Edge 605/705 - aktualizacja oprogramowania
Kolejna wersja firmware'u 2.40 jest dostępna, tym razem bez fajerwerków. Szczegóły jak zwykle tutaj:
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3987
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3987
Re: Edge 705 - test
Hej,
Nowy soft do 605/705:
Szy.
Nowy soft do 605/705:
-> http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3987Edge 605/705 software version 2.70
as of April 29, 2009
Changes made from version 2.60 to 2.70:
Improved data recording in once per second mode
Added ability to set averaging method for power and cadence
Removed cadence filtering for power meters
Made improvements to try to prevent spurious Auto Pauses
Fixed distance and bearing display to work on Saved Rides list
Fixed issue with trying to read files that start with '.' that caused problems with Mac communication
Fixed issue where random characters were displayed in list before course names loaded
Fixed issue with speed targets not working properly in Advanced Workouts
Fixed occasional issue where a corrupted history file could be created
Added Venezuela and Australia-Lord Howe Island time zones
Updated automatic Daylight Saving Time for Auckland, New Zealand, time zone
Szy.
Webupdater informuje również o aktualizacji dla 'GPS Chipset Type G2'. Po aktualizacjiszy pisze:Nowy soft do 605/705:
nie zmieniła mi się jednak informacja o wersji oprogramowania GPS - przed i po jest 2.10.
Szy.
U mnie po updatate mam blad wysokosci na tyle duzy (180 m zamiast 115), ze wrocilem do 2.6. Tutaj wlasciwie jest w punkt +/- 2 do 3 metrow. Jakie sa Wasze doswiadczenia z 2.7? Tym co tak naprawde pomocne to mozliwosc wyboru przy zliczaniu do sredniej CAD zer lub tez nie, no ale bez tego da sie zyc...
szy pisze:Hej,
Nowy soft do 605/705:
Szy.
Wydawało się, że poważne problemy wreszcie odeszły w niepamięć i wraz z wersją 2.60 firmware'u dostaliśmy stabilną pracę urządzenia, w sumie poza problemami z autostartem było dobrze. Niestety kilka dni temu wgrałem najnowszy 2.70 i wczoraj w czasie jazdy Edge chamsko mi się wyłączył, niestety zauważyłem to po kilku km. Po włączeniu zresetowałem dane i zacząłem zapis od nowa. W domu okazało się, że pliku nie ma, przynajmniej z poziomu menu, zobaczymy co będzie po podłączeniu do komputera. We wczesnych wersjach też były takie numery, ale przynajmniej coś tam się zapisywało i nawet pocio kiedyś pisał, jak można odzyskać dane. A teraz klapa. Oj znowu będzie trzeba zacząć molestować Garmina o poprawki. A już było całkiem nieźle. Ech...
Już pisałem w innym wątku, ale gdyby komuś to umknęło i miałby się nie daj Boże wpakować w kłopoty, to napiszę tu jeszcze raz:
Zdecydowanie i stanowczo odradzam instalację firmware'u Garmina Edge 705 w wersji 2.70! Jeśli ktoś nie chce kłopotów, to niech tego unika jak ognia!
Zdecydowanie i stanowczo odradzam instalację firmware'u Garmina Edge 705 w wersji 2.70! Jeśli ktoś nie chce kłopotów, to niech tego unika jak ognia!
Hmm. Od zeszłego tygodnia jadę na 2.70 i nie zauważyłem żadnych problemów. W tygodniu ok 100km po mieście i w weekend 20km po górach i 40km po płaskim. Zero problemów z 2.70 (jak i z poprzednimi firmłerami)
Przed updatem nie robię hard reseta itp.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wojtek
Nuvi 205GP, eTrex Vista Cx, Edge 305HR/CAD, Edge 705HR/CAD, Forerunner 310XT
Nuvi 205GP, eTrex Vista Cx, Edge 305HR/CAD, Edge 705HR/CAD, Forerunner 310XT
sprawa z ostatnimi softami garmina jest wogle mocno podejrzana 
co do 705tki nie wypowiadam się bo nie wgrałem jeszcze ,ale ukazał się ze trzy tygodnie wstecz nowy softy 2.40 do F405 - i wisiał na stronie garmina jeden dzień po czym bez słowa wytłumaczenia został zdjęty i do dziś cisza-jakby go nigdy nie było. Co najciekawsze zdecydowanie poprawia pracę zegarka-szczególnie to na co narzekali wszyscy czyli pracę pierścienia obrotowego.Podobno nie wgrywał się co poniektórym userom-ale nie powodowało to żadnego błędu ani uszkodzeń, więc teoretycznie nic nie stało na przeszkodzie aby wisiał na stronie.Soft do 705 baboli aż miło a nie został wywalony,ciekawa sprawa....
