Na oregon 650 zauważyłem że pętelek w wyznaczonej trasie nie lubi. Dużo pomaga zmiana ustawienia np. z chodzenie na pieszo na piesze wędrówki. Na pięć razy wyznaczania trasy po pętli , 4 razy wyznaczy tak jak zaplanowano. Są różne opcje na rower, może warto spróbować. Np. przy ustawieniach kolarstwo rekreacyjne wyznacza ok.Mariusz65 pisze: eTrex Touch 35, który ją zastąpił nie spełnił moich oczekiwań zwłaszcza przez koszmarne wyznaczanie tras co sprawiało, że poprawna nawigacja była możliwa jedynie po wcześniej przygotowanym śladzie.
Garmin Dakota 10 i Dakota 20
-
- Bywalec
Re: Garmin Dakota 10 i Dakota 20
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 3 times
Cześć Koledzy!
chciałbym zapytać o dakotę, a dokładnie o funkcję Mapy > Tekst wskazówek nawigacyjnych (ang. Guidance Text).
Tekst ten (np. "NW po Jarnołtówek") w Dakocie pojawia się zawsze podczas routingu i nie znalazłem możliwości jego wyłączenia. W związku z tym rodzi się moje pytanie: czy można wyłączyć "tekst wskazówek nawigacyjnych" w Dakocie 20?
Pozdrawiam wszystkich Garniaków, a Dakotowców zwłaszcza (bo to bardzo fajna i poręczna "mydelniczka"!).
chciałbym zapytać o dakotę, a dokładnie o funkcję Mapy > Tekst wskazówek nawigacyjnych (ang. Guidance Text).
Tekst ten (np. "NW po Jarnołtówek") w Dakocie pojawia się zawsze podczas routingu i nie znalazłem możliwości jego wyłączenia. W związku z tym rodzi się moje pytanie: czy można wyłączyć "tekst wskazówek nawigacyjnych" w Dakocie 20?
Pozdrawiam wszystkich Garniaków, a Dakotowców zwłaszcza (bo to bardzo fajna i poręczna "mydelniczka"!).
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
-
- Początkujący
W Viście mam tę opcję w menu gdzie ustawiam pola danych. Można wybrać kiedy ma pokazywać wskazówki nawigacji.
Garmin eTrex Vista HCx - firmware 3.20, Garmin Fenix 7x
Android: Sygic, Locus
Android: Sygic, Locus
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 3 times
W Dakocie przeklikałem się przez całe menu i najprawdopodobniej tego nie ma.
Dakota 20 eTrex 30
Dakota 20 eTrex 30
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Musisz szukać raczej wMarko pisze:W Dakocie przeklikałem się przez całe menu...

Ja mam ustawione podczas nawigacji dwa pola a to górne o które pytasz pojawia się dodatkowo nad nimi i chyba go nie wyłączysz z tego co pamiętam.
Ostatnio moja Dakota wylądowała w szufladzie bo przesiadłem się na iGPSPORT, więc nie jestem na bieżąco.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/