Czytuje to forum od pewnego czasu i w koncu zakupilem sobie Garmina 250! No i jednak pojawily sie pytania... proste ale jakos nie znalazlem odp na forum (nie korzystalem z funkcji "szukaj" tylko przeczytalem wszystko)
Prosze o porad kilka:
pamiec: ogladajac 250'ke przed zakupem wyczytalem, ze ma ~1.5GB a po podlaczeniu do kompa widze, ze ma ~2GB. Gratis jakis dostalem od Garmina?
Zaczalem zabawe zgodnie z jednym z lepszych postow z tego forum ( http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=24538#24538 ) i poki co nie dziala Webupdater - moze cos z serwerem.
W kazdym badz razie aby nie zakladac watku "Cos zepsulem" zaczalem od back-up'u. Skopiowanie wszystkiego wystarczy czy sens samego kopiowania jest taki jak skopiowania zainstalowanego Windowsa zeby pozniej niby cos naprawic...
W pudelku znalazlem instrukcje (swoja droga zenujaca - 6 stron ksero marnej jakosci) ale nic wiecej. Nie mam np. 25 cyfrowego kodu do map (mam orginalnego CN2008NT). Nie wiem czy powiniennem ten kod dostac czy nie bedzie mi potrzebny?
Czytalem tez o 10-cio cyfrowym numerze urzadzenia. No i na moim ten 10-cio cyfrowy kod jest 9-cio cyfrowy... Tak ma byc?
No i jeszcze rejestracja. Licze, ze jeszcze kiedys bedzie darmowa aktualizacja jak to mialo ostatnio miejsce z CNEv9==>CN2008. Wiec pytanie - czy moge sie z rejestracja wstrzymac? Moze samo urzadzenie zarejestrowac a z rejestracja map poczekac.
Doradzcie prosze abym szczesliwie rozpoczal zabawe z moja pierwsza nawigacja
Pozdrowienia!!
PS. Jesli cos bylo na forum to prosze we mnie od razu kamieniami nie rzucac i nie krzyczec