pozdr
S
205W prawidłowo działa z kartami SDHC 8 i 16 GB (Transcend); na obydwu kartach załadowałem UMP.shinymetal pisze:Czy macie jakieś doświadczenia na temat współpracy 255W z SDHC? Czy będzie prawidłowo działał z kartami powyżej 4 GB?
Tylko po co tak duże karty w sprzęcie bez obsługi mp3?WAPM pisze:205W prawidłowo działa z kartą SDHC 8 GB (Transcendent); na karcie załadowałem UPM.shinymetal pisze:Czy macie jakieś doświadczenia na temat współpracy 255W z SDHC? Czy będzie prawidłowo działał z kartami powyżej 4 GB?
To je dobre .....shinymetal pisze:Łatwiej kijek obcienkować, niż go potem pogrubasić.
Niech Ci się wiedzie. Każdy ma swój punkt widzeniashinymetal pisze:Ja jestem z końca epoki 4GB.
Sprawdź proszę pozostałe funkcje (zbieżność z serią nuvi 2xx) i podrzuć info do wątku:smiodus pisze:w swoim 205W znalazlem menu serwisowe:
wrzuciłem screeny do wskazanego przez Ciebie wątku, klawisze i funkcje odpowiadają praktycznie w 100% tym które są znane z serii 2x0.beetle-m pisze:Sprawdź proszę pozostałe funkcje (zbieżność z serią nuvi 2xx) i podrzuć info do wątku:smiodus pisze:w swoim 205W znalazlem menu serwisowe:Ukryte funkcje nuvi - podsumowanie
ha! właśnie wczoraj kupiłem taką samą nawigację i tylko dlatego, że ma przyjemniej rozłożone funkcje na ekranie. Bo jak dobrze policzyć to 255WT kosztuje 799 zł. Futerał 50-100 zł. A nuvi 760 gdzie jest już futeał, stacja bazowa i dodatkowa ładowarka kosztuje w tym przypadku tylko ~200 zł więcej... wkurzające prawda? A jeszcze bardziej wkurzające, że 760 również nie ma odbiornika TMC wbudowanego, tylko siedzi w ładowarce od fajkaAlf/red/ pisze:
I chyba ostatnie jak na razie przyjemne zdziwienie - planowana trasa może mieć kilka punktów pośrednich (!). Niestety nie można ich sortować ani nawet usuwać.
Oczywiście nie ma też w tym modelu bluetootha (już pisałem) ani obsługi mp3/audiobooków. Tak jak i w innych 2x0, kabel ładowarki włącza się obok uchwytu na szybę. Nie ma futerału. Ale to było wiadome wcześniej, czy do przewidzenia.