O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
nocnyMarek pisze:A wiesz o tym, że tam jest to nielegalne?
Dlatego trzeba mieć dwa odbiorniki. NUVI (PDA etc) czysty jak łza i outdoorowiec w kieszeni, który brzęczy kiedy trzeba
Hehehe, prawie mnie przekonałeś do outdoorowca
Na szczęście w AM do wyłaczenia ostrzegania wystarczą mi
2 stuknięcia w ekran, tyle zawsze zdążę nim się zatrzymam
nocnyMarek pisze:Na szczęście w AM do wyłaczenia ostrzegania wystarczą mi 2 stuknięcia w ekran, tyle zawsze zdążę nim się zatrzymam
Po co pukać aż dwa razy? Każde urządzenie - czy to NUVI czy PDA można wyłączyć jednym ruchem i udawać głupa, że z niego nie korzystaleś. Ale nie w tym rzecz. Niezależnie od tego, czy wyłączysz sprzęt czy "dwoma puknięciami" wyłączysz ostrzeganie - ciągle masz te radary w systemie i każdy przeciętnie rozgarnięty szwajcarski policmajster może zrobić Tobie akuku. W przypadku dwóch odbiorników, z których jeden jest dla policjanta niewidoczny problemu nie ma. Nich sobie szuka czy to w AutoMapie czy w NUVIm tych radarów. Nie znajdzie. Zatem ..... warto mieć drugi odbiornik
Legalne czy nie legalne radary mam wgrane na karte sd i z chwila wyjecia karty z mojego NUVI automatycznie radary znikaja z systemu a karta jest na tyle mala ze pod fotel kierowcy jak wpadnie to moga szukac i szukac , testowane i sprawdzone tylko trzeba nabrac wprawy aby jednym nacisnieciem na karte ona wyskoczyla ,a zabronione to jest i kara wynosi min 400fch(800zl) i automatyczna kasacja odbiornika( policjant ma prawo rzucic nim o ziemi w celu zniszczenia-dane na podstawie rozmowy z zaprzyjeznionym policjantem) TRZEBA BYC POPROSTU CIUT SPRYTNYM
A jak to wrzucic tutaj???
Koledzy na forum mi pomogli to chcialbym sie podzielic moimi wypocinami, moze sie komus przydadza
oto prawo federalne: http://www.astra.admin.ch/dokumentation ... g-id=10094
tlumaczenie w skrocie:
jakiekolwiek urzadzenie znajdujace sie w samochodzie ktore informuje o radarach jest ZAKAZANE i przy wjezdzie na teren szwajcarii celnicy maja prawo przetrzepac gps w "sprawdzeniu" czy nie ma tam mapki radarow lub punktow POI z radarami.
Pozdrawiam
To nie jest prawo ale jego interpretacja sprzed roku. I chodzi dokładnie o ten sam artykuł, który odwrotnie zinterpretował sąd, zapewne całkiem niedawno, bo doniesienia są z maja.
astor pisze:przerobilem pliki na poprawne dzialanie dla garmina i mam sklepy i radary prawie 98 procent ( nie pisze 100 bo wszystkich nie sprawdzilem) dla szwajcarii. Tylko jak je wrzucic na forum????
Sugeruję http://www.fileshack.us/ i łącze na forum (zostanie wygenerowane po załadowaniu, łącze oczywiście nie forum ).
Działa bezboleśnie !
Pozdrawiam, Jarek
60CSx, n770+CNNA2009+CNE2008+GPMapa2008.1+UMP_pcPL Aby słowo mogło zostać wypowiedziane potrzebne jest milczenie. Przedtem i potem. "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursula K. Le Guin
popej pisze:To nie jest prawo ale jego interpretacja sprzed roku. I chodzi dokładnie o ten sam artykuł, który odwrotnie zinterpretował sąd, zapewne całkiem niedawno, bo doniesienia są z maja.
nocnyMarek pisze:Na szczęście w AM do wyłaczenia ostrzegania wystarczą mi 2 stuknięcia w ekran, tyle zawsze zdążę nim się zatrzymam
Po co pukać aż dwa razy? Każde urządzenie - czy to NUVI czy PDA można wyłączyć jednym ruchem i udawać głupa, że z niego nie korzystaleś. Ale nie w tym rzecz. Niezależnie od tego, czy wyłączysz sprzęt czy "dwoma puknięciami" wyłączysz ostrzeganie - ciągle masz te radary w systemie i każdy przeciętnie rozgarnięty szwajcarski policmajster może zrobić Tobie akuku. W przypadku dwóch odbiorników, z których jeden jest dla policjanta niewidoczny problemu nie ma. Nich sobie szuka czy to w AutoMapie czy w NUVIm tych radarów. Nie znajdzie. Zatem ..... warto mieć drugi odbiornik
no to jak jest z tą Szwajcarią - można mieć bazę radarów czy też nie?