Szkolenie z zakresu tworzenia map.

O narzędziach do tworzenia własnych map, takich jak MapEdit czy cGPSmapper, a także o serwisach udostępniania, wymiany i przetwarzania danych geograficznych takich jak MapCenter, OpenStreetMap czy SDD (SRTM). Ogólnie, o wszystkim co związane z radością UMPowania.
Kazimierz Mrówka
Początkujący

Post autor: Kazimierz Mrówka »

Alferek, nie ma się czego obawiać. Będziemy przeplatać bezalkoholowym :wink: W każdym razie obiecuję, że zadbam o zdrowie Lecha.

Sekcja internetowa jest na stronie GPSManiaka plus na niniejszym forum. Natomiast sekcja personalna to zupełnie inny wymiar działalności...

OK, zarezerwowałem dwa noclegi w schronisku w Dolinie Chochołowskiej na 30/31.05 oraz 31/01.06. Urlop też zaklepany :D :D :D
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Kazimierz Mrówka pisze:Alferek, nie ma się czego obawiać. Będziemy przeplatać bezalkoholowym :wink: W każdym razie obiecuję, że zadbam o zdrowie Lecha.
Spokojnie :D Ja nie jeżdżę w góry żeby chlać, tylko żeby słuchać śpiewu ptaszków :wink: W domu wypijam dziennie 4-5 browców, w górach mniej więcej tyle samo. Zatem to żadne pijaństwo. No, chyba że przyjedzie też Janek (Zyski), który preferuje mocniejsze trunki - wówczas mogą być kłopoty :P
Kazimierz Mrówka pisze:Sekcja internetowa jest na stronie GPSManiaka plus na niniejszym forum.
No właśnie. To w 100% wystarczy, żeby zrobić dobrą mapkę, chociaż czasmi lepiej z pewnymi rzeczami zapoznać się "organoleptycznie" ...
Kazimierz Mrówka pisze:Natomiast sekcja personalna to zupełnie inny wymiar działalności... .
:D :D :D :D

A gdzie jest Wiesław ? Wiesłav ! Wiesłav ! Wiesłav ! Czekamy :D
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
Wieslav
Bywalec

Post autor: Wieslav »

Jestem, Jestem, Jestem! (cały czas czytam Wasze posty!!)
8)
Na mapie palcem przejechałem i przemaszerowałem cała trasę, aż do Doliny Chochołwskiej! Nawet bez nawigacji bym tam teraz trafił!
:lol:
W piątek (20-04-2007 r.) u mnie wiele spraw się wyjaśni i zapewne te 0,1% które sobie zostawiłem też będzie dla mnie bardziej jasne!
:wink:
Ja również jestem smakoszem piwa (a jeśli już gorzałka to bez piwa i w małych ilościach - nie to zdrowie i wiek) i tak do 5 browarców w ciagu dnia lubię posmakować!
:lol:
GPS Maniak pisze:"... lepiej z pewnymi rzeczami zapoznać się "organoleptycznie" ... "
Obrazek
ZAPEWNE!
:wink:
Dla mnie osobiście będzie wielką przyjemnością poznać Ciebie LECHU i wychylić po ŻYWCU!
Myślę jenak, że to niestety nie nastąpi w Dolinie Chochołowskiej - ale mam nadzieję cały czas że jednak to kiedyś nastąpi!
8)
POZDRAWIAM
P.S. Życzę wam tak świetnej pogody jaką ma teraz w Łodzi! A o resztę sami już zadbacie!
Wieslav
GPSmap 76CSx+CNE NT 9+GPMapa 5+UMP-Wawa+Topo_PL_100 oraz ASUS MyPal A636N+AutoMapa Europe+iGO-2006+GPS Tuner 5
Toshiba Qosmio F30-140 Windows XP MCE - T7200; RAM 2x1024 533MHz; HDD 120GB; GF7600
Kazimierz Mrówka
Początkujący

Potwierdzam, iż dnia 30 maja przed wieczorem stawię się w sztabie generalnym w Schronisku w Dolinie Chochołowskiej.

