O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
SP9XWW pisze:Cudzysłów na końcu jest po ostatnich kreskach
Nie ma w tym "wywalaniu" sie żadnej logiki - przynajmniej ja jej nie widzę...
O jejku, jej - ale dlugi rekord
Pojecia nie mam co moze byc przyczyna?
Moze za dlugi rekord? Po calosci lub zbyt dlugi komentarz?
Nie wiem jakie sa limity, ale pewnie jakies sa...
Inne wyjasnienie problemu nie przychodzi mi do glowy
No i mam odpowiedź.
POILoader utrudniał poszukiwania. Linia błędu, która wskazuje POILoader dotyczy mianowicie numeru linii tworzonego pliku GPI (numeru punktu), co nie odpowiada numeracji linii w przypadku plików "multiline".
W tym konkretnym przypadku błąd polega na błędnie zapisanej współrzędnej punktu, czyli nic trudnego i dziwnego.
Szczegółowa odpowiedź idzie na maila.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
No ja Cię nie mogę. W życiu bym nie znalazł tego przecinka! W każdym razie faktycznie pomogło. A POILoader sprowadził mnie nieźle na manowce...
Serdeczne dzięki Frasun za pomoc! Stawiam piwko!
Posiadam StreetPilot'a c510. Wgrałem POI, wszystko chodzi, ale czy ten model obsługuje ten głoś "Jacka"? Mi tylko nawigacja "pipka", a nie mówi że np. uwaga radar stały
Czym jest spowodowany problem, ze jadąc trasa numer 10, natrafiłem na dwa niebezpieczne punkty, mam to w POI mam to w mp3 , nuvi milczy podczas mijania tych punktów. Wcześniej nuvi informuje o kontroli drogowej, czy może być tak ze poi ustawiony jest za daleko od drogi i dlatego nie informuje? Widać ten niebezpieczny punkt tylko prze zwykłym przeglądaniu mapy, a podczas jazdy/symulacji nie ma nawet ikonki.
Dodaje screeny jak to wygląda.
EDIT: Nuvi nie informuje również o np. niebezpiecznym przejeździe kolejowym. Najciekawsze jest to, ze jadąc w jedna stronę nuvi pokazał ikonkę przejazdu kolejowego jako niebezpieczne miejsce, a odwracając kierunek jazdy, i przejeżdżając ten sam przejazd tylko w druga stronę, nie pokazał nic.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2008, 17:11 przez Sebastian1983, łącznie zmieniany 3 razy.
EDIT: Zainstalowalem wersje POILoaderforWindows_252.exe i podobna sytuacja, nuvi milczy, ale podczas jazdy teraz pokazuje te malutkie ikonki niebezpiecznego miejsca i przejazdu niebezpiecznego.
Sebastian1983 pisze:Zainstalowalem wersje POILoaderforWindows_252.exe i podobna sytuacja, nuvi milczy, ale podczas jazdy teraz pokazuje te malutkie ikonki niebezpiecznego miejsca i przejazdu niebezpiecznego.
Przy użyciu wersji 2.5.2 powinno działać właściwie...
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Pytanie z innej beczki - chciałem trochę poeksperymentować z rożnymi znakami (poza literami i cyframi) w punktach POI. Czy ktoś wie - jaki zestaw znaków (poza powyższymi) jest akceptowalny dla Garmina? Ew. jaka strona kodowa, który zestaw czcionek?
I jeszcze inna sprawa - czy jest możliwe aby Garmin zrozumiał w POI fragmenty kodu HTML? Chodzi mi o wprowadzenie np. rożnych kolorów czcionek z poziomu pliku csv - like this ['color=red]TEST[/color] ?
Widziałem próbkę z programu GeePeeX - i naprawdę super to wygląda! http://geepeeex.googlepages.com/home
Ciekawe czy da się coś takiego przygotować bez specjalistycznego softu...
Piotr, czy masz jakieś źródła, żeby coś na ten temat poczytać, ew. jakieś próbki? Spodobał mi się ten temat i chciałbym trochę poprogramować w tym temacie...
SP9XWW pisze:Piotr, czy masz jakieś źródła, żeby coś na ten temat poczytać, ew. jakieś próbki? Spodobał mi się ten temat i chciałbym trochę poprogramować w tym temacie...
Nie mam nic więcej niż Ty.
Pozdrawiam,
Piotrek
Czy w POILoaderze (wersja 2.5.2) istnieje jakiś sposób żeby w trybie Silent podać z linii komend dodatkowe parametry, żeby program wygenerował plik GPI i zapisał go katalogu X z danych z znajdujących się w katalogu Y. np.