co do 705tki nie wypowiadam się bo nie wgrałem jeszcze ,ale ukazał się ze trzy tygodnie wstecz nowy softy 2.40 do F405 - i wisiał na stronie garmina jeden dzień po czym bez słowa wytłumaczenia został zdjęty i do dziś cisza-jakby go nigdy nie było. Co najciekawsze zdecydowanie poprawia pracę zegarka-szczególnie to na co narzekali wszyscy czyli pracę pierścienia obrotowego.Podobno nie wgrywał się co poniektórym userom-ale nie powodowało to żadnego błędu ani uszkodzeń, więc teoretycznie nic nie stało na przeszkodzie aby wisiał na stronie.Soft do 705 baboli aż miło a nie został wywalony,ciekawa sprawa....
Edge 800 HR CAD /TOPO 2011/BirdsEye/ fw 2.40 / Forerunner 310XT fw 4.20
http://d76.pl
http://d76.pl
podobnie jak kolega jeżdżę na 2.7 od zeszlego tygodnia. Przejechałem trochę więcej km i na tą chwile nie widzę żadnych problemów. Oczywiście po aktualizacji zrobiłem hard reset. Na razie jeżdżę z zapisem co sekundę i faktycznie działa o wiele lepiej niz w poprzednich wersjach. Jutro spróbuje treningi.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam
pocio
B&K Herbapol rowerowanie.pl
Edge 705; Nuvi 1200T
pozdrawiam
pocio
Edge 705; Nuvi 1200T
No cóż, ja podobnie mam 2.7 i nie zauważyłem na razie jakiś nadzwyczajnych problemów. Nie próbowałem zaawansowanych treningów itp
Mam małe pytanko, co daje włączenie funkcji "zero averaging"? To jest jakieś uśrednianie czegoś tam?
Mam małe pytanko, co daje włączenie funkcji "zero averaging"? To jest jakieś uśrednianie czegoś tam?
Z tego co wiem, ta funkcja jest potrzebna tylko w przypadku posiadania miernika mocy.
Pocio - czy próbowałeś w końcu przywracać skasowaną historię? Udało się czy nie?
Pocio - czy próbowałeś w końcu przywracać skasowaną historię? Udało się czy nie?
no miałeś rację z tą historią. Nic z tego.
pozdrawiam
pocio
Edge 705; Nuvi 1200T
pozdrawiam
pocio
Edge 705; Nuvi 1200T
Ja niestety robilem juz kilka podejsc i w finale wrocilem do 2.6. W 2.7 nie mam plikow tcx w folderze historii mimo, ze widze je w menu historia i mam zapisane przejazdy w folderze Laps. Nie ma problemu z zapisem trasy z Kursu.AkiTigra pisze:Hmm. Od zeszłego tygodnia jadę na 2.70 i nie zauważyłem żadnych problemów. W tygodniu ok 100km po mieście i w weekend 20km po górach i 40km po płaskim. Zero problemów z 2.70 (jak i z poprzednimi firmłerami)
Kolejny problem to bardzo duze roznice w odczycie wysokosci. Z 2.6 po 30 minutach mialem blad +/- 2-3 metry, ale nie 40-70...
Hard restet przed i po nic tu nie pomaga...
a u mnie akurat jest odwrotnie przy 2.6 mialem okropne błedy w wysokości przy 2.7 się skończyły. Za to czasami bez powodu nie działa mi nachylenie to w procentach.Pająk pisze:Kolejny problem to bardzo duze roznice w odczycie wysokosci. Z 2.6 po 30 minutach mialem blad +/- 2-3 metry, ale nie 40-70...
Hard restet przed i po nic tu nie pomaga...
Jak narazie na 2.7 dziala ok
pozdrawiam
pocio
Edge 705; Nuvi 1200T
pozdrawiam
pocio
Edge 705; Nuvi 1200T