Współpraca NUVI z telefonami komórkowymi NOKIA?
Witam
Mam nokie 6310i i c550/żadnych problemów z synchronizacją
Kontakty z tel.ładują sie blyskawicznie przy gażdym uruchomieniu nawigacji.
SMS przychodzące w czasie jazdy są wyswietlane na ekranie navi.
Mogę dzwonić,pisać sms-y,i je odbierać bez żadnych problemów.
Po podłączeniu transmitera słychać wszystko czysto i wyrażnie w głośnikach samochodowych
Jedyny problem był przy dużej ilości sms-ów przychodzących w pamięci komórki-odmawiała c550 ich wysyłania.
I to tyle the best..........
Mam nokie 6310i i c550/żadnych problemów z synchronizacją
Kontakty z tel.ładują sie blyskawicznie przy gażdym uruchomieniu nawigacji.
SMS przychodzące w czasie jazdy są wyswietlane na ekranie navi.
Mogę dzwonić,pisać sms-y,i je odbierać bez żadnych problemów.
Po podłączeniu transmitera słychać wszystko czysto i wyrażnie w głośnikach samochodowych
Jedyny problem był przy dużej ilości sms-ów przychodzących w pamięci komórki-odmawiała c550 ich wysyłania.
I to tyle the best..........
marek,SP C550,GPMapa 5,CNE2008
Mam problem z Nokia 95 8GB. Zainstalowalem w niej ten program, o ktorym mowiles wczesniej frasun ale jak go uruchomie, to caly czas w telefonie mam "Przetwarzanie" i nic sie w Nuvim nie pojawia. Musialem recznie wyslac wszystkie kontakty jako wizytowki przez Bluetooth i wtedy pojawily sie w Nuvim dosc szybko. Ikony SMS w ogole nie mam w Nuvim
Da sie te dwa urzadzenia jakos ze soba zestroic? 
Michał
(Nuvi 760 + CNE2011.10b NT + GPMapa 2009.4 NT + aktualna UMPpcPL)
(Nuvi 760 + CNE2011.10b NT + GPMapa 2009.4 NT + aktualna UMPpcPL)
Niestety jeszcze nie znalazłem na to sposobu.Solos pisze:Magnoom, udalo Ci sie moze zrobic tak, zeby SMSy przychodzace wyswietlaly sie w N760?Magnoom pisze:... Działa też wysyłanie SMSów z Nuvi. Nie doszedłem jeszcze jak zobaczyć te, które są przysyłane do mnie w trakcie jazdy. Przy testach docierały do telefonu, ale już nie do Nuvi.
W moim wypadku mowa o Nuvi 760 i Nokia 9300i.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Re: Współpraca NUVI z telefonami komórkowymi NOKIA?
Ostatnio przesiadłem się z Nokia 9300i na E71. (Nadal nie wiem czy to rozsądna decyzja).
Zgodnie z opisem na stronie Garmina Nokia E71 współpracuje z nuvi (760), ale bez obsługi SMSów. To by się zgadzało. Żadne dodatkowe aplikacje nie były wymagane.
Teraz w spisie telefonów mam więcej pozycji, gdyż poszczególne telefony przy jednym kontakcie zostały rozbite osobno. Pojawia się też na końcu skrótowa informacja o charakterze tego numeru: fax, domowy, komórka, praca.
Ikonka do wysyłania/odbierania SMSów w nuvim zniknęła.
Zgodnie z opisem na stronie Garmina Nokia E71 współpracuje z nuvi (760), ale bez obsługi SMSów. To by się zgadzało. Żadne dodatkowe aplikacje nie były wymagane.
Teraz w spisie telefonów mam więcej pozycji, gdyż poszczególne telefony przy jednym kontakcie zostały rozbite osobno. Pojawia się też na końcu skrótowa informacja o charakterze tego numeru: fax, domowy, komórka, praca.
Ikonka do wysyłania/odbierania SMSów w nuvim zniknęła.
Pozdrawiam Damian Gałka
Ja zmieniłem NOKIE 6021 na N95
Różnice:
- ze starszym aparatem działało absolutnie wszystko od historii połączeń po książkę i SMS-y

- z N95 łączy się, jednak nic poza tym.
- Dzięki linkowi FRASUNa udało mi się wysłać do telefonu książkę adresową, poza tym pozostałe funkcje nie dzialaja

Pozdrawiam
IR
PS. Na stronie http://www8.garmin.com/bluetooth/phones.jsp N95 brak
Różnice:
- ze starszym aparatem działało absolutnie wszystko od historii połączeń po książkę i SMS-y

- z N95 łączy się, jednak nic poza tym.
- Dzięki linkowi FRASUNa udało mi się wysłać do telefonu książkę adresową, poza tym pozostałe funkcje nie dzialaja

Pozdrawiam
IR
PS. Na stronie http://www8.garmin.com/bluetooth/phones.jsp N95 brak
Ostatnio zmieniony 06 mar 2009, 20:22 przez irko, łącznie zmieniany 1 raz.
był Garmin 865t , jest 2689 LTM ZUMO XT http://www.bluephoto.pl
Wcześniej gdy miałem N73, to pamiętam że kontakty synchronizowały się bez problemu(sms-y nie pamiętam bo nie korzystałem)
pozdrawiam chopin67
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
N73 jest na liscie garmina

był Garmin 865t , jest 2689 LTM ZUMO XT http://www.bluephoto.pl
aktualnie korzystam z SE C702 i wszystko działa ok(sms-y również)
pozdrawiam chopin67
Potwierdzam działanie 765T z Nokią E51. Wykorzystuje wgrany w telefon plugin PCSuite do synchronizacji, który automatycznie sam się uruchamia, gdy włączam Bluetooth i wysyła kontakty.frasun pisze:To forum o Garminach, a nie Nokii.Yugolek pisze:To oprogramowanie będzie funkcjonowało również z Nokią E51?Na 99% będzie działać, ale ja Ci gwarancji nie dam.
![]()
nuvi 756T, nuvi 300, eTrex Vista C