drugi uchwyt samochodowy nuviego szlak mi trafił...
drugi uchwyt samochodowy nuviego szlak mi trafił...
Po raz drugi po odklejeniu przyssawki od szyby na szkle został czarny okrąg z oderwanej gumy... pierwszy raz stało mi się tak po tygodniowym urlopie. Auto stało z zamocowanym uchwytem ponad tydzień. Po powrocie do domu nie wszystko odkleiło się od szyby... W sklepie wymieniono uchwyt na nowy. Drugi jeździł przez dwa tygodnie w innym aucie i ta sama historia - na szybie została oderwana warstwa gumy. Teraz przyssawka nie jest gładka i słabo się trzyma. Czy to badziewna guma czy porostu uchwyt nie może być przyklejony do szyby dłużej niż kilka dni bo UV, temperatura itd?
Może przy kolejnym zakupie rozważyć innego producenta. Osobiście w samochodzie korzystam z uchwytu firmy Ram-Mount. Bardzo wytrzymałe uchwyty zarówno do samochodów, jak i na motory czy quady. Praktycznie uchwyt pozostawiam w samochodzie cały czas zdejmując go w trakcie czyszczenia wnętrza, czy jakiś remontów. Nigdy nie miałem problemu z gumą zostającą na szybie, czy to po upałach, czy rekordowych mrozach.
Co prawda po kilku miesiącach urwałem zatrzask łapiący mojego GPSMap60CS za ten dzinks z tyłu, ale to było definitywnie z mojej winy.
Uchwyty w ofercie mają do różnych modeli. Może pomocna okaże się ta stronka: www.ram-mount.com
Dystrybutorem w Polsce (nie wiem czy jedynym) jest na przykład firma Lucky-Star w Łodzi.
Co prawda po kilku miesiącach urwałem zatrzask łapiący mojego GPSMap60CS za ten dzinks z tyłu, ale to było definitywnie z mojej winy.
Uchwyty w ofercie mają do różnych modeli. Może pomocna okaże się ta stronka: www.ram-mount.com
Dystrybutorem w Polsce (nie wiem czy jedynym) jest na przykład firma Lucky-Star w Łodzi.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
tylko że to jest dedykowany uchwyt do nuviego (od garmina) i był w zestawie. Spełnia nie tylko rolę uchytu ale też zasila gps'a bo kabelek podłącza sie z tyłu uchytu, a z przodu jest gniazdo pasujące do styków odbiornika, no pewnie wszyscy wiedzą o co chodzi
Wszystek sprzęt garmina co posiadam nigdy nie sprawiał problemów, a tu taki zonk z głupim uchytem... trzeba będzie znou dac do reklamacji... i zowu i znowu =)
Wszystek sprzęt garmina co posiadam nigdy nie sprawiał problemów, a tu taki zonk z głupim uchytem... trzeba będzie znou dac do reklamacji... i zowu i znowu =)
Ten uchwyt też ma gniazdo do podłączenia nuvirealBiker pisze:...Spełnia nie tylko rolę uchytu ale też zasila gps'a bo kabelek podłącza sie z tyłu uchytu, a z przodu jest gniazdo pasujące do styków
http://www.ram-mount.com/mount/garmin_n ... ramholga26
http://www.ram-mount.com/index_files/ramholga26.jpg
Przy czym samo mocowanie urządzenia w uchwycie wydaje się być o wiele solidniejsze.
Mój nuvi-760 jest luźny po zaczepieniu w uchwycie (o luźnej kulce nie wspominając)
Mój uchwyt ma już miesiąc, i jak narazie jest OK.
Jak kiedyś polegnie to pewnie się skuszę na ten z firmy RAM (w myśl zasady raz a dobrze
Pozdrawiam z Poznania
Marek C
----------
Nuvi - 760 + CN Europa + GPMapa
Marek C
----------
Nuvi - 760 + CN Europa + GPMapa
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Re: drugi uchwyt samochodowy nuviego szlak mi trafił...
Ogólna moda na cięcie kosztów produkcji... czyli trafiła Ci się seria z przetopionych chińskich trampkówrealBiker pisze:Po raz drugi po odklejeniu przyssawki od szyby na szkle został czarny okrąg z oderwanej gumy...
Re: drugi uchwyt samochodowy nuviego szlak mi trafił...
Szukaj z przyssawką z przeźroczystego plastiku, to będziesz mógł trzymać na szybie latami.realBiker pisze:Czy to badziewna guma czy porostu uchwyt nie może być przyklejony do szyby dłużej niż kilka dni bo UV, temperatura itd?
Pozdrawiam.
Ja też zaliczyłem już odklejanie przysawki nożykiem, menda się zwulkanizowąła i normalnie nie było szans na odklejenie.
Kupiłem nówencję (kopletny uchwyt) na allegro za 35 zł plus koszta i przykleiłem na desce rozdzielczj ten czarny krążek.
Teraz do niego przyklejam uchwyt i jak narazie się nie wulkanizuje.
A swoją drogą to garmin powinien mieć opcję sprzedaży samych gumek,
bo na cholerę mi dwa uchyty z jedną sprawną gumką.
Może w stanach ktoś by im wytoczył proces o zanieczyszczanie środowiska uchwytami.
Kupiłem nówencję (kopletny uchwyt) na allegro za 35 zł plus koszta i przykleiłem na desce rozdzielczj ten czarny krążek.
Teraz do niego przyklejam uchwyt i jak narazie się nie wulkanizuje.
A swoją drogą to garmin powinien mieć opcję sprzedaży samych gumek,
bo na cholerę mi dwa uchyty z jedną sprawną gumką.
Może w stanach ktoś by im wytoczył proces o zanieczyszczanie środowiska uchwytami.
NUVI 350
- nocnyMarek
- Bywalec