Edge 820 wymiana baterii

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.
matoos
Nowy

Edge 820 wymiana baterii

Post autor: matoos »

Hej,

chciałbym wymienić baterię w swoim 820. Nawet już kupiłem baterie, filmik jak to zrobić obejrzałem.
Pytanie: czy tutaj można np. łatwo uszkodzić ekran, trzeba tutaj specjalnie na coś uważać czy raczej jest to
bezproblemowa robota? A może lepiej dać to komuś kto to już robił? CO radzicie? Czytałem kiedyś,że ktoś sobie "złamał" ekran przy takiej wymianie.

M.
Zachu
Radny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Kontakt:

Re: Edge 820 wymiana baterii

Post autor: Zachu »

Jak masz obawy to daj do serwisu telefonów.
Warto najpierw podgrzać suszarką np i plastikiem podważać ostrożnie. Żadnych noży czy śrubokrętów.
Nuvi & DriveAssist & Zumo & fenix
Obrazek
matoos
Nowy

Edge 820 - po wymianie baterii dalej słabo trzyma

Post autor: matoos »

Edge 820, 3 lata. Z racji tego, że słabo trzymała bateria i nie mogłem zarejestrować 4h na rowerze bo padała, zdecydowałem sie wymienić na nową.
Wymieniłem, ale niestety jest tak samo jak było ze starą.

- może lepszym pomysłem jest zresetowanie urządzenia do ustawień fabrycznych? Może jakaś stara appka ciągnie tak baterie? W sumie mogłem tak od razu zrobić a nie wyminiać?
- czy da się przenieść konfiguracje ekranów po resecie poprzez skopiowanie plików?

Maciej
byku121
Nowy

Re: Edge 820 - po wymianie baterii dalej słabo trzyma

Post autor: byku121 »

Pomógł reset? Bo po trzech latach mam to samo i nie wiem co robić.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2020, 15:44 przez sdsyc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięcie cytatu całości poprzedzającego postu
nogaboga
Nowy

Re: Edge 820 wymiana baterii

Post autor: nogaboga »

Odświeżam temat wymiany baterii w Garmin Edge 820.

Mam baterię, filmiki oglądałem, próbowałem, ale się poddałem. Boje się, że uszkodzę ekran.

Jest jakiś serwis w Polsce, który mi wymieni sprawnie tę baterię? :)
ODPOWIEDZ