Problem z updatem CTN 2008 na GPSMap278
Problem z updatem CTN 2008 na GPSMap278
Witam,
dostalem plytke z updatem do CTN2008. Rozpoczalem aktualizacje i wszystko szlo ok do momentu kiedy zaczal sie update urzadzenia. Pokazalo mi czas 45 min. i szlo sobie do przodu. Jak zostalo 3 minuty to wyswietlil sie komunikat, ze jest blad i urzadzenie nie odpowiada mimo ze ikonka "data transfer" caly czas migala na urzadzeniu. Zamknalem wszystko i postanowilem odpalic jeszcze raz. MapSource mial juz wersje 2008, ale nie wiem jaka wersje mam na urzadzeniu i nie wiem jak ewentualnie uruchomic proces updatu mapy urzadzenia ponownie.
Prosze o pomoc.
Dzieki,
dostalem plytke z updatem do CTN2008. Rozpoczalem aktualizacje i wszystko szlo ok do momentu kiedy zaczal sie update urzadzenia. Pokazalo mi czas 45 min. i szlo sobie do przodu. Jak zostalo 3 minuty to wyswietlil sie komunikat, ze jest blad i urzadzenie nie odpowiada mimo ze ikonka "data transfer" caly czas migala na urzadzeniu. Zamknalem wszystko i postanowilem odpalic jeszcze raz. MapSource mial juz wersje 2008, ale nie wiem jaka wersje mam na urzadzeniu i nie wiem jak ewentualnie uruchomic proces updatu mapy urzadzenia ponownie.
Prosze o pomoc.
Dzieki,
Swimmer
GPSMap 278
GPSMap 278
Re: Problem z updatem CTN 2008 na GPSMap278
Obawiam się, że bez pomocy serwisu będzie kłopot.Swimmer pisze:MapSource mial juz wersje 2008, ale nie wiem jaka wersje mam na urzadzeniu i nie wiem jak ewentualnie uruchomic proces updatu mapy urzadzenia ponownie.
Płyta z aktualizacją uruchamia się tylko w przypadku, gdy w urządzeniu jest wcześniejsza wersja CNE. U Ciebie jest "zepsuta" wersja, której płyta nie rozpoznaje.
Aktualizacja map bez zasilacza niestety nie działa, szkoda, że producent o tym nie informuje.
Napisałbym wysyłaj z awanturą do Szczecina, ale po doświadczeniach Gene z Excelem, już tego rozwiązania nie polecam.
Pozdrawiam,
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
A co się stało?frasun pisze: Napisałbym wysyłaj z awanturą do Szczecina, ale po doświadczeniach Gene z Excelem, już tego rozwiązania nie polecam.
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Są dwie możliwości.Swimmer pisze: Prosze o pomoc.
Wyślij 278 do mnie.. albo podaj na PRV swoje dane to ja wyślę Ci wersje DVD z updatem (Made by PouchX), która zadziała na 10000%
Szkoda gadać. Znają się chłopaki, ale nie na sprzęcie, który sprzedają.PouchX pisze:A co się stało?
Pozdrawiam,
Potwierdzam, ale musisz podłączyć GPSa do prądu.PouchX pisze:która zadziała na 10000%
Pozdrawiam,
No tak, GPS nie byl podlaczony do zasilania. Nie bylo rowniez zadnej informacji o tym, ze ma byc. Bylo tylko zeby nie wylaczac.
Czyli ogolnie rzecz ujmujac nie ma teraz mozliwosci uaktualnienia mapy na urzadzeniu? Mozna to zrobic tylko przy pierwszym podejsciu a jak nie to po zawodach? Czy to moze byc az tak glupie?
Czyli ogolnie rzecz ujmujac nie ma teraz mozliwosci uaktualnienia mapy na urzadzeniu? Mozna to zrobic tylko przy pierwszym podejsciu a jak nie to po zawodach? Czy to moze byc az tak glupie?
Swimmer
GPSMap 278
GPSMap 278
-
SP2BZW
Swimmer nie ma tragedii. Mysle, ze PouchX Ci pomoze. Urzadzenie bedzie dzialac i da sie wszystko doprowadzic do stanu uzywalnosci. Z Frasunem wgrywalismy ten update wielokrotnie na moja 278-ke. Rwalo sie na potege. Raz nawet Piotr wiele minut ruszal myszka aby przeszlo he he... a potem okazalo sie, ze musi byc prund z zasilki.
Uderzaj na PW do Poucha i nic sie nie martw, powodzenia
Uderzaj na PW do Poucha i nic sie nie martw, powodzenia
GPSMAP 278 | City Navigator Europe | GPMapa | UMP | Topo |
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Ale jak zrozumiałem - w tym przypadku zgłoszonym na garmin.pl - gościu miał podpięty zasilacz sieciowy.PouchX pisze:Zaczyna się![]()
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T