beetle-m pisze:Wybaczcie ale w ramach porządków postanowiłem przesunąć Wasz wątek nijak nie związany już z ortografią.
Sorry i dzięki że zrobiłeś porządek z tym OT. Jakoś tak samo wychodzi.
@Faja Podziwiać tylko. Trzymasz dyscyplinę dyskową.
Ja się uważam za niezbyt dyskożernego użytkownika komutera. Z łezką w oku wspominam całkiem spory 40 MB dysk w pierwszym PC (80286).
Potem jakieś 512 MB, 20 GB a obecnie tylko 160 GB. Ale na początku siedziały na nim 3 systemy (W98, WXP, Linux). Teraz został już tylko XP (zaczęło brakować miejsca). A ponieważ lubię rozwiązania radykalne (jak już nie mogą zdzierżyć) to pewnie stanie jakiś RAID0 na małych dyskach i duży magazyn zewnętrzny.
O dysku sieciowym też myślałem ale ... switch tylko 100 Mb/s a i moja piękniejsza połowa nie byłaby chyba zbyt szczęśliwa (eufemistycznie mówiąc

).
No i przy tej okazji oprócz XP pro mam zamiar postawić Windows Serwer. Myślałem o 2003 a tu się okazuje, że jest już 2008 (no ale mam prawie rok w plecy z aktualnościami komputerowymi). Jestem w takiej znakomitej sytuacji, że dowolny system Windows mogę mieć za "Dziękuję" - oczywiście legalny.
No i może znów stanie jakiś Linux (może Debian tym razem).
Właśnie przeczytałem, że Microsoft zapowiedział wsparcie dla Windows XP do ... 2014 roku a dla Windows Vista do ... 2012
Żródło
http://www.frazpc.pl/