O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
Nie będę zaśmiecał forum i podepnę się tutaj.
Mój problem polega na tym,że po zainstalowaniu GPMapy 2007.4 na systemie
Windows Vista nie wyświetlają się ikony punktów POI.
Wygląda to tak :
Reinstalka GPMapy nie rozwiązuje tego problemu.
Pod XP nie miałem tego problemu.
StreetPilot 2610 - CNE Nüvi 760 - CNE NT + GPMapa +Slovakia Roads+ UMP pcPL Asus P750 - Automapa
Zachu pisze:brzankis jaka wersja MapSource ? Te nowsze mają problemy z ikonkami, przy niektórych zoomach.
Wygląda to tak - instaluje GPMape 2007.4,a wraz z nią instaluje się MS w wersji 6.11.6 i na tej wersji nie ma problemu z ikonami.
Ikonki znikają po zaktualizowaniu MS do wersji ostatniej tj. 6.13.7
Może wiesz,która (trochę nowsza od 6.11.6)wersja będzie działać poprawnie
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2008, 22:58 przez brzankis, łącznie zmieniany 2 razy.
StreetPilot 2610 - CNE Nüvi 760 - CNE NT + GPMapa +Slovakia Roads+ UMP pcPL Asus P750 - Automapa
Cały wątek o problemie znanym od momentu ukazania się nowej wersji MapSource???
Sprawa jest stara i zgłoszona garminowi USA oraz Excelowi, jest to błąd MapSourcea.
W UMP problem nie występuje po modyfikacji ikon.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
frasun pisze:Sprawa jest stara i zgłoszona garminowi USA oraz Excelowi, jest to błąd MapSourcea ...
Przed przesunięciem i założeniem nowego tematu szukałem na forum zbieżnego problemu. Jakoś nie udało mi się natrafić na ślad
Źle szukałem ?
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
no tak - nie znalazłem bo nie padło tam hasło: "Windows Vista"
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
beetle-m pisze: no tak - nie znalazłem bo nie padło tam hasło: "Windows Vista"
Właśnie - dokładnie tak samo szukałem,gdyż wydawało mi się że problemem jest Vista i takiego słowa użyłem w "szukarce".
IMHO w opisie watku powinno się znaleźć się słowo"Vista",łatwiej będzie w przyszłości wyszukać odpowiedni temat.
Tym bardziej,że problem dotyczy jedynie Visty.
brzankis pisze:Tym bardziej,że problem dotyczy jedynie Visty.
Problem dotyczy zarówno Visty, jak i Windows XP. Różnica polega na tym, że na Viscie ikony znikają, a na XP ikony mają czarne, nieregularne tła.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras