GMobile XT i palmfon HTC Tytn II
GMobile XT i palmfon HTC Tytn II
Mam takie pytanie: czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z palmfonem m-ki HTC TyTN II ??
Konkretnie interesuje mnie czy Garmin Mobile XT będzie "chodzić" na takim sprzęcie.
HTC TyTN II posiada system Windows Mobile 6.
Trochę myślę o kupnie takiego fona i stąd moje pytanie.
Dziękuję wszystkim za ewentualne odpowiedzi.
Konkretnie interesuje mnie czy Garmin Mobile XT będzie "chodzić" na takim sprzęcie.
HTC TyTN II posiada system Windows Mobile 6.
Trochę myślę o kupnie takiego fona i stąd moje pytanie.
Dziękuję wszystkim za ewentualne odpowiedzi.
Pozdrawiam, Papillon
Montana760i, Oregon 600
były: DriveSmart 61, nüvi 3760, StreetPilot 7200, GPSMap 60cs, Becker Professional .6
Montana760i, Oregon 600
były: DriveSmart 61, nüvi 3760, StreetPilot 7200, GPSMap 60cs, Becker Professional .6
"Compatible Phones:wojtek pisze:garmin twierdzi tak:
Wojtek
Amoi N8
Amoi N800
Amoi N810
......
HTC TyTN II"
... faktycznie jest na liście.
Dzięki Wojtek.
Ale chętnie przeczytam Wasze sugestie za i przeciw, czy warto toto kupić czy nie pozdrawiam
Pozdrawiam, Papillon
Montana760i, Oregon 600
Montana760i, Oregon 600
Mam Tytn II. Garmin Mobile XT chodzi bez problemów (oryginalnie Tytn II ma system WM5.0, nie 6.0).
Czy warto kupić?
Ja się zastanawiałem czy kupić w sytuacji gdy Garmin umożliwiał instalację mapy na dwóch urządzeniach. Przy obecnej polityce licencjonowania Garmina zrezygnowałem i używam AM.
Ale...
Rozwój projektu UMP-pcPL powoduje, że zakup tego oprogramowania może być interesujący dla Ciebie.
Czy warto kupić?
Ja się zastanawiałem czy kupić w sytuacji gdy Garmin umożliwiał instalację mapy na dwóch urządzeniach. Przy obecnej polityce licencjonowania Garmina zrezygnowałem i używam AM.
Ale...
Rozwój projektu UMP-pcPL powoduje, że zakup tego oprogramowania może być interesujący dla Ciebie.
Pozdrawiam, Jacek
60CSX+CN9NT+GP5+Topo_PL_100, TyTN II+Automapa+TT6
Wszędzie piszą że WM6 Pro. Mnie interesuje HTC Kaiser [Vario III] w Erze: http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1381Sierek pisze:Mam Tytn II. Garmin Mobile XT chodzi bez problemów (oryginalnie Tytn II ma system WM5.0, nie 6.0).
"MDA Vario III pracujące pod kontrolą nowego systemu operacyjnego Windows Mobile 6 Professional. Nowy system ułatwia pracę z plikami Office oraz obsługę poczty e-mail."
Sierek, używając ten sprzęt głownie jako telefon i pogodynkę-od czasu do czasu ile będzie "trzymać" akumulator na 1 pełnym naładowaniu??
Czytałem że korzystając z GPS sprzęt wytrzymuje 5h, co Ty na to??
Jeśli możesz napisz jakie są minusy i plusy takiego smartfona.
pozdrawiam
Pozdrawiam, Papillon
Montana760i, Oregon 600
Montana760i, Oregon 600
Przepraszam, pokiełbasiła mi się wersja 6.0 i 6.1, za którą ostatnio wszyscy goniąpapillon pisze: Wszędzie piszą że WM6 Pro. Mnie interesuje HTC Kaiser [Vario III] w Erze: http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1381
Zależy IMHO to mocno od systemu i zrobionych tweaków. Na oryginalnym systemie HTC (Kaiser nie brandowany) byłem zszokowany krótkim czasem pracy na baterii (poprzednio miałem Wizarda). Musiałem ładowć urządzenie codziennie - używając go jako telefon z non stop włączonym bluetooth'em i push mail (stała sesja GPRS). Wizarda w tym trybie użytkowania ładowałem raz na trzy dni. Po zmianie systemu i tweakach mam standard trzymania czasu Wizarda (Dutty's Official WM6.1 Release).papillon pisze:Sierek, używając ten sprzęt głownie jako telefon i pogodynkę-od czasu do czasu ile będzie "trzymać" akumulator na 1 pełnym naładowaniu??
Czytałem że korzystając z GPS sprzęt wytrzymuje 5h, co Ty na to??
Przy użyciu GPS, wytrzyma 5h przy sporadycznym włączaniu podświetlenia.
Zajrzyj na PDAclub.pl. Jest tam wiele zalet i wad wymienionychpapillon pisze: Jeśli możesz napisz jakie są minusy i plusy takiego smartfona.
pozdrawiam
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78950.0
Ja tylko podsumuję w ten sposób: gdybym miał jeszcze raz wybierać, wybrałbym to samo.
Pozdrawiam, Jacek
OK., dzięki, zaglądam czasem na PDAclub.pl, jest jeszcze jedno fajne forum o smartfonach http://forum.mobione.pl/
Pozdrawiam, Papillon
Montana760i, Oregon 600
Montana760i, Oregon 600
Witam,
Ja mam HTC tytn II w wersji Vario III i GarminMobileXT działa tylko po master resecie, w innym wypadku krzaczy się. Z tego co czytałem po różnych listach dyskusyjnych to trzeba wywalić rom z ery i dać oryginalny albo tkz. Dutty's ROM. Na razie u używam iQue + GPSProxy, jedyny problem ze trzeba dezaktywować auto-off ręcznie bo inaczej power-save się aktywuje.
Ja mam HTC tytn II w wersji Vario III i GarminMobileXT działa tylko po master resecie, w innym wypadku krzaczy się. Z tego co czytałem po różnych listach dyskusyjnych to trzeba wywalić rom z ery i dać oryginalny albo tkz. Dutty's ROM. Na razie u używam iQue + GPSProxy, jedyny problem ze trzeba dezaktywować auto-off ręcznie bo inaczej power-save się aktywuje.
Yogi
eTerex 32x, 60CX USA, eTrex Venture
eTerex 32x, 60CX USA, eTrex Venture
Potwierdzam.Na oryginalnym OK.Yogi pisze:Witam,
Kupiłem żonce.Niebrandowany.Używa GM XT.
Na PDA-forum jest dokładny przepis na gotowanie ROM-u.
Nie mam zamiaru sie w to wciągać bo urządzenie nie moje.
Pozdrawiam Andrzej
Nuvi 660 i 3790
Nuvi 660 i 3790