Gdzie znajdę polską instrukcję do...

Radzimy jaki model Garmina wybrać i dlaczego. Gdzie warto kupować. O sprawdzonych sprzedawcach, lokalnych promocjach, cłach na granicy, różnicach pomiędzy odbiornikami amerykańskimi i europejskimi, dokupywaniu polskich instrukcji, oraz o wszystkim co związane z zakupem odbiorników w Polsce czy za granicą.
Bolek1
Bywalec

Post autor: Bolek1 »

Dołączając do kolegów - może do Vsty HCx...? Co prawda nieśmiało a le proszę... jeśli ktoś byłby tak uprzejmy :oops:
Pozdrawiam! Krzychu.
Vista HCx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL-topo oraz parę innych map
formor
Nowy

Re: Gdzie znajdę polską instrukcję do...

Post autor: formor »

Azzie pisze:Polskie instrukcje do odbiorników firmy Garmin można zakupić w sieci sprzedaży firmy Excel (http://garmin.home.pl/index.php?ps) w cenie 50 zł + VAT.
LOL, wydając 1799zł spodziewałbym się polskiej instrukcji wewnątrz opakowania. Nie wiem czy sprzedaż instrukcji osobno jest śmieszne czy żałosne....... ale żenujące na pewno.
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Jak kupisz u polskiego dystrybutora to polską instrukcję masz w komplecie.

Sprawa dotyczy ludzi, którzy kupują odbiorniki za granicą i potrzebują do nich instrukcję. Wtedy można ją kupić osobno w Garmin.pl
greg1503
Początkujący

Post autor: greg1503 »

No ja kupilem w uk wiec nie liczylem na polska instrukcje choc bardzo bym sie cieszyl z jej posiadania...ale jesli wydal bym okolo 1800zl w Polsce i nie bylo by polskiej instrukcji to...nie no smiech na sali! Przeciez to jest wrecz zalosne i popieprzone:/ wydaje mi sie ze w prawie cywilnym czy jakos tak to sie nazywa jest paragraf o tym ze jesli kupuje jakikolwiek produkt w Polsce to musi on zawierac instrukcje w jezyku polskim...nawet w Teleexpresie koles smial sie ze do miotly dodaja instrukcje obslugi:P
NUVI 370 City Navigator Europe NT 2008
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

Przecież nikt tutaj nie napisał, że kupował odbiornik u dystrybutora w Polsce i nie dostał polskiej instrukcji obsługi :!: Kuba (PouchX) przecież już to wyjaśnił. Po co te nerwy i bluzgi :?:
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
greg1503
Początkujący

Przepraszam jesli kogos urazilem ale bylem pewien ze chodzi o zakup w Polsce... a podczas gdy ja pisalem odp to akurat PouchX wyjasnil a ja juz wyslalem posta...
no tak czy tak wybaczcie
formor
Nowy

Kupilem w Polsce w firmie Azymut w W-wie. Napisalem do sprzedawcy, obiecal podeslac skan polskiej instrukcji. Mimo wszystko traci to troche brakiem profesjonalizmu. Nuvi za to jest swietny :)
Nuvi 760
greg1503
Początkujący

A wiec troszke racji mialem...
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

greg1503 pisze:A wiec troszke racji mialem...
Tylko troszkę:
1. Azymut sprzedaje nie tylko odbiorniki pochodzące od Garmin Polska (EXCEL), ale także z importu własnego i zapewne brak innstrukcji nie wynika z tego, że nie dał jej Garmin Polska, ale że Azymut nie wpadł na pomysł że należy do odbiorników "z importu" dołączać polską instrukcję :wink:
2. Instrukcja do NUVIego to chyba jednak lekkie przegięcie :shock:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
greg1503
Początkujący

Dlaczego uwazasz ze instrukcja do nuviego to przegiecie? To czasem pierwsza nawigacja w zyciu ( np w moim przypadku tak jest ) nie mam polskiej instrukcji i jakos sobie poradzilem , bo faktycznie nuvi to prosta sprawa, ale czasem instrukcja moze sie przydac:)
Awatar użytkownika
wodzirej
Garniak
Has thanked: 1 time

Post autor: wodzirej »

Kupilem nuvi w usa i tez nie mam papierowej instrukcji obslugi.
W odbiorniku jest natomiast menu 'pomoc' :)
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

greg1503 pisze:Dlaczego uwazasz ze instrukcja do nuviego to przegiecie?
Bo jest w NUVIm :D
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Azymut
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Azymut »

