O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
TO w takim ukladzie ja bym prosil o poinformowanie tych bardziej lub mniej zielonych (ale nadal zielonych) jak zrobic update`a bez pomocy Webupdatera bo powiem szczerze teraz zaczynam sie bac tego programu.
Czy po prostu lepiej firmware nim nie aktualizować a resztę ( jeśli jest jakaś reszta) aktualizować już bezpiecznie WebUpdaterem?
Niestety jest reszta, upgrade Voisów, .....,i inne takie. Od tamtego słynnego przypadku z Wepupdaterem wspomnianym przez Popeja dosyć odważnie eksploatowałem go (wepupdatera nie Popeja) do wprowadzania poprawek. Teraz po komunikacie PouchX'a zacznę chyba być ostrożniejszy.
Pozdrawiam
Ryszard
GPSmap60CSx,COLO 400C,Nuvi 1490T+nuLifeTime Europe,
GPmapa2009v3,CSAv5 i inne UMP,y, ostatnio NAVI COMAND NTG4 z mapami NaviSat, komórka LG GT540 z GPS.
SP2BZW pisze:co prawda mam sporo młodszego ale też mondeo, kombi... i wskazania prędkościomierza są w normie (pare km więcej)
opony też standard czyli 205x50xR16... IMHO masz problem z "budzikiem"
dreptus pisze:Jeszcze jeden szkopul zauwazylem w Nuvi 760 pomiar predkosci jest niezgodny z tym co mi na budziku taka biala strzalka wskazuje no ale to pewnie z uwagi na szybkosc odswiezania chociaz moge sie mylic lub moj bidzik zle wskazuje
Czy my przypadkiem nie rozmawialiśmy ze sobą przez CB w okolicach Kielc kilka dni temu Właśnie dotarłem do domu po swoich wojażach i przejechaniu kilku tysięcy km. Czytając to przypomniała mi się tamta dyskusja. Osobiście ufam GPSowi, a argumenty już tutaj padły.
Swego Czasu Pytałem tu o karty pamięci do nuviego. W instrukcji i na stronach jest napisane ze obsługuje karty typu SD. I szczegółów brak.
Ze swojego doświadczenia powiem ze obsługuje także karty SDHC ( zapytałem o to także e mailem na garmin.pl i także otrzymałem informacje że obsługuje SDHC)
Osobiście wcisnąłem kartę KINGSTON SECURE DIGITAL SDHC SD4/8GB i urządzenie działa z nią poprawnie.
Także 8GB karty typu SDHC s nuvi 760 są przetestowanie i działają
[Nuvi 760 (firmware 4.60) ] + GPMapa 2008.4 + City Navigator Europe NT 2008 + UMP pcPL + GPMapa TOPO
popej pisze:IMHO problemy z WebUpdaterem dotyczyły starych wersji tego programu. Aktualna jest bezpieczna w użyciu.
Chyba jednak nie. 2 dni temu wysypałem (najnowszym) WebUpdater'em N660. bah
To chyba poczekam z updatatem do 4.40 mojego 660, zwlaszczam, ze zmiana dotyczyła wyłącznie kompatybiliności urzadzenia odnoszacych sie do automatycznej aktualizacji map, jakoś mało przydatne a stracic mozna wiele