Nuvi 760 + Irlandia - czy ktos uzywa?
Nuvi 760 + Irlandia - czy ktos uzywa?
Witam
Mam zamiar kupic sobie Nuvi 760. Sporo jezdze po Irlandii (turystycznie) wiec zamiast meczyc moja druga polowke, moglbym korzystac z pomocy GPS. Ale zanim kupie sobie to cudo, chcialem sie dowiedziec, czy ktos z forumowiczow korzysta z tego urzadzenia i jak ono sobie tutaj radzie. Szczegolnie chodzi mi o drogi w zachodniej Irlandii, okolice Corki i Dublin.
Dzieki za wszelkie sugestie.
Pzdr
Robert
Mam zamiar kupic sobie Nuvi 760. Sporo jezdze po Irlandii (turystycznie) wiec zamiast meczyc moja druga polowke, moglbym korzystac z pomocy GPS. Ale zanim kupie sobie to cudo, chcialem sie dowiedziec, czy ktos z forumowiczow korzysta z tego urzadzenia i jak ono sobie tutaj radzie. Szczegolnie chodzi mi o drogi w zachodniej Irlandii, okolice Corki i Dublin.
Dzieki za wszelkie sugestie.
Pzdr
Robert
Według mnie raczej się sprawdzi. Po Irlandii nie jeździłem, ale w krajach Beneluxu z Nuvi 760 i CNE NT 2008 jeszcze nie zginąłem.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Ja uzywam 760 w IE - ogolnie jest ok. Nie idealnie ale ok (mapa zdaje sie byc aktualna na 2004-6r). Zalezy jaki region Eire.
Ogolnie polecam - chodz nie mialemokazji porownywac najwiekszego rywala TomTom.
W razie pytan zawsze chetnie pomoge
A w irlandii tak jak w polsce nie ma TMC (informacji o ruchu).
(dzieki za korekte)
Ogolnie polecam - chodz nie mialemokazji porownywac najwiekszego rywala TomTom.
W razie pytan zawsze chetnie pomoge
A w irlandii tak jak w polsce nie ma TMC (informacji o ruchu).
(dzieki za korekte)
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2008, 15:18 przez filemoon, łącznie zmieniany 1 raz.
Komunikaty drogowe rozsyłane drogą radiową to TMC (Traffic Message Channel).filemoon pisze:A w irlandii tak jak w polsce nie ma TTL (informacji o ruchu).
Pozdrawiam Damian Gałka
Jezdze bardzo duzo na 760. Nie jest zle. Napewno nie znajdziesz na nim nowych ulic i osiedli albo odcinka kilku autostrad np N6. Ciezko tez o ulice w malych miesjcowosciach. Co mnie wkurza to to ze jesli nie znajdzie jakies ulicy jakiej szukam to wpisuje poprostu daną miejscowosc oraz centtralną glowną ulice miasteczka ktora sie zawsze nazywa Main Street, ale zamist zaprowdzic mnie do centrum to wywozi zawsze obok. Ogolnie nie jest zle jestem zadowolony , bardzo duzo pomaga wlasciwie mapy juz wogole nie uzywam.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Używam zakupionego w kraju, ale nie przypuszczam, by pozostałe miały zablokowaną opcję wyboru dźwięku, tekstów dla Polski. For what ?luka pisze:czy uzywacie nuvi zakupionych w irlandii? jest tam jezyk polski w komunikatach? chodzi o mozliwosc uzytkowania przez osoby polsko jezyczne wylacznie:)
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Witam serdecznie. Ja kupiłem Nuvi 760 w Irlandii. Oczywiście jest tam język dla polski. Jeżdżę głównie po okolicach Dublina... wszystko Ok.... tylko, że w ostatnim czasie bardzo dużo nowych dróg powstało... a co za tym idzie: nie ma ich jeszcze na mapie. Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony z tego wyboru.
W tej chwili jestem na etapie poszukiwań w miarę aktualnych FOTORADARÓW dla tego kraju (Irlandii). Jeśli ktoś zna/wie gdzie moge to zdobyć, proszę o wiadomość.
POZDRAWIAM
W tej chwili jestem na etapie poszukiwań w miarę aktualnych FOTORADARÓW dla tego kraju (Irlandii). Jeśli ktoś zna/wie gdzie moge to zdobyć, proszę o wiadomość.
POZDRAWIAM
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Sprawdź tu: http://www.poiplaza.com/index.php?p=dc&c=21 i daj znać czy wartokrabmyt pisze:W tej chwili jestem na etapie poszukiwań w miarę aktualnych FOTORADARÓW dla tego kraju (Irlandii). Jeśli ktoś zna/wie gdzie moge to zdobyć, proszę o wiadomość.
POZDRAWIAM
Beetl(e)dit:
Pozdrawiam, mariuszD
Re: Nuvi 760 + Irlandia - czy ktos uzywa?
Może najlepiej kup sobie Nuvi 760 z "Pre installed UK / Ireland & Europe maps. Latest NT 2008 maps full Ireland coverage, speed camera database.".rob77 pisze:Mam zamiar kupic sobie Nuvi 760. Sporo jezdze po Irlandii (turystycznie)Robert
Pozdr. - J
--------------------------
Re: Nuvi 760 + Irlandia - czy ktos uzywa?
Nie wiem czy zauważyłeś...ale kupiłem już nawigacje...a po co mi druga taka sama? Dzięki za taką radę.Może najlepiej kup sobie Nuvi 760 z "Pre installed UK / Ireland & Europe maps. Latest NT 2008 maps full Ireland coverage, speed camera database.".
Pozdr. - J
POZDRAWIAM
Po to iż ... speed cameras - niestety nie mają dobrego pokrycia w IRL a przynajmniej w meath. Powiedziałbym nawet inaczej: NIE MAJĄ ŻADNEGO POKRYCIA:) Mijając kilkanaście/kilkadziesiąt fotoradarów... ani raz nie zostałem poinformowany/uprzedzony przez NAVI.
Dlatego pomyslałem, że nie mam w niej wgranych punktów poi - tylko demo, które jest po to by ktoś myślał/wiedział że taka jest też opcja
))
POZDRAWIAM
Dlatego pomyslałem, że nie mam w niej wgranych punktów poi - tylko demo, które jest po to by ktoś myślał/wiedział że taka jest też opcja
POZDRAWIAM