GMobile XT i palmfon HTC Tytn II

O nüvifone, seriach 10 i 20, iQue oraz aplikacjach nawigacyjnych Garmin StreetPilot, Mobile XT, Que i Mobile PC. Czyli o nawigacji Garmina w PDA i telefonach (w tym Andriod, iOS, Windows Mobile i Symbian) lub na przenośnych PC. Także o mapach cityXplorer i użytkowaniu GPSów w miejskim buszu.
papillon
Początkujący

GMobile XT i palmfon HTC Tytn II

Post autor: papillon »

Mam takie pytanie: czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z palmfonem m-ki HTC TyTN II ??
Konkretnie interesuje mnie czy Garmin Mobile XT będzie "chodzić" na takim sprzęcie.
HTC TyTN II posiada system Windows Mobile 6.
Trochę myślę o kupnie takiego fona i stąd moje pytanie.
Dziękuję wszystkim za ewentualne odpowiedzi.
Pozdrawiam, Papillon
Montana760i, Oregon 600
były: DriveSmart 61, nüvi 3760, StreetPilot 7200, GPSMap 60cs, Becker Professional .6
wojtek
Moderator

Post autor: wojtek »

doświadczeń brak :wink: garmin twierdzi tak:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=11413

Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
papillon
Początkujący

wojtek pisze: :wink: garmin twierdzi tak:

Wojtek
"Compatible Phones:
Amoi N8
Amoi N800
Amoi N810
......
HTC TyTN II"

... faktycznie jest na liście.
Dzięki Wojtek.

Ale chętnie przeczytam Wasze sugestie za i przeciw, czy warto toto kupić czy nie pozdrawiam
:)
Pozdrawiam, Papillon
Montana760i, Oregon 600
były: DriveSmart 61, nüvi 3760, StreetPilot 7200, GPSMap 60cs, Becker Professional .6
Awatar użytkownika
Sierek
Początkujący

Post autor: Sierek »

Mam Tytn II. Garmin Mobile XT chodzi bez problemów (oryginalnie Tytn II ma system WM5.0, nie 6.0).
Czy warto kupić?
Ja się zastanawiałem czy kupić w sytuacji gdy Garmin umożliwiał instalację mapy na dwóch urządzeniach. Przy obecnej polityce licencjonowania Garmina zrezygnowałem i używam AM.
Ale...
Rozwój projektu UMP-pcPL powoduje, że zakup tego oprogramowania może być interesujący dla Ciebie.
Pozdrawiam, Jacek
60CSX+CN9NT+GP5+Topo_PL_100, TyTN II+Automapa+TT6
papillon
Początkujący

Sierek pisze:Mam Tytn II. Garmin Mobile XT chodzi bez problemów (oryginalnie Tytn II ma system WM5.0, nie 6.0).
Wszędzie piszą że WM6 Pro. Mnie interesuje HTC Kaiser [Vario III] w Erze: http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1381
"MDA Vario III pracujące pod kontrolą nowego systemu operacyjnego Windows Mobile 6 Professional. Nowy system ułatwia pracę z plikami Office oraz obsługę poczty e-mail."

Sierek, używając ten sprzęt głownie jako telefon i pogodynkę-od czasu do czasu ile będzie "trzymać" akumulator na 1 pełnym naładowaniu??
Czytałem że korzystając z GPS sprzęt wytrzymuje 5h, co Ty na to??
Jeśli możesz napisz jakie są minusy i plusy takiego smartfona.
pozdrawiam :)
Pozdrawiam, Papillon
Montana760i, Oregon 600
Awatar użytkownika
Sierek
Początkujący

Post autor: Sierek »

papillon pisze: Wszędzie piszą że WM6 Pro. Mnie interesuje HTC Kaiser [Vario III] w Erze: http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1381
Przepraszam, pokiełbasiła mi się wersja 6.0 i 6.1, za którą ostatnio wszyscy gonią :oops: Oczywiście ma w standardzie 6.0.
papillon pisze:Sierek, używając ten sprzęt głownie jako telefon i pogodynkę-od czasu do czasu ile będzie "trzymać" akumulator na 1 pełnym naładowaniu??
Czytałem że korzystając z GPS sprzęt wytrzymuje 5h, co Ty na to??
Zależy IMHO to mocno od systemu i zrobionych tweaków. Na oryginalnym systemie HTC (Kaiser nie brandowany) byłem zszokowany krótkim czasem pracy na baterii (poprzednio miałem Wizarda). Musiałem ładowć urządzenie codziennie - używając go jako telefon z non stop włączonym bluetooth'em i push mail (stała sesja GPRS). Wizarda w tym trybie użytkowania ładowałem raz na trzy dni. Po zmianie systemu i tweakach mam standard trzymania czasu Wizarda (Dutty's Official WM6.1 Release).
Przy użyciu GPS, wytrzyma 5h przy sporadycznym włączaniu podświetlenia.
papillon pisze: Jeśli możesz napisz jakie są minusy i plusy takiego smartfona.
pozdrawiam :)
Zajrzyj na PDAclub.pl. Jest tam wiele zalet i wad wymienionych
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78950.0
Ja tylko podsumuję w ten sposób: gdybym miał jeszcze raz wybierać, wybrałbym to samo.
Pozdrawiam, Jacek
60CSX+CN9NT+GP5+Topo_PL_100, TyTN II+Automapa+TT6
papillon
Początkujący

OK., dzięki, zaglądam czasem na PDAclub.pl, jest jeszcze jedno fajne forum o smartfonach http://forum.mobione.pl/
Pozdrawiam, Papillon
Montana760i, Oregon 600
Awatar użytkownika
Yogi
Początkujący

Post autor: Yogi »

Witam,

Ja mam HTC tytn II w wersji Vario III i GarminMobileXT działa tylko po master resecie, w innym wypadku krzaczy się. Z tego co czytałem po różnych listach dyskusyjnych to trzeba wywalić rom z ery i dać oryginalny albo tkz. Dutty's ROM. Na razie u używam iQue + GPSProxy, jedyny problem ze trzeba dezaktywować auto-off ręcznie bo inaczej power-save się aktywuje.
Yogi
eTerex 32x, 60CX USA, eTrex Venture
AndJag
Początkujący

Post autor: AndJag »

Yogi pisze:Witam,

Ja mam HTC tytn II w wersji Vario III i GarminMobileXT działa tylko po master resecie, w innym wypadku krzaczy się. Z tego co czytałem po różnych listach dyskusyjnych to trzeba wywalić rom z ery i dać oryginalny albo tkz. Dutty's ROM. Na razie u używam iQue + GPSProxy, jedyny problem ze trzeba dezaktywować auto-off ręcznie bo inaczej power-save się aktywuje.
Potwierdzam.Na oryginalnym OK.
Kupiłem żonce.Niebrandowany.Używa GM XT.
Na PDA-forum jest dokładny przepis na gotowanie ROM-u.
Nie mam zamiaru sie w to wciągać bo urządzenie nie moje. :)
Pozdrawiam Andrzej
Nuvi 660 i 3790
ODPOWIEDZ