Nie rozumiem.
mam NUVI i mam okienko w Garmin Express do zaznaczenia - zainstaluj na komputerze
ZUMO - brak takiej opcji
BaseCamp i ZUMO XT - problem ze współpracą
Re: BaseCamp i ZUMO XT - problem ze współpracą
był Garmin 865t , jest 2689 LTM ZUMO XT http://www.bluephoto.pl
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Garmin popsuł uwierzytelnianie mapy (nie można odblokować) w nowej aktualizacji. Za to przywrócił opcję instalacji mapy na komputerze. Zaktualizuj wszystko i będziesz miał ale nie będziesz mógł używać 
W odbiorniku jest plik .gma, czy ktoś próbował odblokować mapę.
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Taką odpowiedź ostatnio dostałem, zupełnie inny problem ale pasuje jak ulał.
Dlatego dwa lata już czekam na poprawkę "szosowe" i nie mogę się doczekać.Nasi informatycy oraz inzynierowie pracuja nad naprawianiem bledow w aktualizacjach i urzadzeniach na biezaco.
Nie mielismy podobnego zgloszenia od dluzszego czasu wiec wierze, ze sytuacja sie nie powtorzy.
Jesli jednak tak sie stanie to napewno znajdziemy rozwiazanie.
Pozdrawiam serdecznie,
Monika
Garmin Europe
To prawda ściśle tak trzeba zdefiniować problem.Potwierdzam.Zachu pisze:Jest różnica między nie da się zainstalować a nie można odblokować mapy
kp@
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Jeżeli aktualizacja mapy pobranej za pomocą Garmin Express nie została odblokowana,
można odblokować mapę w komputerze za pomocą pliku gmapprom.gma z odbiornika.
można odblokować mapę w komputerze za pomocą pliku gmapprom.gma z odbiornika.
Tzn. jak?
Bo mam w odbiorniku mapy TOPO które mogę oglądać tylko z podpiętą navi a nie zawsze chce mi się ją wyjmować z auta.
Bo mam w odbiorniku mapy TOPO które mogę oglądać tylko z podpiętą navi a nie zawsze chce mi się ją wyjmować z auta.
Moja wypowiedź dotyczy odblokowania mapy, a nie instalacji.irko pisze:Tzn. jak? Bo mam w odbiorniku mapy TOPO ....
Masz zainstalowaną mapę TopoActive w komputerze? - chyba nie.
O ile wiem, to mapa TopoActive nie występuje w wersji instalacyjnej, tak jak mapa CNE, występuje tylko w pliku .img,irko pisze:....mogę oglądać tylko z podpiętą navi a nie zawsze chce mi się ją wyjmować z auta.
dlatego również w Fenixe 5+ Garmin Expres nie udostępnia opcji instalacji mapy w komputerze.
Korzystanie z mapy w komputerze bez podłączania odbiornika:
Pierwszy sposób ( prostszy)- skopiuj pliki mapy na kartę SD do katalogu Garmin, kartę włóż do czytnika i uruchom Base Camp.
Drugi sposób - można utworzyć wirtualny dysk w komputerze i tam umieścić pliki .img mapy.
Trzeci sposób - pliki mapy ( img) można podzielić programem Gmaptool i zainstalować w komputerze.
Już działa instalacja map w komputerze dla podpiętego do Garmin Express ZUMO XT