Witam wszystkich :)
Często zaglądam na to forum, a teraz także po raz pierwszy coś tu napiszę. ;-)
GPS Maniak pisze: 1. Azymut sprzedaje nie tylko odbiorniki pochodzące od Garmin Polska (EXCEL), ale także z importu własnego i zapewne brak innstrukcji nie wynika z tego, że nie dał jej Garmin Polska, ale że Azymut nie wpadł na pomysł że należy do odbiorników "z importu" dołączać polską instrukcję :wink:
Hehehe... :D Aż tak nierozgarnięci to nie jesteśmy. :D
Do każdego sprzedawanego przez nas urządzenia z naszego importu ZAWSZE dodajemy polską instrukcję obsługi i są to nasze autorskie instrukcje.
formor pisze: Kupilem w Polsce w firmie Azymut w W-wie. Napisalem do sprzedawcy, obiecal podeslac skan polskiej instrukcji. Mimo wszystko traci to troche brakiem profesjonalizmu. Nuvi za to jest swietny :)
Posiada Pan ten sam nick na Allegro co na Garniaku, więc łatwo jest sprawdzić, że w środę 12 mar 2008 15:21:31 CET wystawił nam Pan pozytywny komentarz na Allegro: "Swietny kontakt, bardzo miły sprzedawca. Przesyłkę otrzymałem następnego dnia. Zakupy w w tej firmie to przyjemność. Zdecydowanie polecam!!!" Zaś w dniu 14 Mar 2008 9:03 napisał Pan na tym forum o "braku profesjonalizmu".... :? :shock:
Pośrednio swoimi postami zasugerował Pan tu, że kupując odbiornik u nas nie otrzymał Pan żadnej polskiej instrukcji obsługi (proszę zobaczyć jak Pana słowa zrozumiał postronny GPS Maniak). A przecież nie jest to zgodne prawdą, bo taką instrukcję otrzymał Pan od nas od razu wraz z urządzeniem (co potwierdził Pan w swoim emailu wysłanym 13 Marca).

Dla 99% naszych klientów nasze autorskie instrukcje są wystarczające i dołączamy je do urządzenia niezależnie od tego, że w Nuvim jest zakładka "Pomoc". Pan ma oczywiście pełne prawo mieścić się w tym pozostałym 1 procencie, który uważa inaczej i jeśli kiedyś pojawią się kolejne takie głosy to instrukcję tą z pewnością zmodyfikujemy. Niezależnie od tego sądzę, że w sytuacji gdy wypowiada się Pan publicznie o kimś innym warto to robić jak najbardziej precyzyjnie, żeby nie dochodziło do przypadkowych i choćby nie zamierzonych, to jednak nieporozumień. Cieszę się, że jest Pan zadowolony z odbiornika i życzę "szerokiej i bezpiecznej drogi".

Pozdrawiam
Paweł Kos (Azymut)
formor
Nowy

Azymut pisze:wystawił nam Pan pozytywny komentarz na Allegro: "Swietny kontakt, bardzo miły sprzedawca. Przesyłkę otrzymałem następnego dnia. Zakupy w w tej firmie to przyjemność. Zdecydowanie polecam!!!" Zaś w dniu 14 Mar 2008 9:03 napisał Pan na tym forum o "braku profesjonalizmu".... :? :shock:
Pozdrawiam
Paweł Kos (Azymut)
I potwierdzam nadal swietny kontakt i opiekę nad klientem. Proszę mnie źle nie zrozumieć, pisząc o niefortunnym "braku profesjonalizmu" miałem na myśli ogólnie lekceważenie polskich klientów przez producentów sprzętu, gdzie niejednokrotnie do sprzętu dołączane są instrukcje w iście egzotycznych językach a w naszym nie. Jestem jak najdalszy od rzucania złego światła na firmę Azymut z której usług jestem bardzo zadowolony i gorąco polecam u nich zakupy, sprzęt tańszy niż u konkurencji, stały kontakt i błyskawiczna wysyłka.
Na marginesie, można się obyć bez żadnej instrukcji do Nuviego, fakt, ale mimo wszystko to irytujace, że kupując różnoraki sprzęt elektroniczny jesteśmy traktowani przez producentów po macoszemu.
Jeszcze raz przepraszam Panów z firmy Azymut, źle się wyraziłem i wyszło jak wyszło.... w żadnym wypadku nie winię Państwa za brak w/w instrukcji.
Życzę wszystkiego dobrego i dużej sprzedaży.
Nuvi 760
rafalsz
Nowy

A moze jakis dobry duszek ma polska instrukcje do Garmina 76

Post autor: rafalsz »

I moglby mi ja np. za piwko udostepnic?
Bede baaardzo wdzieczny :-)
Pozrdrawiam,
Rafal
ODPOWIEDZ