Przygotowanie tracków do wysyłki
Dodatkowe szczegóły do mapy
Myślę, że jakość jeszcze zostanie poprawiona, a to dzięki kolegom. A tak w sprawie szczegółów (jestem nowy i jeszcze zielony więc nie bardzo wiem gdzie to napisać, ale myślę, że "koledzy" będą wiedzieć co z tym zrobić). W naszym pięknym mieście są pewne nieścisłości i tak:Krakus pisze:Powoli rozumiem, czemu UMP w Krakowie ma taką jakość.
- przecznica w prawo od ulicy Prądnickiej to ulica Zdrowa a nie Zdrojowa jak jest na mapie.
- punkt radaru przy ulicy Opolskiej (N50 05.240 E19 56.993)(estakada Rozwadowskiego) już dawno został zdemontowany.
Na razie tyle złapałem (Garmina mam dopiero od tygodnia, ale będę w miare możliwości się przyglądał).
I jeszcze zapytanie - "Koledzy" gdzie najlepiej zgłaszać takie "mankamenty" ?
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam całą grupę "Krakusów"
Re: Dodatkowe szczegóły do mapy
Witam na forum oraz w grupie doceniających UMP-pcPL.
Najlepiej wszelkie poprawki, nowości podesłać poprzez system zgłaszania projektu UMP-pcPL. Krakusem nie jestem, choć stolica dla mnie tutaj pozostała. W Krakowie jest grupa prężnie działająca, więc nie będę im się wtrącał i nie zabiorę się za powyższe uwagi. Sądzę, że ktoś jeszcze dzisiaj je wdroży.bodzio4w pisze:I jeszcze zapytanie - "Koledzy" gdzie najlepiej zgłaszać takie "mankamenty" ?
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam całą grupę "Krakusów"
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Do zgłaszania radarów jest specjalny wątek: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=854bodzio4w pisze:- punkt radaru przy ulicy Opolskiej (N50 05.240 E19 56.993)(estakada Rozwadowskiego) już dawno został zdemontowany
Pozdrawiam,
Dzięki za pokierowaniefrasun pisze:Do zgłaszania radarów jest specjalny wątek: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=854
Pozdrawiam,
pozdrawiam
Kudlata, przyznam, że nie rozumiem pytania. Chodzi o możliwość sprawdzenia statusu wrzutki przez Ciebie nadesłanej
Czy ktoś się nią zajął
Czy informacje zostały już wrzucone do źródeł 
Pozdrawiam Damian Gałka
Etap 1 - wrzutki takie, jak zrobiłaś z Azotów. Polecam analizę, jak ktoś to przerobił na elementy w źródłach.kudlata pisze:A gdzie znajdę wyjasnienie dotyczące poprawki map ale przez siebie samego?
Etap 2 - samodzielne rysowanie opisane w naszym faq (robienie plików diff).
Etap 3 - samodzielność.
Przejście na etap 2 zależy od Twoich chęci. Na etap 3 - czy nie będziesz robić błędów.
Upsss... przepraszam.
Chodzi mi o instrukcje dla głupiego, jak móc poprawić mapki od UMP-pcPL samemu. (chyba wyszedł rym, nie?)
Wiem, że jest coś takiego jak FAQ http://ump.waw.pl/faq.html
ale naprawde nie wiem w co ręce włożyć.
EDIT:
Okej, czyli jedynie na FAQu mogę się opierać. Nic to. W takim razie się będę musiała zawziąć w sobie i wykazać się większą inteligencją.
Dzięki Alf/red/.
Chodzi mi o instrukcje dla głupiego, jak móc poprawić mapki od UMP-pcPL samemu. (chyba wyszedł rym, nie?)
Wiem, że jest coś takiego jak FAQ http://ump.waw.pl/faq.html
ale naprawde nie wiem w co ręce włożyć.
EDIT:
Okej, czyli jedynie na FAQu mogę się opierać. Nic to. W takim razie się będę musiała zawziąć w sobie i wykazać się większą inteligencją.
Dzięki Alf/red/.
60CSx + UMP-pcPL

Spokojnie, opieraj sie na nas, ale w odniesieniu do rzeczy ktorych nie ma w FAQ albo z ktorymi sie zderzysz mimo uwaznego korzystania z FAQ. Zawsze sie znajdzie ktos, kto podpowie, a jak bedzie lokales to moze nawet podjedzie
To naprawde nie jest trudne - czytaj uwaznie, probuj, pytaj i łap bakcyla 
pozdro
pl
pozdro
pl
60CSx + VistaCx + NokiaN82 + Nuvi 860 + UMP PcPL + GPMapa2009.3 + CNE 2010.20