O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Witam,
na wstępie chciałbym wszystkich powitać bo ja tu nowy
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 5X-a i nawet udało mi się połączyć zegarek z telefonem lecz przez przypadek jak to robiłem nacisnęło mi sie odblokowanie telefonu jak zegarek jest w pobliżu czy mogę Was prosić o pomoc by zmienić tą opcję aby było standardowo?
Dziękuję.
Bardzo Ci dziękuję za pomoc bo wiecznie miałem telefon odblokowany a to trochę lipa. Myślałem, że to będzie inaczej funkcjonowało ale dzięki Tobie już mam po problemie. Jeszcze raz dziękuję.
pierwszy raz na forum, witam wszystkich forumowiczów.
od niedawna jestem posiadaczem Fenixa 5x i mam mały problem w danymi całkowitego wzniosu i całkowitego spadku. Od dłuższego czasu używałem w telefonie programu GPS Hiker do biegów przełajowych, teraz porównuje dane z Fenixem i zegarek pokazuje mi prawie dwa razy większa ilość metrów całkowitego wzniosu i całkowitego spadku.
ustawienia prędkości pionowej używałem różne w zegarku, ale prosiłbym o radę jaką prędkość najlepiej ustawić? biegam na przełajach ok 10-12 km/1,5h
czy jest coś jeszcze co powinienem ustawić aby dane pokazywały się prawidłowe?
Mam pytanie odnośnie 5x/5 Plus...
Jak u nich z dokładnością pomiaru czasu przebycia danego odcinka trasy.
Mianowicie jeżdżę teraz na rowerze z Dakotą 20 i wychodzą mi spore rozbieżności pomiaru czasu w stosunku do pomiaru zwykłym stoperem. Interesujący mnie odcinek zgodnie ze stoperem w zegarku zwykłym jak iliczniku rowerowym robię w 9m30s. Kiedy natomiast wrzucam do Stravy ślad gpx z Dakoty pokazuje mi, że ten sam odcinek zrobiłem w 11m45s.
Jak to wygląda w Feniksie? Czy będę miał dokładny pomiaru, czy również radosna twórczość urządzenia?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc w temacie.