Imagis - GPmapa 2008.4 pewnie w 2010 :)
No cóż, zastanawiam się czy obecnie warto się bić o GPMAPĘ nowszą niż 2007.3.
W wersji 2007.4 jeżeli w pobliżu drogi znajduje się autostrada to gps robi wszystko żeby kierowcę na nią wygonić, przykładem może być trasa Legnica-Zielona Góra. W poprzedniej wersji działało to lepiej
. Sprawa trochę się poprawia w chwili wyłączenia unikania dróg gruntowych.
W wersji 2007.4 jeżeli w pobliżu drogi znajduje się autostrada to gps robi wszystko żeby kierowcę na nią wygonić, przykładem może być trasa Legnica-Zielona Góra. W poprzedniej wersji działało to lepiej
Coś w tym jest, co pisze sylwek, bo przy nawigacji w Warszawie, sprzęt (mapa 2007.04) uparcie pcha nas na główne trasy (w stylu WZ, Łazienkowskiej, Prymasa itd.), mimo że spokojnie - szybciej i wygodniej - pojedzie się "zwykłymi ulicami...
Osobiście nie widzę powodu, żeby z Ochoty do Wilanowa jechać przez centrum...
Osobiście nie widzę powodu, żeby z Ochoty do Wilanowa jechać przez centrum...
audyt śledczy + informatyka śledcza = fraudit
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Żeby było śmieszniej "w terenie" działa to zupełnie odwrotnie.mikolajek pisze:Coś w tym jest, ......
Nawigacja z 2007.4 na siłę szuka - niekoniecznie szybszych - skrótów i ..... całkowicie nie lubi Tarnowa. Dzięki temu podczas moich stałych wojaży na trasie Pń-Lesko, podczas których z uporem godnym .... GPS Maniaka słucham nawigacji (w końu nie sztuka jechać "po swojemu") poznałem tak ciekawe miejsca jak Dębica i .... Mielec
W 2008.1 (pomijam bug na jednym arkuszu) wszystko wróciło do normy. Tarnów jak najbardziej preferowany. Podobnie jak główne drogi. A promy są promami.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
GPMapa
Niestety ale bardzo jestem zawiedziony aktualizacjami gpmapy.
Do wersji 2007.3 udało mi się znaleźć aby parę błędów na długich trasach, nie było źle w końcu nie ma idealnej mapy.
To co zaczęło się dziać z gpmapa od wersji 2007.4 to jest masakra.
W samym miejscu mojego zamieszkania znalazłem już 5 poważnych błędów, a wersja 2008.1 nic nie zmieniła.
Zaczynam aby żałować, że wykupiłem aktualizację teraz. Nie chce płacić za nowsze błędy tylko za ich naprawę.
Do wersji 2007.3 udało mi się znaleźć aby parę błędów na długich trasach, nie było źle w końcu nie ma idealnej mapy.
To co zaczęło się dziać z gpmapa od wersji 2007.4 to jest masakra.
W samym miejscu mojego zamieszkania znalazłem już 5 poważnych błędów, a wersja 2008.1 nic nie zmieniła.
Zaczynam aby żałować, że wykupiłem aktualizację teraz. Nie chce płacić za nowsze błędy tylko za ich naprawę.
-
Extranylon
- Początkujący
Re: Imagis - GPmapa 2008.4 pewnie w 2010 :)
... wiatrak można rozpierniczyć, a piernika nie da się rozwiatraczyć ...SP2BZW pisze: ...co ma "piernik do wiatraka"oczywiście poza mąką
![]()
z tego co dzisiaj się dowiedziałem, to wersja box 2008.1 ma pojawić się w sprzedaży jutro bądź po jutrze, natomiast oficjalne info o aktualizacji na stronie, koniec tego tygodnia bądź początek przyszłego, co prawda tak jak z datą 09.06, może nie do końca być to prawdą:)
a pod podanym linkiem, to ten opis zmian w porównaniu do wersji 2007.4 moim zdaniem jakiś nie taki jest;) także wątpię, aby mieli ją dostępna w sprzedaży
a pod podanym linkiem, to ten opis zmian w porównaniu do wersji 2007.4 moim zdaniem jakiś nie taki jest;) także wątpię, aby mieli ją dostępna w sprzedaży
pokorny uczeń;)