Czy pojawi się jeszcze ktoś na wykładach Lecha? Czy pojawisz się Wiesławie? Byłoby raźniej.
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Kazimierz Mrówka pisze:Czy pojawi się jeszcze ktoś na wykładach Lecha?
Będzie moja wnuczka :D :D
A poważnie - zapraszamy, zapraszamy !
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
dijim
Nowy

Post autor: dijim »

Witam,

jak na razie tylko czytałem posty na tym forum, ale takiej okazji nie można przegapić :o

Rezerwacje w Chochołowskiej wykonałem (30.05-02.06), teraz tylko prośby/pytanka:

Czy znajdzie sie miejsce na "sali wykładowej" :?: :?:
Czy moge liczyć na "zestaw szkoleniowy" :?:

Bo myśle Lechu, że miejsce na jeszcze jedno piwo znajdziesz w sobie :D :D

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

dijim pisze:Czy znajdzie sie miejsce na "sali wykładowej" :?: :?:
:D :D :D
dijim pisze:Czy moge liczyć na "zestaw szkoleniowy" :?:
Na wszelki wypadek weź może kilka czystych płyt. Mam nadzieję że laptop Kazimierza będzie miał nagrywarkę ?
Pozdrawiam Lechu

yacca
Początkujący

Post autor: yacca »

GPS Maniak pisze:
dijim pisze:Czy znajdzie sie miejsce na "sali wykładowej" :?: :?:
:D :D :D
dijim pisze:Czy moge liczyć na "zestaw szkoleniowy" :?:
Na wszelki wypadek weź może kilka czystych płyt. Mam nadzieję że laptop Kazimierza będzie miał nagrywarkę ?
Uzbierało się tak dużo chętnych, że mogą się nie zmieścić nie tylko w schronisku, ale i w Tatrach :D

A tak serio to zazdroszczę Wam - mnie nie puszcza nigdzie żona, bo myśli, że się szwędam z kochankami... Ot, zaufanie - towar deficytowy w dzisiejszych czasach ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
saper
Bywalec

Post autor: saper »

Mnie też nie puszczała, więc pewnego razu zabrałem Ją ze sobą, w jeden dzień zaliczyła rysy i wróciła przez dolinę 5 stawów, od tamtej pory jeżdżę sam.
Awatar użytkownika
Skie
Początkujący

Post autor: Skie »

2.5 litra piwa codziennie :?: To murowana marskosc watroby po 5 latach...
pozdrawiam
Skie
--------------------------------------------------
Garmin Nuvi 660
Kazimierz Mrówka
Początkujący

Niestety, laptop Kazimierza nie ma nagrywarki :(

Jeśli ktoś z uczestników spotkania ma na stanie laptopa, zwłaszcza z nagrywarką, to proszę o zabranie sprzętu ze sobą. W razie czego będzie rezerwowa maszyna. Nigdy nie wiadomo, co się może wydarzyć. Mój sprzęt nie zawodzi, ale warto dmuchać na zimne.

Yacca, sorry za dosadność, ale to kwalifikuje się na wystawienie kobiety na allegro.
Rozumiem, że obowiązki w pracy, choroba, itp. mogą przeszkodzić w wyjeździe, ale kobieca zazdrość?
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Kazimierz Mrówka pisze:Niestety, laptop Kazimierza nie ma nagrywarki :(
Okazuje się że laptop Kazimierza nie ma nagrywarki, a ja nie bardzo chcę się obarczać dodatkowymi - płytami. Zwłaszcza, że przed wyjazdem już nie bardzo mam czas na nagrania.

Niemniej jednak, każdemu kto potrafi poświęcić się dla idei i przyjechać na spotkanie w górach "zestaw majsterkowicza" się należy :D Zatem obiecuję, że po powrocie z Tatr wypalę płytki DVD i podeślę na adres pocztowy, każdemu kto weźmie udział w warsztatach.
Pozdrawiam Lechu

Awatar użytkownika
Wieslav
Bywalec

JESTEM BARDZO SMUTNY!!
:?
Niestety nie będę mógł przybyć do Doliny Chochołowskiej.
Całkowity brak czasu - jestem mocno "uziemniony" w Łodzi i nie mogę się "wyrwać".
Obecnie jedynie tylko "wpadam" aby na bierząco czytać posty!
8)
GORĄCO I SERDECZNIE POZDRAWIAM
Wieslav
GPSmap 76CSx+CNE NT 9+GPMapa 5+UMP-Wawa+Topo_PL_100 oraz ASUS MyPal A636N+AutoMapa Europe+iGO-2006+GPS Tuner 5
Toshiba Qosmio F30-140 Windows XP MCE - T7200; RAM 2x1024 533MHz; HDD 120GB; GF7600
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Wieslav pisze:JESTEM BARDZO SMUTNY!!
Nie płacz :cry: Jadąc przez Łódź (sobota ok. 6.oo) będę myślami z Tobą :)
Pozdrawiam Lechu

Awatar użytkownika
Wieslav
Bywalec

DZIĘKI!!
Jeśli masz czas i chęć na małą przerwę w podróży zapraszam na poranną kawę!
Moje namiary to:
N 51 49' 27,5"
E 19 26' 03,4"
8)
POZDRAWIAM
Wieslav
ODPOWIEDZ