Witam, czy ktoś może mnie poratować wskazówkami jak najprościej wrzucić trasę ustaloną przez google maps na smarphonie do urządzenia Garmin Nuvi 2597 LM?
Chodzi mi dokładnie o wskazówki (mam nadzieję, że jest to technicznie możliwe), żeby wczytać ze smarphona (Android/IOS) świeżo ustaloną po wejściu do auta trasę z maps.google do Garmina Nuvi 2597 LM. Mam zainstalowany Smartlink ale niestety działa tylko na punkty i jak eksportuję punkt to Nuvi ustala trasę po swojemu i niestety często tak nieudolnie, że mam wątpliwości jak ta firma nadal funkcjonuje i sprzedaje swoje produkty. Mam Oregona na rower i oczywiście moja miłość do Garmina jest niepodważalna i dozgonna ale ten Nuvi 2597 wraz z oprogramowaniem to mnie rozczarował.
Będe wdzięczny za konstruktywne odpowiedzi.
Dla uproszczenia: wsiadam do auta, na smartphonie ustalam trasę za pomocą Google Maps. Wybraną opcję chcę wczytać w Nuvi i już jej nie zmieniać w trakcie jazdy aż do dojechania do celu. Zależy mi żeby pojechać dokładnie tak jak wyznaczył google maps. 
Czy taki "myk" jest w ogóle możliwy?
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Maciej

Eksport trasy z google.maps do Nuvi 2597 via SmartLink
- 
				Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Re: Eksport trasy z google.maps do Nuvi 2597 via SmartLink
Tak jak Ty tego oczekujesz to się nie da.
Jak już zauważyłeś nie da się przesyłać tras. Po drugie to nie są te same mapy i te trasy gdzieś muszą się różnic.
Można to zrobić w domu przy komputerze z wykorzystaniem BaseCampa. Ma to sens przy długich podróżach.
Ja tam się google nie zachwycam, już parę razy polne drogi zwiedziłem, ostatnio w trybie pieszym tez sporo nadrobiłem drogi.

Jak już zauważyłeś nie da się przesyłać tras. Po drugie to nie są te same mapy i te trasy gdzieś muszą się różnic.
Można to zrobić w domu przy komputerze z wykorzystaniem BaseCampa. Ma to sens przy długich podróżach.
Ja tam się google nie zachwycam, już parę razy polne drogi zwiedziłem, ostatnio w trybie pieszym tez sporo nadrobiłem drogi.
Zachu też się nie zachwycam google.maps dlatego Oregona na kierownicy w rowerze mam "na stałe" jako jedynego przewodnika i zdania nie zmienię.Zachu pisze:Można to zrobić w domu przy komputerze z wykorzystaniem BaseCampa.
Ma to sens przy długich podróżach.
Ja tam się google nie zachwycam.
Zależy mi, żeby podczas długiej, nowej, trasy na desce patrzeć na Garmina Nuvi a nie na ekran telefonu. Różnice w ekranach, kontraście itp, itd chyba są oczywiste i właśnie dlatego męczę temat na garniaku.
Może jest jakiś sposób żeby w Nuvi wgrać jakąś inną mapę niż ta fabrycznie wgrana i aktualizowana na Exrpessie.
Jak pisałem, Smart link przesyła tylko punkt z google.maps do Garmin Nuvi i potem wytycza trasę gdzie na przykład są korki. Tutaj moje urządzenie (bez danych online jest niestety ślepe) i próbuje trochę to usprawnić.
Jeżeli będę miał inną mapę niż ta fabryczna to może te trasy będą wytyczane w bardziej zaawansowany sposób?
Z twojej wypowiedzi widzę, że bez pracy na kompie się nie obejdzie ale jestem w stanie to zaakceptować.
Jak w takim razie w Basecampa i Nuvi wczytać inną mapę? i następnie z niej korzystać i wrzucać trasy z google?
Będę wdzięczny za pomoc.
Maciej
Może to Ci pomoże 
https://www.youtube.com/watch?v=iJMwu0N ... NOLOGYTIPS

https://www.youtube.com/watch?v=iJMwu0N ... NOLOGYTIPS
Jak ci mapa nie pomoże to cię Garmin wspomoże.