się paruje, łączy i przesyła wszystkie dane prawidłowo.
Witam. Ja również mam problem ze sparowaniem Fenixa 5s z telefonem Huawei P9 Lite. O ile z P8 łączy się bez problemu tak przy 9Lite wywala błąd parowania. Raz udało mi się po ponownym zainstalowaniu GC połączyć zegarek z telefonem i zrobić synchronizację, po czym zerwało połączenie bezpowrotnie. Dzisiaj pojawiła sie aktualizacja do GC (wersja 4.2) niestety problem pozostal.
Ale w GC nie mam od paru miesięcy nic sparowanego bo się nie da sparować.
W Androidzie też nie mam zsgarka sparowanego.
Restart fona nic nie daje.
Reinstalacja GC też nie.