Montana 700i co z komputerem podróży

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
edwardo65
Nowy

Montana 700i co z komputerem podróży

Post autor: edwardo65 »

Witam. Mam taki problem. Przesiadłem się z Garmina GPSMAP64st na Garmina Montana 700i. Pomijając mnóstwo niepotrzebnych funkcji które trzba przynajmniej powierzchownie znać by odbiornikiem sprawnie się posługiwać , to jednej rzeczy nie umiem opanować. A mianowicie jak włacze stronę z komputerem podróży to rejestruje mi tylko jedno okienko a mianowice prędkosć. Natomiast średnia prędkość , czas podróży, czas postoju..... już niestety ale nie. po prostu pokazuje ,,0". Jak to uruchomić ? Wie ktoś może. W 64st po prostu nic nie trzeba było włączać a komputer podróży cały czas pracował
Ostatnio zmieniony 26 maja 2024, 18:56 przez sdsyc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa literówki w tytule
Awatar użytkownika
popej
Garniak
Kontakt:

Re: Montana 700i co z komputerem podróży

Post autor: popej »

Zresetować? Aktualizować firmware?
Gdybam, ale w mojej Montanie nie zauważyłem takich problemów.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2024, 18:56 przez sdsyc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa literówki w tytule
popej
Montana 700, Enduro 3, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; PocoX3Pro, OsmAnd+
Vol.
Początkujący

Re: Montana 700i co z komputerem podróży

Post autor: Vol. »

Hmm, możę to głupie pytanie, ale czy włączasz rejestrację (startujesz zapis podróży)? w GPSMap domyślnie to się uruchamiało samo po włączeniu odbiornika, w Montanie nie pamiętam, jak jest domyślnie, ale ja zawsze sobie to przełączałem na ręczne uruchamianie. Bo objaw taki, jakby rejestracja nie była uruchomiona

Pzdr
ODPOWIEDZ