Garmin Dakota 10 i Dakota 20

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
epkchmiele
Bywalec

Re: Garmin Dakota 10 i Dakota 20

Post autor: epkchmiele »

Mariusz65 pisze: eTrex Touch 35, który ją zastąpił nie spełnił moich oczekiwań zwłaszcza przez koszmarne wyznaczanie tras co sprawiało, że poprawna nawigacja była możliwa jedynie po wcześniej przygotowanym śladzie.
Na oregon 650 zauważyłem że pętelek w wyznaczonej trasie nie lubi. Dużo pomaga zmiana ustawienia np. z chodzenie na pieszo na piesze wędrówki. Na pięć razy wyznaczania trasy po pętli , 4 razy wyznaczy tak jak zaplanowano. Są różne opcje na rower, może warto spróbować. Np. przy ustawieniach kolarstwo rekreacyjne wyznacza ok.
Awatar użytkownika
Marko
Garniak
Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Post autor: Marko »

Cześć Koledzy!
chciałbym zapytać o dakotę, a dokładnie o funkcję Mapy > Tekst wskazówek nawigacyjnych (ang. Guidance Text).
Tekst ten (np. "NW po Jarnołtówek") w Dakocie pojawia się zawsze podczas routingu i nie znalazłem możliwości jego wyłączenia.
255.jpg
255.jpg (12.13 KiB) Przejrzano 3533 razy
W związku z tym rodzi się moje pytanie: czy można wyłączyć "tekst wskazówek nawigacyjnych" w Dakocie 20?
Pozdrawiam wszystkich Garniaków, a Dakotowców zwłaszcza (bo to bardzo fajna i poręczna "mydelniczka"!).
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
jaszczur78
Początkujący

Post autor: jaszczur78 »

W Viście mam tę opcję w menu gdzie ustawiam pola danych. Można wybrać kiedy ma pokazywać wskazówki nawigacji.
Garmin eTrex Vista HCx - firmware 3.20, Garmin Fenix 7x
Android: Sygic, Locus
Awatar użytkownika
Marko
Garniak
Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Post autor: Marko »

W Dakocie przeklikałem się przez całe menu i najprawdopodobniej tego nie ma.
Dakota 20
41.jpg
41.jpg (12.04 KiB) Przejrzano 3433 razy
eTrex 30
92.jpg
92.jpg (21 KiB) Przejrzano 3433 razy
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
Awatar użytkownika
Mariusz65
Radny
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Mariusz65 »

Marko pisze:W Dakocie przeklikałem się przez całe menu...
Musisz szukać raczej w :arrow: Konfiguracja :arrow: Mapa :arrow: Pola danych i tu ustawienie Własne.
Ja mam ustawione podczas nawigacji dwa pola a to górne o które pytasz pojawia się dodatkowo nad nimi i chyba go nie wyłączysz z tego co pamiętam.

Ostatnio moja Dakota wylądowała w szufladzie bo przesiadłem się na iGPSPORT, więc nie jestem na bieżąco.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
ODPOWIEDZ