O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
Solos pisze:Liczylem, ze moze w Warszawie dodadza obrysy budynkow w calym miescie, skoro juz w ta strone poszli, ale niestety nadal obrysy budynkow ma tylko centrum
Są obrysy budynków w kilku innych "dużych" miastach. Spore zmiany funkcjonalne, tzn. działające unikanie promów, lepsza informacja o zjazdach i skrzyżowaniach, podobno przejścia graniczne zsynchronizowane z CNE2008. Zauważyłem kilka nowych POI i to wszystko.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
lepsza informacja o zjazdach i skrzyżowaniach .....
możesz rozwinąc powyższą myśl
jak wcześniej pisałem wykorzystałem juz 4 darmowe aktualizację i teraz trzeba kasę wyłożyć ... czy warto ??? ... rewolucji to raczej nie ma co się spodziewać
To subiektywne odczucie. Jeździłem z mapą niewiele, ale zrobiłem kilka testów w miejscach newralgicznych, czyli tam gdzie nie było prawidłowych informacji o zjazdach np. A4 -> obwodnica Krakowa (Balice) i kilka innych miejsc w Wawie. Wszystkie działają, tzn. komunikaty o zjazdach są prawidłowe tam gdzie były spóźnione lub nie było ich wcale.
Ale nie chcę generalizować, bo moje subiektywne odczucie to za mało.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
dobra ... głupie pytanie dot przesłania zaktualizowanej gpmapy do nuvi.... jak daje w MS polecenie prześlij i potem wyslij do urządzenia dostaje komunikat : "aby przesłać dane do urządzenia wybierz mapy"???
o co chodzi? w ms mam otwartą gp mape 2008.1.....
Wybierz narzędzie "Mapa" i zaznacz fragmenty, które chcesz wysłać. Możesz zaznaczać we wszystkich mapach, nie tylko tej, którą akurat przeglądasz.
Z lewej strony okna możesz otworzyć zakładkę, która pokazuje jakie mapy wybrałeś. Te mapy zostaną przesłane do odbiornika. Sprawdź jeszcze czy na dole zakładki masz zaznaczone, ze należy wysłać dane do autoroutingu. I możesz jeszcze podać własną nazwę zestawu, zamiast tworzonej automatycznie.
xalix pisze:a tak btw to dlaczego tego cholerka nie uproszczą ? masakra normalnie....
To jest proste. Po przełamaniu pierwszych lodów pójdzie z górki Trzeba tylko spokojnie
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Padały w tym wątku już różnie terminy udostępnienia na firmowym webie aktualizacji GP Mapy 2008.1 - i nadal nic. Do tego - logując się na swoje konto - nie mam nawet żadnej informacji kiedy miałbym się jej spodziewać. W marcu wykupiłem pakiet 4 aktualizacji kwartalnych, więc chyba już zamawiać tych kolejnych aktualizacji nie muszę? Kiedy zatem pojawią się do ściągnięcia? I dlaczego jeszcze ich nie ma? Mam tam dzwonić i podawać swój login i hasło? Im więcej serwerów, internetu i elektroniki po drodze, tym trudniej proste sprawy załatwić szybko i sprawnie
Pozdrawiam
TLo Nuvi 760 + GPMapa 2009.3 NT + CNE NT 2009 + UMP-pcPL
TLo pisze:Im więcej serwerów, internetu i elektroniki po drodze, tym trudniej proste sprawy załatwić szybko i sprawnie
Ja również nie mam aktualizacji 2007.2_su_a3, a świeżo wykupioną subskrypcję 2008.1 pobrałem bez problemu.
Wygląda na to, że na razie dostępne są tylko wersje 2008.1 (BOX, OEM i SU). Możliwe, że aktualizacje się dopiero kompilują.
Pozdrawiam,
Piotrek